avrupa birliği | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

avrupa birliği


AB üyeliği, başvuru süreci devam etmeli miydi?


  • Kullanılan toplam oy
    6
Ülkemiz uzun yıllardır, Avrupa birliğine girmek için çalışma göstermektedir. Acaba ülkemiz avrupa birliğine neden istemektedir. Avrupa birliği bizim ülkemiz için ne gibi artılar getirecektir? Avrupa birliği hangi açılardan ülkemiz için artılar oluşturmaktadır?

Özellikle son günlerde Avrupa birliğine üye olmak istemeyen vatandaşlarımızın sayısında belirgin bir artış olmuştur.

Avrupa birliğine girmemizin en büyük artıları ne olacaktır?

1- Avrupa birliği üyesi olmamızın en büyük artısı seyahat ve çalışma özgürlüğü alanında olacaktır. Nedir bu açalım biraz, yani avrupa üye ülke vatandaşları ellerinde kimlikleri ile herhangi bir vize şartı aranmaksızın avrupa üyesi bütün ülkelerde serbestçe seyahat edebilmekte hatta serbestçe çalışabilmektedirler. En büyük artılarından birisi budur.

2- Diğer bir artı tarafı ülkemiz açısından elindeki malları avrupa birliği üye ülkelerine kolaylıkla satma imkanı bulacaklardır. Tabiki avrupa birliği üyesi ülkelerden ülkemize sermaye akışıda hız kazanacaktır.

3- Ülkemiz gelir düzeyi avrupa birliği üye ülkelerinin genel ortalamasına çıkana dek bazı parasal yardımlar alacaktır.

4- Bence en önemli katkısı avrupa birliği üye ülkelerindeki sağlık, eğitim, iş hayatındaki standartlarlar sebebiyle bu alanlarda düzenlemelere gidilecek ve yaşam standartlarımızın yükselmesi yönünde iyi gelişmeler olacaktır.

Peki dezavantajları da var mıdır? (Dezavantaj dediğime bakmayın mevcut durum ele alındığında, daha medeni gözüküyor.)

Tabiki dezavantajlarıda bulunmaktadır.
1-Kötü taraflarından en önemlisi globalleşme ile birlikte halkımıza ait bazı kültürlerimizde iyi olsun olmasın kötü yönde değişiklikler olabilecektir.
2-Eğer üye ülkelerden bir tanesinin yaşadığı kötü durum diğer bütün ülkeleride direk veya dolaylı olarak etkileyecektir.
3-Dini yönden bakıldığı zaman avrupa birliği ülkeleri içinde tek müslüman ülke olmamız açısından üye ülkeler arasında bazı ayrımlara maruz kalma olayları görülecektir.

Siz değerli dostlarımdan aşağıdaki 3 soruyu cevaplamanızı rica ediyorum;

1- Son yirmi yılı ele aldığımız da bu hedefe ne kadar yaklaşabildik ?
2- Son yirmi yıllık süreçte Ab kriterlerinin % kaçı gerçekleştirilebilirdi ?
3- Bu başvuru aşamasında kismi haklara sahip olunabilir miydi ? (vize serbestliği, serbest mal dolaşımı, eur ve tl birlikte yere para kullanımı)

Son olarak sizi Leva karşısındaki, TL ile baş başa bırakıyorum. .

1113.JPG
 
Sorduğunuz sorular teknik olduğu için cevaplayamıyorum Hocam ama AB kesinlikle mutlak hedef olmalı. Daha iyi yaşam standartları, daha fazla özgürlük...

Şimdi mi? İmkansız.
 
Bulgaristan'da aylık asgari ücret 510 bulgar levası yani 311$ dolar yapıyor.Bu oran hayli düşük diğer AB üyesi ülkelere göre (Almanya,Fransa).Onlarında vatandaşları bu durumdan dolayı Almanya'ya kaçıyor.
 
Bulgaristan'da aylık asgari ücret 510 bulgar levası yani 311$ dolar yapıyor.Bu oran hayli düşük diğer AB üyesi ülkelere göre (Almanya,Fransa).Onlarında vatandaşları bu durumdan dolayı Almanya'ya kaçıyor.

Şuanda Türkiye'de yaşayan çok fazla bulgar göçmeni var ama artık Türkiye parası değerli değil diyor. Eskiden çok kar ederdik ama artık ab ülkesi olduğu için leva çok değerli diyor.
 
Şuanda Türkiye'de yaşayan çok fazla bulgar göçmeni var ama artık Türkiye parası değerli değil diyor. Eskiden çok kar ederdik ama artık ab ülkesi olduğu için leva çok değerli diyor.

gitsinler o halde suriyeliler de gitsin zaten öyle bir hale geldik ki bulgar , yunan, suriyeli, tacik , özbek vs işleri kapıyor bizim insanımız aç kalıyor bunlar düşük fiyata çalışmayı kabul ettiklerinden.
 
AB'yi öyle girilen çıkılan kapısında beklenen bir örgüt olarak görmemek gerek arkadaşlar. Sonunu (olmayacağını) bilsen bile halkın iyiliği için o yolu yürümek zorundasın.

Sadece adayken bile verilen fonların harcanmasının (operasyonların oluşturulması, projelerin uygulanması vs) ne kadar karmaşık ve yoğun süreçler olduğunu bir bilseniz...
 
Üst Alt