2018 DK F Grubu M:1 | Almanya 0-1 Meksika | MS | 17 Haziran | TRT 1 - Sayfa 21 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

2018 DK F Grubu M:1 | Almanya 0-1 Meksika | MS | 17 Haziran | TRT 1


Futbolcularının maça olan motivasyonu, iştahı, taraftarlarının coşkusu ve maç sonu sevinçleriyle Meksika eski dünya kupalarını hatırlattı. Uzun yıllardır kupalarda böyle şevkle maç oynayan bir ülke görmemiştim. Almanya gibi bir takıma karşı ulus olarak koyabilecekleri her şeyi koydular ortaya. Maç bitiminde de eğlencenin dibine vurmuşlardı muhtemelen. Zaten maça olan hazırlıkları da eğlence üzerine kuruluydu. Latin Amerika ülkelerini çok seviyorum. Hayatları yeme, içme ve eğlence üzerine kurulu. Tabi ki fakirlikten kırılanları da vardır ama etrafa yaydıkları sinerji hep pozitif ve mutlu oldukları yönünde.

Almanlar ilk yarı kötü, ikinci yarı biraz etkiliydi ama yeterli olmadı. Bana göre Mesut Özil bu seviyelerin oyuncusu değil artık. Çünkü o hırsı ve motivasyonu göstermiyor hiç bir zaman. Alman disiplini ile yetişmiş bir insan daha özverili olmalı bana göre. Mesut'un yanı sıra iyi bir golcülerinin olmaması da Almanları zayıflatıyor. Werner'de büyük futbolcu ışığı göremiyorum. Yerine Mario Gomez alındı ama o da artık belli yaşın üstünde. Her yere çare bulan Almanya bence Klinsmann'dan beri güvenilir bir santrafor koyamadılar (Çok gol atsa da Klose bence top class değildi). Kalan 2 maçı kazanırlar ve en kötü 2. olarak yola devam ederler ama 2. turda Brezilya eşleşmesi olursa işleri zor olacak gibi gözüküyor..
 
Löw çok kötü bir TD. TR'de bu balon nedense hep şişirildi. Rezil futbol oynatıyor geldiginden beri. FB'den zamanında bosuna teneke bağlanıp yollanmamisti.
 
Futbol herkesin oynadigi ama sonunda Almanlarin kazandigi bir oyundur, der Lineker..

Ama bu kez oyle olmayacak gibi..

Almanlar bu turnuvaya cok kotu hazirlanmislar, cok kotu bir takimla gelmisler.. Maci cevirecek adamlari yok, vasat bir takim..

Evet , bir ust tura cikarlar ama finale gelmeden turnuvaya veda ederler..
 
Almanlar bize karşı Avrupa Sampiyonasinda da sansa tur atlamisti zaten. Gerci oraya kadar biz sansliydik ama.

Genel olarak Almanlarin hep kura şansı oluyor. Gruptan bence de çıkarlar ve sonrasında zayıf bir takim çıkar karsilarina.
 
Bir de su carpti gözüme:

Almanlarin takim içerisinde liderleri eksik. Takimi yönlendirecek, gerektiğinde hareketlendirecek, sakinleştirecek. Aynisi Fransa ve bizim milli takim icin de geçerli.

Örnegin Ispanya'da Ramos, Portekiz'de Ronaldo, Brezilya da Thiago Silva, Sirplarda Kolarov, Peru'da Cueva vs.

Finale iyi liderleri, generalleri olan takimler çıkar, bence
 
Liderlik yapması gereken oyuncu Kroos lakin Bastian'dan daha iyi oyuncu olsa da onun gibi 1 lider değil.

Zaten liderlik ruhu olsa alt yapısından çıktığı Bayern'i beleş başka takıma gitmekle tehdit etmezdi.
 
Kroos'un benim gördüğüm kadarıyla ciddi karakter problemi var. Bencil ve kendi cikarlarini düşünen, arkadaşlık birlik beraberlik ruhundan uzak bir topcu. Stilini beğenmiyorum, Real'in topcusu da degil bana göre. Asla lider vasıfları tasimiyor.

Liderlik rolüne Neuer, Hummels ve Müller daha yakınlar ama gercek anlamda liderlik rolünü üstlenmek istemiyorlar gibi. Sistem içerisinde çalısmaya calisiyorlar ama büyük mücadeleleri sistemler degil, liderler kazanır.

Eskiden Ballack, Effenberg ve Matthäus bu rolü üstleniyorlardı.
 
Herkesin aksine ben hiç şaşırmadım. Almanya Mart ayındaki Brezilya maçından beri kötü. Meksika ise iyi durumda. Özellikle L
nefis bir maç olacak. Meksika benim favori takımımdır. 2006,2010,2014'te Son 16'da elendiler.

2006'da uzatmaya giden maçta Maxi Rodriguez belki de turnuva tarihinin en güzel 10 golünden birini atmıştı.

2010'da Arjantin'in aşırı bariz ofsayt golüyle 3-1 kaybettiler.

2014'te ise müthiş oynadıkları maçta önce Sneijder 88'de müthiş bir gelişine gol attı. Ardından 90+5'te Robben'in net şekilde kendini atmasıyla penaltı golü yediler ve elendiler.

Bunu söylememin sebebi takıma sempatim olması. Lozano gibi bir süperstar adayları da var. Almanya'ya kaybedebilirler ama hiç kolay olmayacak yenilmeleri.
Belki abartı bulanlar olacak ama Portekiz-İspanya maçı kalitesine yakın maç bekliyorum. Kadro olarak Almanya fark atar ama Meksika her zaman bu turnuvanın takımı olmuştur. Biraz da bu yüzden turnuvada Arjantin ve Sırbistan ile beraber sempati duyduğum takım.

Özellikle Lozano'yu merakla bekliyorum.

Herkesin aksine ben şaşırmadım. Almanya Mart ayındaki Brezilya maçından beri kötü durumdaydı. Gruptan çıkarlar mı? Çıkarlar ama Son 16'da Brezilya gelirse acayip bir maç olacak.

Meksika lider çıkarsa Sırbistan veya İsviçre ile oynayabilir. Çeyrek final hatta tarihinde ilk kez yarı final yapabilir.
 
Hummels acayip isyan ediyordu dün. Boateng ile ikimiz kac kere tek basimiza savunma yaptik olmaz böyle birsey dedi.

Acikcasi ben Almanya nin iyi olmadigini biliyordum ve söylüyordum burada da kac zamandir ama bu kadar kötü bir baslangic yapacaklarini hic bir sekilde düsünmezdim. Durumlarinin boyutu beklenenden daha kötü simdilik. Isvec macinda radikal bir degisim olmazsa cok erken elenirler bu turnuva da.
 
Son 3 dünya kupasinda kupayi kazanan takimlar berbat baslangiclar yaptilar.

2006 sampiyonu Italya 2010 da gayet kolay bir grupta (Paraguay, Slovakya, Yeni Zelanda) sonuncu oldu 2 puan ile.

2010 sampiyonu Ispanya 2014 de grubu ücüncü bitirip dünya kupasina veda etmisti. Italya ya göre cok daha zor bir grupta yer almislardi, ilk macta Hollanda dan 5 yiyince zaten cikamayacaklari az cok belli olmustu.

2014 sampiyonu Almanya 2018 dünya kupasinin ilk macinda Meksika ya yenildi 1-0 gayet ezik bir oyun ile.
 
Üst Alt