2009 FIBA EuroCup Şampiyonluğu Yıldönümü Kutlandı | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

2009 FIBA EuroCup Şampiyonluğu Yıldönümü Kutlandı


3f6238bd10c64db0a0b00b4b9a7a688c.jpeg


2009 yılı FIBA EuroCup şampiyonu olan Galatasaray Kadın Basketbol Takımı oyuncuları, idari ve teknik kadrosu zaferin yıldönümünde Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde ağırlandı.

Buluşmada Başkanımız Mustafa Cengiz, 2. Başkan Ahmet Şenkal, Başkan Yardımcıları Adil Araboğlu ile Dinç Üner, Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Recevik, o dönem forma giyen Işıl Alben, Yasemin Horasan, Bahar Çağlar, Beril Binoğul, Sevda Esenler, dönemin Basketbol Kadın Takımı Genel Menajeri Mihriban Oğuz, Başantrenör Okan Çevik, Yardımcı Koçlar Hakan Acer ve Emre Vatansever, Kondisyoner Muratcan Üner, Masöz Zerrin Hatacıkoğlu, Malzeme Sorumlusu Hasan Bulat katıldı.

“TARİHİMİZ KUPALARLA DOLU”
İlk olarak müzeyi gezen şampiyon kadroya, Başkanımız Mustafa Cengiz ve yönetim kurulu üyelerimiz de eşlik ederken o dönem şampiyonluğun elde edilmesinde önemli rol oynayan oyuncularımızdan olan Işıl Alben, “Öncelikle böyle bir organizasyonda bizleri davet ettiği ve bizleri gururlandırdıkları için başta başkanımız ve bütün yönetim kurulumuza teşekkür ediyoruz. Bizim için çok özel anlardı. Takım olarak bir kere daha aynı heyecanı yaşadık. Çok mutluyuz” şeklinde konuştu. Yarın oynanacak olan EuroCup Women final karşılaşması hakkında da açıklamalarda bulunan Işıl, “Yarın çok önemli bir maçımız var. Hazırlıklarımızı tamamladık. Ama bugünün önemi çok ayrı. O yüzden şimdi bu anı yaşıyoruz. Kulübümüzün tarihi Avrupa kupalarıyla dolu. Biz de camiamıza bir kupa daha hediye etmek için elimizden geleni yapacağız” dedi. Kaptan, “Ben Galatasaray formasını çok büyük bir gururla taşıyorum. Çocukluktan beri en büyük hayalimdi. Kulübüm beni istediği sürece Galatasaray formasını taşımaya devam edeceğim” diyerek sözlerini tamamladı.

“BU ONUR BİZE AİT”
Başkanımız Mustafa Cengiz ise “Işıl Alben yaşadığı sürece her zaman bizimle beraber olacak. Ama oyuncu, ama başka şekilde… Işıl hep bizim için simgedir” ifadelerini kullanırken “Cumhuriyetimizle birlikte Türk kadınının kendini kanıtlama ve toplumda aksiyon almasının yollarından biri de spor oldu. Galatasaray ve diğer önemli rakiplerimiz özellikle kadın sporuna önem verdi ve bugün Türkiye’nin özellikle sosyal gelişmesinde çok büyük pay edindi. Galatasaray basketbolda yarın çok önemli bir maça çıkacak. İnşallah bu maçı da alırız ve Galatasaray’ın bir ilkini tekrarlarız. Galatasaray Türk kadın basketbolunda Kupa 1 ve Kupa 2’de şampiyonluk yaşayan tek takım. Bu onur bize ait. Bunu burada belirtip kızlarımıza, Galatasaraylı taraftarlara ve camiamıza verdikleri destekten ötürü çok teşekkür ederim” diye konuştu.

“GALATASARAY ŞAMPİYONLUĞUN EN ÖNEMLİ ADAYIDIR”
EuroCup Women finallerinin ilk karşılaşmasında yarın oynanacak olan mücadele için taraftarlarımıza çağrı yapan Başkanımız Mustafa Cengiz, “Taraftarlar genel olarak futbol maçlarına gidiyor. Bunu eleştirmek için söylemiyorum fakat yarın Galatasaray tarihine bu müzeye bir kupa daha getirebileceğimiz önemli bir fırsat var. Onlar bizi deplasmanlarda, mücadele ettiğimiz 13 branşta hiç yalnız bırakmıyor. Dünyada 30 bine yakın taraftarla coşkulu antrenman izleyen bir taraftar topluluğu olduğunu zannetmiyorum. Bu onur da Galatasaray’a ait. Yarın taraftarımızın salonu tümüyle doldurmasını ve kızlarımızı bu yürekli, bu zorluklar içindeki mücadelede yalnız bırakmamalarını diliyorum. Galatasaray her zaman ve her yerde yarıştığı bütün dallarda şampiyonluğun en önemli adayıdır” diyerek sözlerini tamamladı.

“BU GURURU HEP YAŞAYACAĞIZ”
Şampiyon takımın başantrenörü Okan Çevik de “Mazisi bu kadar büyük başarılarla dolu olan kulübe biz de Avrupa’da ilk bayanlar kupasını kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Öncelikle böyle bir günde sayın başkanımızın ve yönetim kurulumuzun bizi bir araya toplaması hepimizi çok mutlu etti. Kendilerine çok teşekkür ederim. Bu büyük Galatasaray tarihine biz de küçücük bir katkıda bulunduysak ne mutlu bize. Hayatımız boyunca böyle bir ilki yaşamanın gururunu her zaman taşıyacağız. Teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı. Dönemin genel menajeri Mihriban Oğuz ise “Çok güzel düşünülmüş bir organizasyon. Öncelikle sayın başkana ve tüm yönetim kuruluna teşekkür ederiz. Tabii ki çok özel anıları paylaştığımız kişilerle 9 sene sonra aynı ortamda ve böylesine güzel bir müzenin içinde olmanın paha biçilmez bir hissi var. Eskiden de sahada ter dökmüş birisi olarak böyle bir ortamdan etkilenmemek mümkün değil” dedi. Organizasyon, toplu yemeğin ardından sona erdi.

Kaynak: galatasaray.org
 
Üst Alt