Bir Simülasyonda mı Yaşıyoruz? | Sinan Canan | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Bir Simülasyonda mı Yaşıyoruz? | Sinan Canan



Gerçekliği nasıl bilebiliriz? Neredeyse 50 yıl önce tüm duyu organlarımızın aslında beyne iletilen sinyaller ile çalıştığını öğrenmiştik. Bu aslında bir simülasyonda olduğumuz anlamına mı geliyor?

Peki simülasyon teorisi nedir, ne farkı var? Matrix gerçek olabilir mi? Aslında herkes kendine özel bir simülasyonda mı yaşıyor? Neyin gerçek olduğunu nasıl anlayabiliriz? Tüm bunlar kanıtlanabilir şeyler mi? Eğer bir simülasyondaysak bundan nasıl çıkacağız?

Prof. Dr. Sinan Canan ile Büyük Sorular da hocamız hem biyolojik hem de felsefi açıdan cevaplıyor.​
 
Düşünsenize bu simülasyon teorilerinden birisi dogruymus...

-------- üst akıl evreninde o siralar----------

efendimiz, simülasyonda bir sıkıntı var.
+problem nedir fatu , ne oluyor?
-efendimiz, aslında nasıl söyleyeceğimi de bilemiyorum ama... Gscimbom adlı bir sitede yazarlar bizi çözmüş. afişe olduk yani, uyandılar anlıyor musunuz?
+böylesine düşük bir yaşam formu bizi nasıl algılayabilir fatu?
-sorun tam da burada efendimiz. yazar, simülasyonu tamamen kendi beyninde, kendisinin yarattığını düşünüyor ki bu da bizim dahî onun beyninde olduğumuzu gösterir ki bu da pek düşük bir yaşam formu olmadığını da gösterir aslında.
+ beyninde derken, nasıl?
- efendimiz, örneğin şu an bizim konuştuklarımızı yazıyor.
+yazıyor derken?
-meselâ, az evvel sizin 'yazıyor derken' demenizi yazdı.
+ lan fatu, kim kimi simüle ediyor burada!


--------------------------
 
Sinan Canan çok zeki bir adam gerçekten. Çok farklı açılardan bakabiliyor konulara. Daha bu programı izlemedim de geçenlerde bir kamu kurumumuza getireceklerdi seminer düzenlemeye ama son anda iptal edildi neden bilmiyorum.

Yalnız bu simülasyon işi saçma geliyor bana. Niye sırf insanlar olarak bakıyoruz ki? Dünyada trilyon kere trilyon canlı var. Hayvanları ayrı, bitkileri ayrı ki birçoğu bizim gibi omurgalı, memeli canlılar ve karmaşık düşünme sistemlerine sahip olabiliyorlar. Biz Matrix'teki gibi uyur halde koltuklarda oturuyoruz onlar da garibim hepsi yapay zeka mı yani? İnsanın kendini çok bir b.k sanmasında bitiyor aslında olay. Sen de o hayvanlar alemindensin, bir zamanlar bir yerlerde düşündüğünün üzerine düşünebilecek şekilde beynin evrimleşmiş, farkın o.
 
VR basliklar cok enterasan quest 2 bana baya zayif geldi ama konsept dogru yolda.

AVP hala denemek nasip olmadi aradaki immersion farki ucurum gibi diyorlar apple sektoru degistirecek gibi
 
yaşıyoruz tabi yav geçen dubaide sel karadenizde kum fırtınası vardı bu bildiğin kodlama hatası, bellek problemi de olabilir basılan insan sayısı fazla kaldırmıyor olabilir upgrade lazım. Simülatörü koşturan kişi yeni grafik kartı bekliyor olabilir bekleyip göreceğiz.
 
yaşıyoruz tabi yav geçen dubaide sel karadenizde kum fırtınası vardı bu bildiğin kodlama hatası, bellek problemi de olabilir basılan insan sayısı fazla kaldırmıyor olabilir upgrade lazım. Simülatörü koşturan kişi yeni grafik kartı bekliyor olabilir bekleyip göreceğiz.
oyle bellegin kodlamanin izdirabini silkeyim , 9 saat yolda bekledim sel bastiginda
 
karikatür vardır - yasak diye paylaşamıyorum

adam inadına -ayakkabı kutularına konan üstünde "YENMEZ" ibareli minik jel gibi bir şey vardır ya- onu yedikten sonra labaratuvarda beyaz önlükleri karşısında bulur "Tebrikler, simulasyonu geçtiniz. Gerçek dünyaya hoşgeldiniz" diye .

başlık hep onu aklıma getirmekte.
 
Üst Alt