2018 DK G Grubu M:1 | Belçika 3-0 Panama | MS | 18 Haziran | TRT 1 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

2018 DK G Grubu M:1 | Belçika 3-0 Panama | MS | 18 Haziran | TRT 1


V53red.png



bel.png
c80ecv.png
pan.png



2018 FIFA Dünya Kupası G Grubu 1.Maç
Belçika - Panama
Fisht Stadyumu,Sochi
18 Haziran 2018 Pazartesi
18:00


4zZ05p.png
 
Panama, İzlanda ile beraber turnuvaya ilk kez katılan 2 takımdan biri. ABD gibi takımın bana göre bilerek Rusya'ya gelmek istememesi yüzünden geldiler.

Kadrosu aşırı vasat. Sadece 3 tane Avrupa'da oynayan oyuncusu var. Bunlarda İspanya'nın 3.ligi,Romanya Ligi ve Slovakya Liginde oynuyor.

Düşünün takımın vasatlığını.. Son 2 turnuvaya katılan Honduras bile daha iyi kadroya sahipti.

Belçika-İngiltere şov yaparak Tunus-Panama'yı geçer. Kendi aralarındaki maç lideri belirler.
 
Yannick Ferreira Carrasco yedek beklemeli

Mertens De Bruyne Hazard
Lukaku

seklinde cikmalilar hatta duruma gore Batshuayi oynayabilir Lukaku yerine
 
Bu zamana kadar oynanan maclarda takimlar 4'lu savunma oynadi

Belcika 3-4-3 oynayacak,yine ingiltere'de ayni sekilde
 
Bu zamana kadar oynanan maclarda takimlar 4'lu savunma oynadi

Belcika 3-4-3 oynayacak,yine ingiltere'de ayni sekilde

3'lü savunma karşıtı biri olarak yavaş yavaş fikirlerimde bazı esnemeler oldu. 3-5-2'nin klasik anlayışına hala karşıyım. Tudor'un zaman zaman zorlama 3-4-3'ünü de eleştiriyorum. Ama 'W' dedikleri sistem hoşuma gitmeye başladı. 2-3-2-3 şeklindeki dizilişler kazanamasa da göze hoş gelen oyunlar oynuyorlar. Tabi burada 3 poziyon çok önemli hale geliyor. Bunlardan ilki ilk 3'lünün bekleri. Bunlar artık winger forwardlardan bile evrilebiliyor. İkincisi ikinci 2'li. Buradaki oyuncular önde 3'lü var diye büyük oranda klasik iki 6 veya bir 6 bir 8 numaradan seçiliyordu. Artık bu değişiyor. Dembele, De Bruyne, Thiago gibi gerekirse 10 numara oynayacak adamlar oynuyor. Üçüncü kritik pozisyon da öndeki 3'lünün iki kenarında oynayan oyuncuların 10-15 yıl önceki gibi sadece winger forward değil, iç de oynayabilen adamlardan oluşuyor. Mesela Bruma bu sistemde orada çok zorlanır. Sterling bile saçmalamıştı uzun süre. O bölgenin adamları Hazard, Alli, Reus, Salah gibi adamlar olmaya başladı.
 
Panama var, biz yokuz. Insan maçları izlerken ici gidiyor ya. Bütün sorumluların abv.

Bu tarz yorumlar bence mantıklı değil. Çünkü Panama, S.Arabistan, Kosta Rika, Avustralya, Tunus gibi takımlar Dünya'nın en iyi 32 takımı oldukları için değil yarıştıkları kıtalardaki güçlü takım azlığından dolayı kupaya katılıyorlar. Yani topraklarının yüzde 95'i Asya kıtasında bulunan Türkiye de Asya elemelerinde yarışsa muhtemelen her turnuvada yer alırdı. Avrupa kıtasında kontenjan fazla olmasına rağmen zaten 7-8 tanesi her turnuvaya katılabilen ekol ülkeler tarafından kapatılıyor. Geri kalan 5-6 kontenjan için çekişen takım sayısı fazla ve bu takımların hepsi diğer kıta takımlarından güçlü. Burada baz alacağımız ülkeler Panama, S.arabistan falan değil. İzlanda, İsveç, Danimarka gibi az nüfuslu ve futbola bizden çok daha az yatırım yapmasına rağmen kupalara bizden fazla katılabilen Avrupa takımları olması gerekir. Özellikle İzlanda 300 bin nüfusuyla kupada Arjantin'den puan alabiliyorken 80 milyon nüfuslu Türkiye'nin olmaması üzerine kafa yorulması gereken bir konu. Tabi 1,5 milyar nüfuslu Çin, 1 milyar nüfuslu Hindistan bizim kadar da başarılı değil futbolda. O da ayrı konu. Demek ki nicelikten ziyade nitelik önemli..
 
Üst Alt