Cruyff: "Yıldızlar hayal kırıklığı yarattı" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Cruyff: "Yıldızlar hayal kırıklığı yarattı"


Hollanda futbolunun unutulmaz isimlerinden Cruyff, Hollanda'nın turnuvaya erken veda etmesini değerlendirdi.



156551hp2.jpg




Hollanda Milli Takımı'nın ve Barcelona'nın efsanevi oyuncularından Johan Cruyff, yıldız oyuncuların beklentilerin çok altında kaldığını söyledi.



Turnuvanın en büyük favorilerinden biri olarak gösterilen Hollanda, üst üste oynadığı Danimarka, Almanya ve Portekiz maçlarından puan çıkarmayı başaramadı ve şampiyonaya sürpriz bir şekilde veda etti.



Portakalların erken elenmesini değerlendiren Cruyff, De Telegraaf'a verdiği demeçte, "Portakalları çöküşe götüren düzensiz oyun dizilişleri oldu. Kolay paslar isteksizlikleri onları bitirdi. Birçok oyuncu beklentileri karşılayamadı. Tabii burada yıldız oyunculardan bahsediyorum." sözlerini kullandı.



Orta saha hattının yanlış seçilmesinin tüm takımı etkilediğini de sözlerine ekleyen Cruyff, "Orta sahada yanlış oyuncuların oynaması takımı genel olarak etkiledi. Nigel de Jong, Mark van Bommel ve Wesley Sneijder hepsi orta sahada oynadılar ve top yapamadıkları için geriye gömülmek zorunda kaldılar." şekline konuştu.



Hollanda, 2014 Dünya Kupası elemelerinde Türkiye ile aynı grupta yer alıyor.



Goal.com
 
Cevap: Cruyff: "Yıldızlar hayal kırıklığı yarattı"



Turnuvanın başında haklı eleştirileri vardı ama herkes Kuyt konusuna takıldı,sonunda ise haklı çıktı ama haklı çıktığı için sevinecek biri değil.
 
Üst Alt