Beyoğlu Hasnun Galip Kulüp Merkezi | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Beyoğlu Hasnun Galip Kulüp Merkezi


1656844681283.png

Ananevi kulüp merkezimiz,Beyoğlu, Hasnun Galip Sokak'ta bulunmaktadır.

2004 yılına kadar kulüp merkezimiz olarak işlev gören ve"Hasnun Galip Binası"olarak anılan binamız, bugün kulübün Stadyum'dan sorumlu bölümlerine ve Sicil Kurulu'na hizmet vermektedir.

Mecidiyeköy binasına taşınmanın ardından, binanın giriş katı, kulüp üyelerine hizmet eden lokal olarak kullanılmaktadır.

2. katta Voleybol Şubesi İdari İşleri, Divan Kurulu Üyeleri odası, 3. katta ise özellikle voleybolcularımızın antrenman yaptığı spor salonu bulunmaktadır.

Kulübümüzde profesyonel kadrolaşmanın ilk adımları Genel Sekreterlik fonksiyonunun 1996'da yürürlüğe girmesiyle başlamış ve Hukuk Müşavirliği, Finansman ve Mali Kontrol, İnsan Kaynakları, Basın Yayın Halkla İlişkiler, Ticari Faaliyetler birimleri ve İcra Komitesi'nin kurulmasıyla devam etmiştir.

Bu çerçeve içinde organizasyon şemaları ve yönetmeliklerin yürürlüğe konulması, bilgisayar sistemlerinin yenilenmesi gerçekleştirilmiştir.

Şirket kurmak için tüzük maddelerinde değişiklikler yapılmış ve yıllık resmi Taraftar Dernekleri toplantıları düzenlenmeye başlanmış, ilk Fan Kulübü kurulmuştur. Yerli ve yabancı kuruluşlara isim haklarımızın kiralanmasında yeni düzenlenmelere geçilmiştir.

Ulaşım Bilgileri
Galatasaray Spor Kulübü
Hasnun Galip Sok. No: 7/9
Beyoğlu - İstanbul
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: Beyoğlu Hasnun Galip Kulüp Merkezi



Burasi atil bir yapi. Bir kac kez ugradim , son bolumler de stada tasindiktan sonra sadece cati katindaki salon kucuk cocuklara spor yapmasi icin tahsisli durumda. Onun disinda bir faaliyet yok. Problemli bir yerde oldugu icin bir restoran kafe projesi filan da dusunulmesine ragmen hayata gecmedi. Aslinda nevizadede tribe giren isletmecilere karsi orayi canlandirmak bir stratejik hamle olabilir , kac kere soyledik dikkate alinmadi
 
BA077334-4796-4E66-B6D5-C5887DD780E0.jpegDA355F26-160C-4791-8734-079F00CAD9BC.jpegBA077334-4796-4E66-B6D5-C5887DD780E0.jpegDA355F26-160C-4791-8734-079F00CAD9BC.jpegBeyoğlu parmakkapı hasnun galip sokağında yer alan eski kulüp merkezimizdir. Bugün son 2 senede maalesef sadece voleybol akademisi olarak kullanılmaktadır.

İlk defa 1925 yılında kiralanmış olup 1933 yılında tapusu alınarak kulübümüzün öz varlığı olmuştur. Galatasaray uzun yıllar burada faaliyet göstermiş 1970 yılında dönemin başkanı selahattin beyazıt tarafından yıkılarak yerine bugünkü 5 katlı modern bir bina yapılmıştır.

Adını 21 haziran 1915'te çanakkale'de şehit düşen galip paşa'nın oğlu hasnun galip'ten alan bu bina eskiden 2 katlı bir gazoz fabrikasıydı... Geçirdiği yangın sonrası atıl duruma düştüğünden çok ucuza kulübümüzce kİralanmıştı...

Geçici olarak Ali Sami Yen Stadına taşınan kulüp idare merkezimiz inşaatın bitiminden takribi 1 sene sonra yeni binasına taşınmıştır.

Hasnun galipteki eski kulüp merkezimiz 2 katlıydı. Giriş katında sohbet toplantılarının yapıldığı büyük bir salon, camekan ile ayrılmış yönetim kurulu odası, perdeyle oluşturulmuş bir koridorla ulaşılan sporcuların soyunma odası bulunurdu.

Üst kata ise ancak bir gemici merdiveniyle çıkılır burada da boksörlerin, basketbolcuların ve futbolcuların idman yaptığı bir salon bulunurdu.

İnşaat sonrası yeni 5 katlı binanın giriş katı yine toplantı salonu; ikinci katta oturma, oyun ve yemek salonu ile divan başkanlığı, müdüriyet, muhasebe ve idari işler; üçüncü katta yönetim kurulu; dördüncü ve beşinci katlardaysa çok amaçlı bir kapalı spor salonu ile sporcu odaları bulunmaktaydı.

Daha sonra 1987 yılında başkanımız ali uras, ali sami yen stadında olan kulüp lokalini hasnun galib'e getirdi ve kulüp merkezinin 2004 yılında özhan canaydın tarafından ali sami yen stadına taşınmasına kadar giriş katı üye lokali; ikinci katı voleybol şubesi idari işleriyle divan kurulu üyeleri odası; üçüncü katı ise spor salonu olarak kullanılmıştır.

2004-2016 arasında birkaç kurulun bulunduğu bina atıl vaziyette kalmışken 2016'da dursun özbek zamanında binanın tarihi eser statüsüne girmesi önlenmiş ve genel kuruldan butik bir otel projesi onaylatılmıştır. Mamafih gerek ekonomik dar boğaz gerekse de ihaleye çıkılamaması sonucunda mustafa cengiz yönetimiyle birlikte sadece voleybol şubesi altyapısını tahsis edilmiştir...

Bina ve konuyla alakalı görüşlerimi hatırlayan arkadaşlar daha efektif bir kullanım ön gördüğümü biliyordur ne var ki amaç bir şubeyi tamamen bir yere toplamaktır ki maalesef şu anda voleybol şubemiz bu son adımla ataşehir, seyrantepe ve beyoğlu arasında bölünmüş durumdadır...

Bunlar da geçen gün ziyaret ettiğimde çektiğim güncel fotolar;
 
Üst Alt