2019 FIBA Basketbol Dünya Kupası | 31 Ağustos - 15 Eylül | NTV - Sayfa 29 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Pek takip etmedim, şu ara potansiyelli genç oyuncular çıkmıyor mu neden dört beş senedir jenerasyon geçişi diye aynı adamları izliyoruz ki?
 
herkes Yunanistan turnuvayı kazanır falan diyordu ama az daha eleniyorlarmış. Sonraki turlarda toparlanırlar mı, bilmem ama pek şampiyon olacak gibi değiller..
 
FIBA Dünya Kupası'nda günün sonuçları (5 Eylül)

ÇİN'İN EV SAHİPLİĞİNDE DÜZENLENEN 2019 FIBA BASKETBOL DÜNYA KUPASI'NDA 2. TURA YÜKSELEN SON TAKIMLAR BELLİ OLUYOR.
2019 FIBA Dünya Kupası'nda ilk grup aşamasının son maçları bugün tamamlanıyor.
E GRUBU
Günün ilk maçında Türkiye, Çekya karşısına çıktı. Ay yıldızlılar parkeden 91-76 mağlup ayrılarak grupta ilk ikiye kalamadı. Türkiye klasman maçlarıyla Dünya Kupası'na devam edecek.

Japonya ile karşılaşan ABD ise günün en farklı sonucuna imza attı. Amerika, 98-45'lik skorla 53 sayılık fark atarken sahanın en skorer ismi Jaylen Brown oldu.
Bu grupta ABD birinci, Çekya ikinci olarak bir üst ura yükseldi.
F GRUBU


F Grubu'nda daha önce tur atlamayı garantileyen Brezilya, Karadağ karşısında 84-73 galip geldi ve üçte üç yapmayı başardı.
Üst tura tam puanla yükselen Sambacılar adına Marcelinho Huertas 16 sayıyla yıldızlaştı.
Oynadığı bütün grup maçlarını kaybeden Karadağ ise turnuvaya klasman maçlarıyla devam edecek.
Grubun diğer maçında Yunanistan ile Yeni Zelanda karşılaştı. Yunanistan parkeden 103-97 galip ayrıldı. Avrupa ekibinde Giannis Antetokoumpo 24 sayı ile yıldızlaşırken Yeni Zelanda'da Corey Webster 31 sayı ile maçın en skoreri oldu.
Yunanistan ikinci olarak gruptan çıkmayı başardı. Yeni Zelanda ise klansman maçlarıyla turnuvaya devam edecek.
G GRUBU
📷
Daha önce gruptan çıkamayacağı kesinleşen iki ekibin mücadelesinde Almanya, Ürdün'ü 96-62'lik skorla geçmeyi başardı.
Panzerler, Paul Zipser'ın 12 ve Maxi Kleber'in 18 sayılık performanslarıyla farklı galibiyete uzandı. Ürdün, üç maçtan da mağlup ayrılarak gruptan çıkamadı.
İlk maçta Almanya'yı yenerek büyük bir sürprize imza atan Dominik Cumhuriyeti, Fransa karşısında dağıldı. Nando de Colo 15 sayı ile sahanın en skoreri olurken Fransa 90-56'lık galibiyetle maçtana ayrıldı.
Bu grupta Fransa lider, Dominik Cumhuriyeti ise ikinci olarak bir üst tura yükseldi.
H GRUBU
İlk iki maçta galibiyet alamayarak grup aşamasından elenen Kanada ve Senegal'in karşılaşması, 82-60'lık skorla Kuzey Amerika temsilcisinin üstünlüğüyle tamamlandı.
Önemli NBA yıldızlarından yoksun olarak turnuvaya katılan Kanada'da Corey Joseph 24 sayılık performansıyla takımını taşıdı.
Turnuavada yola devam edemeyen iki ekip, klasman maçları oynayacak.
Başa baş mücadeleye sahne olan Avustralya ile Litvanya mücadelesi 87-82 Okyanusya temsilcisinin üstünlüğüyle sona erdi. Patty Mills 23 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.
HEYECAN ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
FIBA Dünya Kupası'nda üst turlar ve klasman maçları, 6 Eylül Cuma gününden itibaren oynanmaya başlanacak.(MAÇKOLİK)
 
Çin’in ev sahipliği yaptığı 2019 FIBA Dünya Kupası’nda A, B, C, D olmak üzere 4 grupta ilk tur maçları tamamlandı ve ikinci tura çıkan 8 takım belli oldu.
İkinci turda; A ile B Grubu’nu ilk iki sırada bitiren Polonya (A1), Venezuela (A2), Arjantin (B1), Rusya (B2) I Grubu’nu, C ile D Grubu’nu ilk iki sırada bitiren İspanya (C1), Porto Riko (C2), Sırbistan (D1) ve İtalya (D2) da J Grubu’nu oluşturacak.Takımlar ilk turda aldığı tüm sonuçları 2. tura taşıyacak.(FANATİK)
 
FIBA Basketbol Dünya Kupası'nda günün sonuçları (6 Eylül)


2019 FIBA BASKETBOL DÜNYA KUPASI'NDA İKİNCİ TUR VE KLASMAN MAÇLARI HEYECANI BAŞLADI.

Çin'in ev sahipliğinde düzenlenen 2019 FIBA Basketbol Dünya Kupası'nda bugün sekiz maç oynandı.

I Grubu

I Grubu'nda oynanan karşılaşmaların ardından çeyrek finale iki takım da belli oldu.
Günün ilk maçında Polonya, Rusya'yı 79-74 mağlup etmeyi başardı ve çeyrek finale yükseldi. Polonya'da Adam Waczynski 18 sayıyla takımının en skoreri olmayı başardı. 14 sayı - 9 ribaund ve 3 asistlik performans sergileyen Mateusz Ponitka da galibiyetlerin mimarları arasında kendine yer buldu. Mikhail Kulagin'in 21 sayısı Rusya'nın turnuvaya veda etmesine engel olamadı.
Diğer maçta Venezuela'yı 87-67 yenen Arjantin adını çeyrek finale yazdırdı. 25 sayı kaydeden Gabriel Deck karşılaşmanın yıldızı oldu. Michael Carrera'nın 19 sayısı Venezuela'nın galibiyet almasına yetmedi.
8 Eylül Pazar günü Venezuela - Rusya ve Polonya - Arjantin maçları oynanacak.J Grubu
Grubun ilk maçında Sırbistan, Porto Riko'yu 90-47'lik skorla rahat geçti ve çeyrek finale yükseldi. Nemanja Bjelica 18 sayı ile karşılaşmanın en skorer oyuncusu oldu. Porto Riko'da ise David Huertas 11 sayıyla oynadı.
Günün en önemli maçlında İspanya, İtalya'yı 67-60 mağlup ederek rakibini saf dışı bıraktı ve çeyrek finale yükseldi. 16 sayıyla oynayan Juancho Hernangomez ve 15 sayıyla oynayan Ricky Rubio galibiyeti getiren oyuncular oldu. İtalya'da ise Danilo Gallinari 15, Luigi Datome 12 sayı kaydetti.
8 Eylül Pazar günü Porto Riko - İtalya ve İspanya - Sırbistan karşılaşmaları oynanacak.
Bugün oynanan klasman maçlarında ise şu sonuçlar alındı:
M Grubu
Nijerya 83-66 Fildişi Sahili
Çin 77-73 Güney Kore
N Grubu
Tunus 86-67 Filipinler
İran 71-62 Angola
 
Üst Alt