2014 DK 2. Tur | Almanya 2-1 Cezayir | MS | 30 Haziran - Sayfa 31 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

2014 DK 2. Tur | Almanya 2-1 Cezayir | MS | 30 Haziran


Doğrusu ne demek istediğini anlamadım ,

milliyeti nereye ait ise oradamı oynamalı size göre , misal Özil Türk ve Alman milli takımını seçememeli mi ?

Bunu diyorsanız bunun futbolla yada sporla falan bir ilgisi yok ırkçılıktan girilir insan haklarından çıkılır ,

o taraflarını geçtim en basitinden şunu diyorum biz adam olaydıkta 50 küsür sene evvel insanımızı alman'a köle yapmaya göndermeyeydik ...

Yada cezayir adam olaydıda insanlarını fransızlara sömürtmeseydi ...

Kardesim Sen Yanlis anladin galiba ben mi anlatamiyorum.Tamam benzema Fransada yetisti ama illa fransayi secme diye zorunluluk mu var bunu demeye calisiyorumm örneğin ömer Toprak,NuriŞahin bunlar Almanyadayetistiler ama turkiyeyi sectiler.Ama su degil ki Almanyadaa yetisti Almanyayi sececek diye zorunluluk yoktur kardes anlatmak istedigim bu.
 
Hocam Dardanel'i küçük görme, çok adam yetiştirmiştir. Bir zamanlardaki kadrosundan dört isim söyleyeyim, hepsi altyapdan ya gelmiştir ya alınmış yetiştirilmiştir. Selcuk İnan, Mehmet Topal, Hasan Kabze, Gökhan Zan. Bunlar bir arada daha 20 yaşına girmeden forma giymiş adamlar.

Çanakkaleliler belli oluyor :DD ,

@Ahmet KOLKOPARAN üstad Çanakkaleye laf atıyorlar bak niredesin :devil: :cigara::nargile::evilsmile::dogrun:
 
Kardesim Sen Yanlis anladin galiba ben mi anlatamiyorum.Tamam benzema Fransada yetisti ama illa fransayi secme diye zorunluluk mu var bunu demeye calisiyorumm örneğin ömer Toprak,NuriŞahin bunlar Almanyadayetistiler ama turkiyeyi sectiler.Ama su degil ki Almanyadaa yetisti Almanyayi sececek diye zorunluluk yoktur kardes anlatmak istedigim bu.

Tamam işte böyle bir zorunluluk yok , herkes özgür seçim hakkında ,

siz söylediniz FİFA bir düzenleme getirmeli diye ,

yani esas sömüren fransa yada almanya değil , esas sömüren burada cezayir yada biziz , beleşten hazır yetiştirilmiş oyunculara konmak yada konmaya çalışmaktan başka ne yapıyoruz .
 
Tamam işte böyle bir zorunluluk yok , herkes özgür seçim hakkında ,

siz söylediniz FİFA bir düzenleme getirmeli diye ,

yani esas sömüren fransa yada almanya değil , esas sömüren burada cezayir yada biziz , beleşten hazır yetiştirilmiş oyunculara konmak yada konmaya çalışmaktan başka ne yapıyoruz .

Ben orada örnek vermistim dunyadaki yetenekli oyunculari olur diye neyse uzatmayalim :)
 
Ama öyle, Türk futboluna hizmeti bir çok birinci lig takımına rahmet okutur. Fenere bile rahmet okutur, isimler ortada. Üstelik Yüz bin kişilik minnacık bir şehir bu..

Tabi tabi , aslında ülke şartlarında bir ekol dahi denilebilir Dardanel ,

ülke çapında gençleri bulup yetiştirmek ve ülkeye kazandırmak kolay iş değil ,

bu konuda şu anda Altınordu çok iyi durumda uzun süredir alt yapı yatırımları mevcut hatta bizimlede ortak bir çalışmaları vardı galiba ,

birde Bucaspor oldukça iyi , bir zamanlarda Sakarya vardı maalesef rahmetli oldu :(
 
Tamam işte böyle bir zorunluluk yok , herkes özgür seçim hakkında ,

siz söylediniz FİFA bir düzenleme getirmeli diye ,

yani esas sömüren fransa yada almanya değil , esas sömüren burada cezayir yada biziz , beleşten hazır yetiştirilmiş oyunculara konmak yada konmaya çalışmaktan başka ne yapıyoruz .

pogbanın neresi fransız Allah aşkına.dieogo ispanyol mu.büyük balık kucuk balıgı yer hesabı istedikleri futbolcuyu ülkelerinin cazibesi ile milli takımlarında oynatıyorlar.ve bu adamlar bunu sistemli olarak yapıyor.afrikada cezayirde genç yetenek avına çıkıp bu futbolcuları ülke vatandaşı yapıyorlar.bizde bunu gana da kingston vs denemiştik.bu yazıyı okursan hak vereceksin.tabi uzun biraz.

Futbol sömürgesi: Cezayir

Tarih sayfalarına göz atsak Cezayir in eski Fransa sömürgesi olduğunu ve 19. yüzyıl ortalarında bağımsızlığına kavuştuğunu görebiliriz. Ancak sömürü sona ermiş değil. Fransa, Kuzey Afrika ülkesini futbolda sömürmeye devam ediyor. Cezayir asıllı Fransız deyince hepimizin aklına ilk önce Zinedine Zidane gelecektir. Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyuncularından Zizou’ nun yakın geçmişteki futbola neler kattığını ve Fransa milli takımı için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. O milli takımı bıraktığında son Dünya ve Avrupa Şampiyonu Fransa tepetaklak olmuştu. Baskılar sonucunda Zidane milli takıma geri döndürülmüştü. Zidane eğer Cezayir milli takımında oynamayı tercih etseydi, acaba bugün Cezayir futbolu bizim için neler ifade edecekti?



Ancak sömürü sadece Zidane ile sınırlı değil. Özellikle son yıllarda kapsamı hızla genişliyor. Şu anda dünya futbolunun en önemli birkaç genç yıldızından ikisi de Cezayir asıllı… Onlar Lyon’un gol makinesi Karim Benzema ve Arsenal’in, bu sezon başında Marsilya’dan transfer ettiği Samir Nasri. İkisi de Fransa milli takımında düzenli bir şekilde oynuyor. Benzema o kadar olağanüstü bir golcü ki, onu izlerken heyecanlanmamak elde değil. Samir Nasri ise, Fransa da “Yeni Zidane” olarak tanımlandırılan ilk futbolcu. Zidane ile aynı pozisyonda oynaması ve birçok benzer özellik taşıması, Zidane’ın veliahtı olmasında başlıca nedenler. Ancak, asıl neden onun da Cezayir asıllı olup, Fransa milli takımında oynamayı seçmesi. Fransa milli takımının maçını izleyen bir Cezayirlinin karnına ağrılar girmesi, başının dönmesi ve deri döküntüsü yaşamasını kaçınılmaz görüyorum (:)





Peki sömürü burada bitiyor mu? Ne yazık ki sorunun cevabı hayır… Geçtiğimiz yıl Antalya da düzenlenen U-17 Avrupa şampiyonasının gol kralı Yannis Tafer de Cezayir asıllı… Lyon da oynayan ve geleceğin Benzeması olarak nitelendirilen Tafer, şu an Avrupanın en fazla gelecek vaad eden 10 oyuncusundan biri.



Fransızların arakladığı bir diğer Cezayirli ise Sofiane Feghouli… Onun hakkında daha önce yazmıştım. Feghouli Grenoble da düzenli olarak oynuyor. Ona da “Yeni Zidane” yakıştırması çoktan yapılmış bile. Ligue 1 in en iyi genç orta saha oyuncularından. Fiziksel olarak kendini geliştirmesi halinde bir basamak yukarı çıkmak için çok gecikmeyecektir.



Lyon altyapısından yetişen 1990 doğumlu Saïd Mehamha da Cezayir asıllı. Genç ortasaha gençler düzeyindeki Fransa ulusal takımlarında oynuyor. Mehamha ‘nın oyunun iki yönünü gayet başarılı oynayabildiği ve gelecekte Lyon ortasahasının en önemli oyuncularından biri olacağı konuşuluyor.



Rennes genç akademisindeki birçok genç yıldız adayından biri olan Yacine Brahimi de Cezayir asıllı. Müthiş tekniğe ve büyüleyici oyun zekasına sahip bir oyuncu Brahimi nin şimdiden hayranları oluşmuş durumda. Video sitelerinde birçok görüntüsünü izlemeniz mümkün. 8 Şubat 1990 doğumlu genç oyuncu Fransa U-19 forması giyiyor.



Sochaux ta ise genç bir Cezayirli kanat oyuncusu, Ryad Boudebouz, Fransa tarafından kapılmış durumda. Boudebouz, bu yıl 8 kez Sochaux forması giydi ve Sochaux forması altında ilk ve bu sezonki tek golünü 2-1 kazandıkları Le Mans maçında attı. 1990 doğumlu Boudebouz, 3 kez Fransa U19 formasını giydi.



Omar Benzerga, Lille de yetişen ve geleceğin ortasaha yıldız adaylarından biri olarak gösterilen bir başka Cezayir asıllı oyuncu. 18 yaşındaki genç oyuncu bu yıl Lille formasını hiç giymedi.



Florian Makhedjouf, son yıllarda Sakho, Sankhare gibi üst düzey gençleri yetiştiren PSG altyapısının bir ürünü. Henüz onu izleme fırsatım olmasa da defans ve defansif ortasaha mevkilerinde oynadığı bilgisine ulaştı. 1991 doğumlu genç oyuncu da Fransa ulusal genç takımlarında forma giyiyor.



Kuşkusuz yukarda bahsettiğim isimler Fransadaki Cezayir asıllı gençlerin sadece bir kısmı. Ancak bu oyuncular şu an en ön plana çıkanlar. Ancak bu oyuncuların hepsi yıldız olacak ya da üst düzey bir oyuncu olacak demek mümkün değil. Bu oyuncuların birçoğu FIFA kurallarına göre halen Cezayir milli takımını seçme hakkına sahipler. Ancak görünen köy kılavuz istemez derler. Onlar da Fransa formasını giymeyi seçip, Fransa adına Zidane, Benzema ve Nasri gibi büyük oyuncular olacaklar ya da Carl Medjani, Camel Meriem (Monaco), Mourad Meghni (Lazio), Nabil Taider ve Djamel Abdoun (Nantes) gibi Fransatarafından kullanılıp, Cezayir için kullanışsız hale getirilecekler. Örneğin Mourad Meghni 2001 FIFA U-17 Dünya şampiyonluğu kazanan Fransa milli takımının yıldızı iken, sadece 7 kez daha U21 takımında forma giymiş ve Fransa milli takımına bir daha çağrılmamış. Şu an 24 yaşında olan Meghni için 21 yaşını geçtiği düşünüldüğünde Cezayir ulusal takımına dönüş yapma şansı artık yok.



Bu konuda FIFA nın daha sağlam bir düzenleme yapması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü çift uyruğa sahip genç oyunculara küçük yaşlarda cazip gelen büyük ülke milli takımları, onları kullanıp daha sonra bir kenara atıyor. Böylece o oyuncular hem futbol hayatlarının sonuna kadar Fransız milli takımı futbolcu havuzunda kalıyor, hem de Fransa tarafından kullanılmamasına rağmen , Cezayir tarafından da değerlendirilemiyor.

 
Kizilcak bir sey yok,



Cezayirli kaleci bile futbolculara fransizca konusuyordu, bir çogu fransada yetisiyor bunlarin.



Benzema, zidane fransayi seçtiler kotu ama cezayir kadrosunun buyuk bolumu fransada yetissin iyi.. ohh keyif.

Yetişme ile ne ilgisi var anlamadım. Burada bir milli takımdan, milli görevden söz ediyoruz. O ülkede doğup büyümesi hemen o insanı Fransız veya Alman yapmaz. Ben mesela Almanya'da doğup büyüdüm ve hala burada yaşıyorum. Ama içimde %1 Almanlık bile yok.



O göç eden ailelerin futbolcuları hep bu Khedira Boateng Benzema falan. Bunlara ne diyeceksiniz?
 
@okan-gok ,

Yazıyı okudum ama bu benim konu ile ilgili yazdıklarımı doğrular nitelikte , öncelikle yazıda baştan bir hata var Cezayir'in ne zaman özgürlüğüne kavuştuğunu bilmiyor yazar ,

Bu mevzu hakkında fransanın suçu nedir , ülkesinde doğmuş büyümüş cezayir asıllıları oynatmasın mı , yada Benzema Cezayiride tercih edebilirdi ,

Asıl olarak şunu diyeyimki ben kesinlikle fransa yada almanyayı bu konuda suçlamam daha evvelde yazdım önce biz adam olaydıkta 50 küsür sene evvel kendi insanını alman'a köle yapmasaydı , yada Cezayir adam olaydıda insanlarının göçmen olmasına izin vermeseydi hemde kendisine soykırım uygulayan bir ülkeye , yada yada misal polonya adam olaydıda zamanında kendisine tarifsiz acılar yaşatmış almanyaya insanını göndermeyeydi ...
 
pogbanın neresi fransız Allah aşkına.dieogo ispanyol mu.büyük balık kucuk balıgı yer hesabı istedikleri futbolcuyu ülkelerinin cazibesi ile milli takımlarında oynatıyorlar.ve bu adamlar bunu sistemli olarak yapıyor.afrikada cezayirde genç yetenek avına çıkıp bu futbolcuları ülke vatandaşı yapıyorlar.bizde bunu gana da kingston vs denemiştik.bu yazıyı okursan hak vereceksin.tabi uzun biraz.

Futbol sömürgesi: Cezayir

Tarih sayfalarına göz atsak Cezayir in eski Fransa sömürgesi olduğunu ve 19. yüzyıl ortalarında bağımsızlığına kavuştuğunu görebiliriz. Ancak sömürü sona ermiş değil. Fransa, Kuzey Afrika ülkesini futbolda sömürmeye devam ediyor. Cezayir asıllı Fransız deyince hepimizin aklına ilk önce Zinedine Zidane gelecektir. Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyuncularından Zizou’ nun yakın geçmişteki futbola neler kattığını ve Fransa milli takımı için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. O milli takımı bıraktığında son Dünya ve Avrupa Şampiyonu Fransa tepetaklak olmuştu. Baskılar sonucunda Zidane milli takıma geri döndürülmüştü. Zidane eğer Cezayir milli takımında oynamayı tercih etseydi, acaba bugün Cezayir futbolu bizim için neler ifade edecekti?



Ancak sömürü sadece Zidane ile sınırlı değil. Özellikle son yıllarda kapsamı hızla genişliyor. Şu anda dünya futbolunun en önemli birkaç genç yıldızından ikisi de Cezayir asıllı… Onlar Lyon’un gol makinesi Karim Benzema ve Arsenal’in, bu sezon başında Marsilya’dan transfer ettiği Samir Nasri. İkisi de Fransa milli takımında düzenli bir şekilde oynuyor. Benzema o kadar olağanüstü bir golcü ki, onu izlerken heyecanlanmamak elde değil. Samir Nasri ise, Fransa da “Yeni Zidane” olarak tanımlandırılan ilk futbolcu. Zidane ile aynı pozisyonda oynaması ve birçok benzer özellik taşıması, Zidane’ın veliahtı olmasında başlıca nedenler. Ancak, asıl neden onun da Cezayir asıllı olup, Fransa milli takımında oynamayı seçmesi. Fransa milli takımının maçını izleyen bir Cezayirlinin karnına ağrılar girmesi, başının dönmesi ve deri döküntüsü yaşamasını kaçınılmaz görüyorum :))



Peki sömürü burada bitiyor mu? Ne yazık ki sorunun cevabı hayır… Geçtiğimiz yıl Antalya da düzenlenen U-17 Avrupa şampiyonasının gol kralı Yannis Tafer de Cezayir asıllı… Lyon da oynayan ve geleceğin Benzeması olarak nitelendirilen Tafer, şu an Avrupanın en fazla gelecek vaad eden 10 oyuncusundan biri.



Fransızların arakladığı bir diğer Cezayirli ise Sofiane Feghouli… Onun hakkında daha önce yazmıştım. Feghouli Grenoble da düzenli olarak oynuyor. Ona da “Yeni Zidane” yakıştırması çoktan yapılmış bile. Ligue 1 in en iyi genç orta saha oyuncularından. Fiziksel olarak kendini geliştirmesi halinde bir basamak yukarı çıkmak için çok gecikmeyecektir.



Lyon altyapısından yetişen 1990 doğumlu Saïd Mehamha da Cezayir asıllı. Genç ortasaha gençler düzeyindeki Fransa ulusal takımlarında oynuyor. Mehamha ‘nın oyunun iki yönünü gayet başarılı oynayabildiği ve gelecekte Lyon ortasahasının en önemli oyuncularından biri olacağı konuşuluyor.



Rennes genç akademisindeki birçok genç yıldız adayından biri olan Yacine Brahimi de Cezayir asıllı. Müthiş tekniğe ve büyüleyici oyun zekasına sahip bir oyuncu Brahimi nin şimdiden hayranları oluşmuş durumda. Video sitelerinde birçok görüntüsünü izlemeniz mümkün. 8 Şubat 1990 doğumlu genç oyuncu Fransa U-19 forması giyiyor.



Sochaux ta ise genç bir Cezayirli kanat oyuncusu, Ryad Boudebouz, Fransa tarafından kapılmış durumda. Boudebouz, bu yıl 8 kez Sochaux forması giydi ve Sochaux forması altında ilk ve bu sezonki tek golünü 2-1 kazandıkları Le Mans maçında attı. 1990 doğumlu Boudebouz, 3 kez Fransa U19 formasını giydi.



Omar Benzerga, Lille de yetişen ve geleceğin ortasaha yıldız adaylarından biri olarak gösterilen bir başka Cezayir asıllı oyuncu. 18 yaşındaki genç oyuncu bu yıl Lille formasını hiç giymedi.



Florian Makhedjouf, son yıllarda Sakho, Sankhare gibi üst düzey gençleri yetiştiren PSG altyapısının bir ürünü. Henüz onu izleme fırsatım olmasa da defans ve defansif ortasaha mevkilerinde oynadığı bilgisine ulaştı. 1991 doğumlu genç oyuncu da Fransa ulusal genç takımlarında forma giyiyor.



Kuşkusuz yukarda bahsettiğim isimler Fransadaki Cezayir asıllı gençlerin sadece bir kısmı. Ancak bu oyuncular şu an en ön plana çıkanlar. Ancak bu oyuncuların hepsi yıldız olacak ya da üst düzey bir oyuncu olacak demek mümkün değil. Bu oyuncuların birçoğu FIFA kurallarına göre halen Cezayir milli takımını seçme hakkına sahipler. Ancak görünen köy kılavuz istemez derler. Onlar da Fransa formasını giymeyi seçip, Fransa adına Zidane, Benzema ve Nasri gibi büyük oyuncular olacaklar ya da Carl Medjani, Camel Meriem (Monaco), Mourad Meghni (Lazio), Nabil Taider ve Djamel Abdoun (Nantes) gibi Fransatarafından kullanılıp, Cezayir için kullanışsız hale getirilecekler. Örneğin Mourad Meghni 2001 FIFA U-17 Dünya şampiyonluğu kazanan Fransa milli takımının yıldızı iken, sadece 7 kez daha U21 takımında forma giymiş ve Fransa milli takımına bir daha çağrılmamış. Şu an 24 yaşında olan Meghni için 21 yaşını geçtiği düşünüldüğünde Cezayir ulusal takımına dönüş yapma şansı artık yok.



Bu konuda FIFA nın daha sağlam bir düzenleme yapması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü çift uyruğa sahip genç oyunculara küçük yaşlarda cazip gelen büyük ülke milli takımları, onları kullanıp daha sonra bir kenara atıyor. Böylece o oyuncular hem futbol hayatlarının sonuna kadar Fransız milli takımı futbolcu havuzunda kalıyor, hem de Fransa tarafından kullanılmamasına rağmen , Cezayir tarafından da değerlendirilemiyor.





buyuk bi destan yazılmış





ama somurge ile alakası yok. fransanın nerdeyse yuzde 20sini oluşturan cezayir nufusu, fransada yaşayan cezayirlilerin futbola yonelip, fransız kuluplerine kayıt olup alt yapısını fransada alması sonucu oluşan bi durum.





eğer somurge olsaydı, cezayirde yetişen oyuncuları fransızların kendilerine alması lazımdı.



ama durum oyle değil. fransada yaşıyolar. bundan memnunlar. guzel şehir, karı, kız, para, refah, guzel bi futbol alt yapısı. en kazma oyuncunun bile iyi bi futbolcuya evrilebileceği bir ulke.



tıpkı almanyada yetişen turk oyuncular gibi.





eğer cezayirliler somurulmek istemiyosa, gitsinler cezayire, cezayir kuluplerinde futbola başlasınlar. o zaman kimse karışamaz. fransız gençlerinde futbol pek populer degil. daha cok fransada rugby yaygın. bu yuzden yabancı ailelerin çocukları genelde futbola yonelir. bu kadarsiyahi oyuncu fazlalığı bu yuzden. eğer fransada futbol populer olurda gencler yonelirse o zaman ne kadar cok sayıda futbolcu cikacagini dusunemiyorum bile.





@Léo Güney



reyize sor inanmassan
 
@okan-gok ,

Yazıyı okudum ama bu benim konu ile ilgili yazdıklarımı doğrular nitelikte , öncelikle yazıda baştan bir hata var Cezayir'in ne zaman özgürlüğüne kavuştuğunu bilmiyor yazar ,

Bu mevzu hakkında fransanın suçu nedir , ülkesinde doğmuş büyümüş cezayir asıllıları oynatmasın mı , yada Benzema Cezayiride tercih edebilirdi ,

Asıl olarak şunu diyeyimki ben kesinlikle fransa yada almanyayı bu konuda suçlamam daha evvelde yazdım önce biz adam olaydıkta 50 küsür sene evvel kendi insanını alman'a köle yapmasaydı , yada Cezayir adam olaydıda insanlarının göçmen olmasına izin vermeseydi hemde kendisine soykırım uygulayan bir ülkeye , yada yada misal polonya adam olaydıda zamanında kendisine tarifsiz acılar yaşatmış almanyaya insanını göndermeyeydi ...

ben zaten fransa yada almanya yada digerlerini suçlamıyorum.bu fırsatçılıga izin veren fifayı suçluyorum.ülke politıkalarının bireylerle ilgisi ne ki.benzama ne yapsın böyle bir dunyaya doğmuşsa.afrikada vs diger ülkelerde futbolcu taraması yapacak genç atletik futbolcu çocukları ülkene getireceksin milli takımında oynatacaksın sonra dünya şampiyonu olduk.resmen tiyatro.forvette drogbalı sag bekte eboueli kalede musleralı milli takımımız olsa ve dünya kupasını alsak şahsen ben pek sevinmem.aurelio yu oynattık nasıl bir tiyatroysa bu.bu sömürgeci ülkeler bıkmaz yıllarca kan emdiler madenlerini insan gücünü koleligini her şeyini yaptırdılar.şimdide senagalden fildişinden cezayirden her yerden oyuncu toplayıp kendi aralarında şampiyon olduk diye eglenıyorlar.tam tiyatro.
 
buyuk bi destan yazılmış





ama somurge ile alakası yok. fransanın nerdeyse yuzde 20sini oluşturan cezayir nufusu, fransada yaşayan cezayirlilerin futbola yonelip, fransız kuluplerine kayıt olup alt yapısını fransada alması sonucu oluşan bi durum.





eğer somurge olsaydı, cezayirde yetişen oyuncuları fransızların kendilerine alması lazımdı.



ama durum oyle değil. fransada yaşıyolar. bundan memnunlar. guzel şehir, karı, kız, para, refah, guzel bi futbol alt yapısı. en kazma oyuncunun bile iyi bi futbolcuya evrilebileceği bir ulke.



tıpkı almanyada yetişen turk oyuncular gibi.





eğer cezayirliler somurulmek istemiyosa, gitsinler cezayire, cezayir kuluplerinde futbola başlasınlar. o zaman kimse karışamaz. fransız gençlerinde futbol pek populer degil. daha cok fransada rugby yaygın. bu yuzden yabancı ailelerin çocukları genelde futbola yonelir. bu kadarsiyahi oyuncu fazlalığı bu yuzden. eğer fransada futbol populer olurda gencler yonelirse o zaman ne kadar cok sayıda futbolcu cikacagini dusunemiyorum bile.





@Léo Güney



reyize sor inanmassan

aurelio Türk mü ne arıyor milli takımda.dieoga ispanyol zaten.bruma daha 18 yaşında alalım Türk yapalım işte başbakanlık özel fon ayırsın bu işlere.kimi kandırıyoruz.mesut özil anne baba zonguldaklı adam musluman bu adam ismi mesut bu adam Türk işte.sen neden alman milli takımını seçmesine izin veriyorsun.sor bakalım mesut almanım mı diyecek Türküm mü diyecek.mehmet scholl örnegi de var baba Türk anne alman bak o kurtarır.adam hrıstiyan alman gibi yaşıyor.Alman milli takımını seçmesinden doğal bir şey yok.fransızları da anlamak zor hem cezayirlileri sevmezler hem benzema gol atınca oley..dedigin gibi futbolcu karı kız her şey bol vs gibi etkenler yuzunden fransa yada başka milli takımı seçiyorsa futbolcunun yaptıgı bu sahtekarlıga da fifa fur demeli.biz yıllarca gördük bu tiyatoları.moshe li dobrovskili fb futbolcuları Türk yapmış.adamlarda aslında 10 yabancı var.git bak moshe şimdi güney afrikada dobrovski polonyada.
 
Fransa'da durum nedir bilmiyorum ama Almanya için katılmam mümkün değil. Sence Mesut Özil, Türkiye'de yetişseydi bu kadar büyük bir futbolcu olur muydu? Veya İlkay Gündoğan? Bu bahsettiğim adamlara Alman eli değmeseydi şuan Çanakkale Dardanelspor'da yeri kazıyor olurlardı muhtemelen. Hamza Hamzaoğlu gibi bir hemşonun milli takım yardımcı antrenörü olduğu bir ülkeden bahsediyoruz.



Çanakkaleliler belli oluyor :DD ,

@Ahmet KOLKOPARAN üstad Çanakkaleye laf atıyorlar bak niredesin :devil: :cigara::nargile::evilsmile::dogrun:



Çanakkale o dönemde ciddi anlamda futbolcu yetiştirme yükünü çekiyordu Türk Futbolunun.

Aslında tesadüfi değil di. O dönem ki alt yapı hocaları çok iyi hocalardı. Hani derler ya; Br bakışta adam olacak futbolcuyu anlıyorlardı.

Ama Çanakkale Dardanelspor hiç bir zaman sanıldığı kadar büyük paralar kazanmadı bu işten.

En azından bir Gençlerbirliği bir Gaziantepspor'un kazandığını rüyasında bile göremedi.

Eğer Niyazi Önen Cavcav kadar kurnaz biri olsaydı şu an zaten kulüp buralarda olmazdı. Niyazi Önen'in en büyük hatası Fenerle yakın ilişkide olmasıydı.

Kendisi de zaten Fenerbahçe Yönt.Krl üyeliği de yaptı bir dönem. Ve Fener adeta sömürdü onu. Bunu geç farketti ve bir anda işler değişti.

Düşman oldular ona. Fener Ç.Dardanelspor'u pilot takım gibi kullanıp posasını atacaktı. Buna izin verseydi Ankaraspor gibi olacaktı. Bu günleri bile göremezdi.

O dönem tam Azizin başkan olduğu döneme denk gelir. Yani Aziz gelince Niyazi Önen Fenerden koptu. İyiki de koptu.

Ama öncesinde plan dediğim gibi Ç.Dardanelspor'u Fenerin pilot takımı yapmaktı.



Neyse gelelim konuya ; Almanya örneği hiç bir kulüp yaklaşamadı bile. Ama o dönemki altyapı oluşumu Almanya baz alınarak hazırlanmıştı.

Niyazi Önen kendi yağında kavrulmayı seçti. Ama asıl kazığı kendi hemşerilerinden yedi Niyazi başkan.

Eğer o dönemde Çanakkale esnafı desteğini verseydi çok farklı olurdu.Ha çok mu severim hayır. Ama o dönemi çok iyi bilen ve akip eden biri olarak söylüyorum; O dönem işler iyi gitseydi Dardanelspor çok farklı olurdu.



Almanya modelinin başarısını zaten kimse inkar etmiyor. Ama şu da bir gerçek o dönem parasal futbolun başlangıcına denk gelir.

Fazla değil bir 5 sene daha geç olsaydı o dönem daha kalıcı olurdu Dardanelspor.
 
Yetişme ile ne ilgisi var anlamadım. Burada bir milli takımdan, milli görevden söz ediyoruz. O ülkede doğup büyümesi hemen o insanı Fransız veya Alman yapmaz. Ben mesela Almanya'da doğup büyüdüm ve hala burada yaşıyorum. Ama içimde %1 Almanlık bile yok.



O göç eden ailelerin futbolcuları hep bu Khedira Boateng Benzema falan. Bunlara ne diyeceksiniz?

O oyuncunun kendisine kalmış birşey. Mesela Messi'de İspanya milli takımını seçebilirdi, çünkü esasen İspanya'da büyüdü ve Barcelona kulübü olmasaydı tedavi olamayacaktı muhtemleen. Ama milli duygularını yitirmemiş ki Arjjantin'i seçmiş. Messi, İspanya'yı seçseydi ona kim birşey diyebilirdi? Kimse, sonuçta oranın altyapısını, eğitimini, kültürünü almış bir adam.



Mesut'un içindeyse ağır basan bir Türklük duygusu yokmuş ki adam Almanya'yı seçmiş. Bazı insanın içinde yoksa yoktur, yapacak birşey yok. Almanya''yı seçtiği için onu suçlayamassın, sonuçta orada eğitim görmüş ve orada Mesut Özil olmuş. Türkiye milli takımının kötü olması da seçiminde büyük etken olmuştur tabi.
 
aurelio Türk mü ne arıyor milli takımda.dieoga ispanyol zaten.bruma daha 18 yaşında alalım Türk yapalım işte başbakanlık özel fon ayırsın bu işlere.kimi kandırıyoruz.mesut özil anne baba zonguldaklı adam musluman bu adam ismi mesut bu adam Türk işte.sen neden alman milli takımını seçmesine izin veriyorsun.sor bakalım mesut almanım mı diyecek Türküm mü diyecek.mehmet scholl örnegi de var baba Türk anne alman bak o kurtarır.adam hrıstiyan alman gibi yaşıyor.Alman milli takımını seçmesinden doğal bir şey yok.fransızları da anlamak zor hem cezayirlileri sevmezler hem benzema gol atınca oley..dedigin gibi futbolcu karı kız her şey bol vs gibi etkenler yuzunden fransa yada başka milli takımı seçiyorsa futbolcunun yaptıgı bu sahtekarlıga da fifa fur demeli.biz yıllarca gördük bu tiyatoları.moshe li dobrovskili fb futbolcuları Türk yapmış.adamlarda aslında 10 yabancı var.git bak moshe şimdi güney afrikada dobrovski polonyada.





Bruma burda mi yetismis? Benzema ve Mesut gibilerin ebeveynleri cezayirlu veya türk olabilir. Fakat Benzema fransa'da dogmus, Mesut ise almanya'da.



Sadece Mesut'a kisaltalim bu mevzu'yu. Simdi ben, Mesut gibi almanya dogumluyum - ve burda yasiyorum. Sahsen almanya milli takimini asla secmem. Ama bu bana kalmis bir karar. Kisiden kisiye farklidir.

Mesut burda egitim görmüs (pek iyi görmüs sayilmaz ... Ilkay'i kullansaydim keske), burda büymüs, futbol'u burda ögrenmis. TR ve TFF bu cocuk icin ne yapmis? Adam'in yetenegi kesfedildiginde oraya kosup, gel bizim icin oyna demek kolay. Bazen oluyor, Nuri'de gibi. Ama herkes'te bu milli duygular agir basmiyor.



Birde son olarak sunu demek istiyorum. Biz burdan TR'ye ucunca almanci damgasini yiyoruz. Sonra Mesut almanya'yi secince mi hain olmus oluyor? (Ve bir itiraf da bulunmak istiyorum. Zamaninda bende küfür etmistim Mesut'a - yasima ver. Burdan bir özür diliyorum.)
 
Yetişme ile ne ilgisi var anlamadım. Burada bir milli takımdan, milli görevden söz ediyoruz. O ülkede doğup büyümesi hemen o insanı Fransız veya Alman yapmaz. Ben mesela Almanya'da doğup büyüdüm ve hala burada yaşıyorum. Ama içimde %1 Almanlık bile yok.



O göç eden ailelerin futbolcuları hep bu Khedira Boateng Benzema falan. Bunlara ne diyeceksiniz?



Yazdigimi neyle okudun murhan kardesim? Zorla gidip fransaya seçmelilermi yazmisim, fifa'da zorla seçecekler diye bir kuralmi var? Neyin tartismasi bu?



Adamlara fransa teklifte bulunmus, adamlarda kabul etmis, yok fifa yasaklamalimista neymis ne, saçmaliga bak.



Benim en iyi arkadaslarim cezayirli, bana cezayiri anlatmayin mumkunse.
 
Üst Alt