Anaokulu Öğrencileri Arapça Yazmaya Zorlanıyor | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Anaokulu Öğrencileri Arapça Yazmaya Zorlanıyor


Henüz kas gelişimini dahi tamamlamayan anaokulu öğrencilerine zorla Arapça harfler öğretilerek yazı yazmaları istendi.

Burdur’un Ağlasun ilçesindeki 4-6 yaş grubundaki anaokulu öğrencilerine yönelik skandal Arapça dersi uygulaması tepki çekti. Sözde din eğitimi kapsamında velilere izin belgesi imzalatıldı. Burdur Milli Eğitim Müdürlüğü’nün din eğitimi için kitap gönderdiği ortaya çıktı.

“Eğitimi” veren kişinin müftülükten görevlendirilen Kuran Kursu hocası olduğu anlaşıldı. Eğitim-İş Burdur Şubesi skandala ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada “Yaşı itibariyle kas gelişimini tamamlamamış 4-6 yaş grubu anaokulu öğrencilerinin ‘hocadan’ tedirgin olduğu için okuldan kaçtmaları eğitimcileri dehşete düşürmüştür. Pedagojiden bihaber olan bu şahıs, öğretmenlik mesleğinin yakınından bile geçmemektedir. Öğrenci velileri de çocukların Arapça yazarken zorlanması üzerine duruma tepki göstererek Arapça eğitime çocuklarının katılmaması için dilekçe vermiştir. İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün velileri ikna çabalarına girmesi olayın başka bir skandal boyutudur” denildi.

EĞİTİM CİDDİ BİR İŞTİR

Eğitim-İş’ten yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “4-6 yaş grubu öğrenciler, kas gelişimi açısından değerlendirildiğinde küçük kas gelişimini tamamlamadıkları için yazı yazmaları mümkün değildir. Gelişim psikolojisi ve fizyolojik psikolojiden haberi olmayan kişilerin eğitimde olgunluk kavramının önemini kavramalarını beklemiyoruz. Milli Eğitim’in tepesinde oturup eğitime yön veren kişilerce bu durumun dikkate alınmaması eğitimin paydaşı olan eğitimcileri şoka uğratmıştır. Eğitim ciddi bir iştir. Keyfi, bilimsel temele dayandırılmadan tek bir kişinin yerelde veya genelde iki dudağının arasında ifade etmiş olduğu talimatlarla yönetilemez. Eğitimin öğretmenlerden alınıp başka meslek gruplarına verilmesi bu duruma maruz kalan çocukların sırtına ağır yükler bindirir. Gelecek nesillerin kaybedilmesine yönelik alt yapısı olmayan her türlü girişime direnç göstereceğiz.

Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin, üniversitede okutulan öğretmenlik mesleği ve gelişim psikolojisi derslerinde olgunlaşma, küçük kas gelişimi, olgunluk yaşı gibi kavramlardan haberdar olmadığını düşünmek bile istemiyoruz. Bilinçli yapıldığını düşünmediğimiz bu uygulama ile olgunlaşma yaşını tamamlamayan 4-6 yaş çocuklarımız başarısızlığı tadacak ve öğrenilmiş çaresizlik kavramı ile tanışacaklardır. Derhal bu uygulamadan vazgeçilmelidir. Uygulamanın hukuki hiçbir dayanağı yoktur. Okullara iletilmiş Valilik oluru mevzubahis bile değildir.

ANAYASAL SUÇ

Anaokullarında Arapça yazımı Türkiye genelinde olmadığı gibi Burdur’da sadece Ağlasun’da gerçekleşiyor olması, eğitimin birliği ilkesine de aykırıdır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü çocuklarımızın ruh sağlığına zararlı uygulamalar içine girmiştir. Eğitim bilimleri, Eğitim Psikolojisi, olgunlaşma, küçük kas gelişimi, ince motor becerileri kavramlarını eğitimde yok sayılmaktadır. Anaokullarında Arapça eğitim veya herhangi başka bir dilde eğitim Türk eğitim sisteminin temellerine aykırı olduğu gibi, Anayasal suç niteliği taşımaktadır. Sorumluları derhal istifa etmeli ve görevden el çektirilmelidir.”

Anaokulu oğrencileri Arapca yazmaya zorlanıyor
 
Böyle baskı uygulayarak çocukları dinden daha fazla uzaklaştırdıklarının farkında değiller.

uzaklasinca ne oluyor?

Kac yasinda musluman oldun Serafettin?

Ben 27 yasindayken dinden ciktim ve buna "kendim" karar verdim.

O gunden beri hayatimda hic bir sey degismedi.. ne kimseyi oldurmeyi veya hirsizlik yapmayi dusunmeye nede kimsenin karisina kizina sulanmaya basladim.

Bugun dinden ciktigini dusun.. sen hemen bir hirsiz veya tecavuzcuye donusecegini mi dusunuyorsun?

aksine hic bir kitap veya ust bir otoritenin sana emri olmaksizin iyi bir insan olmak ve kendi bildigin sadece hayatin sana ogrettigi tecrubelere dayanarak altruistik bir kisi olmak cok daha anlamli degil mi?

Kimse cocugunu veya babasini bir kitapta yaziyor diye sevmiyor. Bu genetigimizde, icimizde, beynimizde, hucrelerimizde hissettigimiz bir sey. Hislerin ve hayatin en dogal ve ozgur sekli budur.. Kainati yaratacak guce sahip merhametli, guclu, en kuvvetli vs. bir Tanri varsa bu olgudan haberdar olmasi gerekir.
 
uzaklasinca ne oluyor?

Kac yasinda musluman oldun Serafettin?

Ben 27 yasindayken dinden ciktim ve buna "kendim" karar verdim.

O gunden beri hayatimda hic bir sey degismedi.. ne kimseyi oldurmeyi veya hirsizlik yapmayi dusunmeye nede kimsenin karisina kizina sulanmaya basladim.

Bugun dinden ciktigini dusun.. sen hemen bir hirsiz veya tecavuzcuye donusecegini mi dusunuyorsun?

aksine hic bir kitap veya ust bir otoritenin sana emri olmaksizin iyi bir insan olmak ve kendi bildigin sadece hayatin sana ogrettigi tecrubelere dayanarak altruistik bir kisi olmak cok daha anlamli degil mi?

Kimse cocugunu veya babasini bir kitapta yaziyor diye sevmiyor. Bu genetigimizde, icimizde, beynimizde, hucrelerimizde hissettigimiz bir sey. Hislerin ve hayatin en dogal ve ozgur sekli budur.. Kainati yaratacak guce sahip merhametli, guclu, en kuvvetli vs. bir Tanri varsa bu olgudan haberdar olmasi gerekir.
Ben kendimi bildim bileli elhamdülillah müslümanım. Sürekli arayış içindeyim çünkü Allah bunu emrediyor. Allah insanlara beyin vermiş araştır oku diye. Allah insanları neden yaratma gereksiniminde bulunmuş bunu kavramak lazım. Benim beynim bizim sebepsiz yaratıldığımıza inanmayı kabullenemiyor.

Hırsızlık tecavüz vs gibi olaylara karışanlara müslümanım diye ortalıklarda gezmeleri iki yüzlülükten başka bir şey değil en çok bu tiplerden korkacaksın. Müslümanlığı eğitim eksikliği yüzünden benimseyememiş anne babadan iyi ahlak dersi alamamış tipler. Dünyanın her yerinde var bu tiplerden.

Seni dediklerine göre dinden çıkan birisi veya inanmayan birisi daha az suç işliyor. İslam dini mükemmel bir din ama insanların çoğu bozuk, neden bu dünyada yaşadıklarının farkinda değiller bu geçmişten beri böyledir ve böyle devam edecek. Allah peygamberler aracığıyla insanları doğru yola sevketmeyi amaçlamıştır. Aslında hepimiz birer "messengeriz" Afrikanın aç kalması Orta Doğunun durumu hep bozuk insanlar yüzünden böyle. Elbet bu düzen böyle devam etmeyecek.

Müslüman dediğin kalben inanacak bir kere Allah korkusu olacak. Doğru düzgün eğitim almamış insanlar İslam dinini araştırmamış oradan burdan toplama bilgiler ile kendini müslümanım diyenlere de gülüp geçiyorum. Bu dünyada neden varız bunu iyice bir düşünüp benimsemek lazım. Hem bu dünya için çalışacaksın hem neden yaratıldığını benimseyeceksin. Cenneti kazanmak kolay değil, bu dünya büyük bir testtir çalışmayan okumayan araştırmayan insanlar bu testi geçemez. Allah herkesi cennete olmasını istese insanları yaratmazdı buna ihtiyacı yok. Allahın sana ihtiyacı yok. Günümüz dünyasında o kadar çok insanın beyni yıkanmış vaziyette, çoğu şeytanın kontrolüne girmiş, kalpleri mühürlenmiş. Sen bunlara istediğin kadar doğruları anlat anlamazlar çünkü şeytan istediği gibi oynatıyor bunları. Sen zamanında İslam dinini yeterince araştırmamış medya kulaktan bilgiler vs. tarafından dinden soğumuş olabilirsin ama bunlar insanın yaratılış amacına ters. Dediğim gibi bu dünya imtihan dünyası. Allahın sana ihtiyacı yok senin Allah'a ihtiyacın var. Daha ayrıntılı anlatmak isterim ama Türkçem buna el vermiyor kusura bakma.
 
deve-sidigi_1487259.jpg
 
Ben kendimi bildim bileli budistim. Sürekli arayış içindeyim çünkü Buda bunu emrediyor. Buda insanlara beyin vermiş araştır oku diye. Buda insanları neden yaratma gereksiniminde bulunmuş bunu kavramak lazım. Benim beynim bizim sebepsiz yaratıldığımıza inanmayı kabullenemiyor.

Hırsızlık tecavüz vs gibi olaylara karışanlara budistim diye ortalıklarda gezmeleri iki yüzlülükten başka bir şey değil en çok bu tiplerden korkacaksın. Budistligi eğitim eksikliği yüzünden benimseyememiş anne babadan iyi ahlak dersi alamamış tipler. Dünyanın her yerinde var bu tiplerden.

Seni dediklerine göre dinden çıkan birisi veya inanmayan birisi daha az suç işliyor. Budizm dini mükemmel bir din ama insanların çoğu bozuk, neden bu dünyada yaşadıklarının farkinda değiller bu geçmişten beri böyledir ve böyle devam edecek. Buda budizm aracığıyla insanları doğru yola sevketmeyi amaçlamıştır. Aslında hepimiz birer "messengeriz" Afrikanın aç kalması Orta Doğunun durumu hep bozuk insanlar yüzünden böyle. Elbet bu düzen böyle devam etmeyecek.

Budist dediğin kalben inanacak bir kere Buda korkusu olacak. Doğru düzgün eğitim almamış insanlar Budizm dinini araştırmamış oradan burdan toplama bilgiler ile kendini budistim diyenlere de gülüp geçiyorum. Bu dünyada neden varız bunu iyice bir düşünüp benimsemek lazım. Hem bu dünya için çalışacaksın hem neden yaratıldığını benimseyeceksin. Cenneti kazanmak kolay değil, bu dünya büyük bir testtir çalışmayan okumayan araştırmayan insanlar bu testi geçemez. Buda herkesi cennete olmasını istese insanları yaratmazdı buna ihtiyacı yok. Budanin sana ihtiyacı yok. Günümüz dünyasında o kadar çok insanın beyni yıkanmış vaziyette, çoğu şeytanın kontrolüne girmiş, kalpleri mühürlenmiş. Sen bunlara istediğin kadar doğruları anlat anlamazlar çünkü şeytan istediği gibi oynatıyor bunları. Sen zamanında Budizm dinini yeterince araştırmamış medya kulaktan bilgiler vs. tarafından dinden soğumuş olabilirsin ama bunlar insanın yaratılış amacına ters. Dediğim gibi bu dünya imtihan dünyası. Budanin sana ihtiyacı yok senin Buda'ya ihtiyacın var. Daha ayrıntılı anlatmak isterim ama Türkçem buna el vermiyor kusura bakma.

Hikaye'nin kahramanini degistirdim. hikaye yine ayni hikaye...
 
Üst Alt