2018 Dünya Kupası'na Gidecek Takımları Tanıyalım: Sırbistan | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
yANLVF.jpg

Sırbistan, 2018 Dünya Kupası'nda Brezilya, Kosta Rika ve İsviçre'yle karşılaşacak.

Sırbistan'ın 2018 Dünya Kupası fikstürü
jagos-vukovic-serbia_18gkgd2w8smqf187tqnqo2mumu.jpg

17 Haziran 2018 | Saat: 15:00 Kosta Rika-Sırbistan
22 Haziran 2018 | Saat: 21:00 Sırbistan-İsviçre
27 Haziran 2018 | Saat: 21:00 İspanya-Brezilya


Sırbistan'ın kadrosunda kimler var?
branislav-ivanovic-serbia_1geua1pz6r3yl1qwua8ibden4n.jpg


Kaleci: Vladimir Stojkovic (Partizan), Predrag Rajkovic (Maccabi Tel-Aviv), Marko Dmitrovic (Eibar)

Savunma: Branislav Ivanovic (Zenit), Aleksandar Kolarov (Roma), Antonio Rukavina (Villareal), Ivan Obradovic (Anderlecht), Matija Nastasic (Schalke), Dusko Tosic (Beşiktaş), Nikola Maksimovic (Spartak Moskova), Dusan Basta (Lazio), Milos Veljkovic (Werder Bremen)

Orta Saha: Dusan Tadic (Southampton), Nemanja Matic (Manchester United), Adem Ljajic (Torino), Luka Milivojevic (Crystal Palace), Filip Kostic (Hamburg), Andrija Zivkovic (Benfica), Mijat Gacinovic (Eintracht Frankfurt), Marko Grujic (Cardiff City), Nemanja Maksimovic (Valencia)

Forvetler: Aleksandar Prijovic (PAOK), Aleksandar Mitrovic (Fulham)

Sırbistan'ın muhtemel onbiri
srbistan-muhtemel-11_epepojikd79e1l4hm4cbfmtfp.png


Sırbistan Teknik Direktörü: Mladen Krstajic
mladen-krstajic_ha7pv4z1v8wc1xq9jd9md0uwy.jpg


Daha önce Sırbistan'ın alt yaş kategorilerinde antrenörlük yapan 44 yaşındaki Mladen Krstajic, kariyerinin ilk teknik adamlık deneyimini Sırbistan Milli Takımı'nda geçirecek.
Ekim 2017'de Muslin'in yerine göreve gelen Mladen Krstajic, takım Dünya Kupası'na gittikten sonra göreve geldiği için henüz resmi maça çıkmadı.
Mladen Krstajic futbolculuk döneminde Schalke ve Werder Bremen kulüplerinden hatırlanıyor.


Yıldız oyuncusu: Nemanja Matic
nemanja-matic-serbia_1pf4kgc5oc68c11vfpl0k1jrwu.jpg


Sırbistan'ın kadrosunda Kolarov, Ivanovic gibi birçok üst düzey oyuncu olsa da takımın Dünya Kupası'ndaki en önemli oyuncusu Nemanja Matic olacak.
Yıllarca Chelsea'de top koşturan ve şimdilerde Manchester United için ter döken Matic, takıma orta alanda başta olmak üzere liderlik edecek.


Sırbistan kaç kere Dünya Kupası'na katıldı?
sergej-milinkovic-savic-serbia-brazil_1az8225n059t113osqc7bvepih.jpg


Daha önce Yugoslavya Federasyonu, ardından da Sırbistan & Karadağ'ın parçası olan ülke, 2006'da bağımsızlığını kazandı ve o günden bu yana ilk kez Dünya Kupası'nda mücadele edecek.
Dünya Kupası'na katıldığı yıllar: 2018


Goal
 
Yıllardır çok iyi kadrosuna rağmen hiç bir turnuvaya katılamıyorlardı ama sonunda katılmayı başardılar. Bu kupaya taşıyan hocayla sorun yaşayıp yolladı federasyon. Yerine gelen isimle ne yapacaklar meçhul.

Biraz bize benziyorlar bu yıllardır turnuvaya gidememe,saçma sapan iç sorunlar ile. Brezilya dışındaki 3 takımında çıkma şansı yüksek, bakalım çıkacaklar mı..
 
Muazzam bir orta saha derinligi var. Defansif orta saha olarak Matic, Fejsa, Milivojevic var. Cift yonlu oynayabilen Milinkovic-Savic var. Ofansif orta saha Tadic, Ljajic, Zivkovic var.
 
İvanovic-Nastasic-Tosic-Kolarov
Ljajic-Milinkovic Savic-Matic-Tadic

Defans ve orta saha muazzam. Ancak kaleciler rezalet. Forvette güvenebileceğin biri yok. Ben yinede İsviçre ve KostaRika'nın önünde görüyorum.

Atan ve tutanı eksik ama yine de her şeyi yapabilirler. 2010'da Almanya'yı yenip Gana ve Avustralya'ya yenilmişler ve gruptan çıkamamışlardı. Kadro olarak her şeyi yapma potansiyelleri var.
 
Üst Alt