2022 DK Final | Arjantin (4) 3-3 (2) Fransa | MS | 18 Aralık | TRT 1 - Sayfa 92 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

2022 DK Final | Arjantin (4) 3-3 (2) Fransa | MS | 18 Aralık | TRT 1


Dünya Şampiyonu Kim Olacak?

  • Arjantin

    Kullanılan: 13 48.1%
  • Fransa

    Kullanılan: 14 51.9%

  • Kullanılan toplam oy
    27
  • Anket kapatılmış .
Messi'nin Maradona'nın tahtına oturması için bu kupaya ihtiyacı yoktu.

Maradona kariyerinde 2 kez ceza almış, son kupasında doping sebebi ile ihraç edilmiş ve Napoli'de k 7-8 senelik periyodu ve kazandığı Dünya Kupası dışında Messi ve Ronaldo ile takım başarısı bazında kıyaslanamayan biriydi.

Sadece kendisi çok renkli bir insandı. Messi gibi sakin değil diye bu Messi'ye ve hatta Ronaldo'ya haksızlık yapmamıza sebep olmamalı.
 
L'EQUİPE: HAKEMDEN TARİHİ HATA! GOL İPTAL EDİLMELİYDİ

Fransa’nın en büyük spor gazetesi L’Equipe’in haberine göre Polonya Futbol Federasyonu’ndan hakem Szymon Marciniak, dün akşam büyük bir hataya imza attı.

FRANSIZLAR’DAN OLAY İDDİA!

Habere göre Lionel Messi'nin attığı 2. gol kurallar gereği iptal edilmeliydi. İşte L'Equipe'in haberinde yer alan detaylar...

‘GOL İPTAL EDİLMEDİYDİ’

Fransızlara göre Lionel Messi'nin attığı bu gol kurallara göre iptal edilmeliydi. Messi'nin ceza sahası içinde vuruşunu kaleci Hugo Loris karşılasa da top çizgiyi geçmiş ve Arjantin 3-2 öne geçmişti. Messi'nin gol vuruşunu yaptığı anın görüntülerini paylaşan L'Equipe, Arjantinli yedek futbolcuların vuruş sırasında sahada olduğunu gösterdi.

63a0342366a97c47709f9ac5


‘KURAL KİTABINA GÖRE İPTAL’

The FA'nın (Futbol Birliği) Futbol Kuralları kitabından ilgili maddeye paylaşan Fransız gazetesi normal şartlar altında golün iptal edilmesi gerektiğini belirtti.

Söz konusu kural şöyle;

‘Eğer bir gol atıldıktan sonra hakem, golün atıldığı sırada sahada ilave bir kişinin daha bulunduğunu fark ederse (Fazladan futbolcu, yedek oyuncu, değiştirilmiş oyuncu, ihraç edilmiş oyuncu, takım görevlisi) golü geçersiz saymalıdır. Maç fazla kişinin bulunduğu yerden golün atan takımın futbolcusunun kullanacağı bir direkt serbest vuruşla yeniden başlatılmalıdır.’

63a0345166a97c476f2c9281





böyle bi kaide varmış

gol iptal
 
Son dakika hakem bozuntusu avantajı oynatıp Fransa’nın kontra atağını kesmese maç uzatmaya gitmeden Fransa dünya şampiyonluğunu kutluyordu şimdi. 2 puan fazla bile vermişler ben 1 verirdim direkt.

Arjantin - Hollanda maçında üst üste iki tane sert faul yapıp üstüne Hollanda yedek kulübesine tüm gücüyle şut çeken Arjantinli futbolcu bırak kırmızı kartı sarı kart bile görmedi. Uyduruk penaltılar dışındaki kararlar bile hep Arjantin lehine ne hikmetse.

Diyorlar ya ligde hakemi de yeneceksin diye. Yahu hakemi nasıl yeneceksin adamlar oyunu yönetiyor bir kararla istediğine kazandırıyor bir kararla istediğine kaybettiriyor. O yüzden futbolla ilgili en sinirlendiğim olay hakemi de yeneceksin söylemi. Adamlara ne olursa olsun Arjantin kazanacak denmiş, kazandırdılar da.
 
diziyle kasıtlı pas verdi. Diz pasta çift vuruşu teşkil eder.

Aksi takdirde kaldır topu havayla kaleciye pas at çok kolay yapılır.

Diz geri pas = Maradona elle gol atma

Şaibeli şampiyonluk almasalar şaşarım.
 
Bu arada madem hakem diye agliyoruz, Rabiot'in De Paul'a attigi makasa normal bir macta kirmizi verilebilirdi veya Mbappe'nin yine De Paul'un aşiline basmasina
De Paul max sarı da

Rabiot turuncuydu, ayağını kırardı az daha sıkıştırsa.

Arjantin hem Hollanda hem de Fransa maçlarında rakipten iki kat fazla şut çekerek, top oynayarak haketti zaten bariz.

Hele Hollanda maçına hakem demek akıl tutulması, o frikik olmasa son saniyede maç bitecekti.

Fransa maçında da hakem kimseye sarı kart vermedi kolay kolay, bu eleştirilebilir ama iki takıma da geçerli.
 
Üst Alt