2000: Altın Jenerasyon Geliyor! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

2000: Altın Jenerasyon Geliyor!


b9ec1fcd54e3489ab1c108219dcaf263_m.jpg


2000 senesinde Galatasaray, Türkiye'nin en önemli kulüp başarısını elde etmişti. O dönem doğanlar şimdi yeni başarılara hazırlanıyorlar.


2003, 2002, 2001 ve 2000 doğumlu oyunculardan oluşan gruplar, Galatasaray Futbol Akademisi’nin göz bebeği. U16 takımı teknik sorumlusu Ceyhun Müderrisoğlu, kendi idaresi altındaki 2000 jenerasyonunu; “Son derece etkili, zeki ve teknik oyunculardan kurulu bir ekip” olarak tanımlıyor. Üstelik Müderrisoğlu, 2000 doğumlu gençlerimizin en etkili ekibimiz olduğunu düşünen tek kişi değil.


Altyapıdaki pek çok teknik ve idari sorumlu, en etkili ekibin 2000 doğumlu oyunculardan oluşan U16 takımı olduğu konusunda hemfikir. Taner Alpak ve Savaş Çam da, Galatasaray’ın UEFA Kupası’nı kazandığı sene doğan bu genç oyuncuların altyapımızdaki ‘altın jenerasyon’ olduğu konusunda görüş belirtiyorlar. Nadiren yakalanan özel jenerasyonlardan biri olarak değerlendirilen bu gençler; sahip oldukları yetenek, gösterdikleri performans ve hızla kat ettikleri aşamalar nedeniyle geleceğin yıldızları olarak kabul ediliyorlar. Bir diğer deyişle, futboldaki en büyük zaferimizin kazanıldığı 2000 yılının ruhu, bu sene doğmuş Galatasaraylı gençlere de sirayet etmiş görünüyor ve bu sinerjinin, ilerleyen yıllarda çok ses getirecek başarılara imza atacağı öngörülüyor. U19 takımımızın antrenörü Saffet Akyüz ise bu yetenekli gençlere önemli bir uyarıda bulunuyor. Akyüz’e göre, yetenekli gençlerin istikrar kazanması ve ilerleyen dönemlerde daha güçlü rakiplerle karşılaştıkça direnç göstermesi, A takım seviyesine ulaşmalarındaki en önemli adım.


2000 jenerasyonu, Galatasaray Futbol Akademisi için bir proje niteliği kazanmış durumda. Ahmet Keskinkılıç yönetiminde oluşturulan bu kadro, sadece Galatasaray’ın değil, milli takımın da geleceğe dair en büyük umutlarından biri. Kendi yaş gruplarındaki milli takımlara her maç en az yedi kişilik katılım gösteren U16 takımımız, akademi hocalarımız tarafından son derece özel ve kaliteli bir eğitime tabi tutuluyor.



SAVAŞ ÇAM
Galatasaray Futbol Akademisi İdari Genel Sorumlusu

"ÖZEL BİR JENERASYON"

"2000 grubu, bir ütopya olarak başladı. 2000 yılında UEFA Kupası alındı. O yıl doğmuş oyunculardan yaklaşık 50 kişilik bir grup burada toplandığında, efsane hocalarımız bu oyunculardan farklı bir his aldı. Büyük bir aidiyet duygusu oluştu. Spor akademilerimizden ciddi isimler katılmıştı aramıza. Onlar bir sinerji oluşturdular. Birbirlerine uyumları, adaptasyonları, milli takıma seçilmeleri, oyun kaliteleriyle büyük bir umut oldular. Sonra bu grup bir projeye dönüştü. Şimdi onlardan büyük beklentilerimiz var. Hiçbir ülkenin her yıl bir jenerasyon yakalama şansı yoktur. Bazı ülkeler daha sık yaşasalar da bizde makas biraz daha açıktır. 2000 grubunun nadiren yakalanan özel jenerasyonlardan olduğuna inanıyoruz."




CEYHUN MÜDERRİSOĞLU
U16 Takımı Teknik Sorumlusu

"8 OYUNCUMUZ MİLLİ MAÇLARDA"
Kaliteli bir ekipten oluşuyoruz. Milli takıma en çok oyuncu veren takımız. U16 takımımızdan 8 oyuncumuz her milli maça gidiyor. Hedeflerimiz öncelikle iyi futbol, oyuncuların gelişimi ve milli takıma gitmeyen oyuncuları milli takıma kazandırmak. Bunu da başarıyoruz gün geçtikçe. Çok iyi bir kadro oluşturduğumuza inanıyoruz. 2000-2001 doğumlu oyuncularımız, hatta 2003 grubumuz da çok yetenekli. İyi bir kadro yakaladık. Aileler tarafından, çocuklar tarafından tercih edilen, istenen bir akademi olarak yolumuza devam ediyoruz. Önümüzde bir Arda Turan örneği var. Galatasaray’a ve Türk futboluna yeni Ardalar kazandırmak istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda bunu başarabileceğimiz bir potansiyele Özel bir jenerasyon sahibiz şu an.


2: Altın Jenerasyon - GALATASARAY.ORG
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Kime umut beslesek olmadı. Büyük konuşmamak lazım. Umarım 3-4 sağlam katkı verecek oyuncu çıkar aralarından ama sanmıyorum.
 
Bizim altyapıyı araştırsan muhtemelen kongre üyelerimin torunları , yeğenleri ile doludur

Gerçekten hak edenin orada olmadığı sürece bir bok olmaz


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ben şöyle 1 sezon adam gibi top oynayan bu cocukları görmeden inanmam. Malum 12312341 kez altın jenerasyon geliyor. Çıkanlar Semih ve EmreÇ.
Onlarında hali ortada.
 
Nedense o müthis altyapidan bir tane adam gibi oyuncu cikmiyor yillardir 2000 jenerasyonu olsa ne yazar, torpil isledikten sonra alt yapilarda
 
Sergen Zeren kardeşim, 30 yıldır forumda süper adam, tam bir wonderkit, müthiş bir topçu olacak dediğin 7845987640 altyapı topçumuzun hiçbirinden bir halt olmadığını hatırlatmak isterim.
 
2-3 senede bir taraftarın gazını almak için klasik hikayeler. Şuradan 2 adam çıksın eyvallah ama çıkmayacak, çıkması kolay değil. Hey aynı tatavalar. Biraz icraat bu kadar boş haberler yerine.
 
Üst Alt