Dil balığını nasıl yapmışlardı Alpay.Deniz levreği
ve bir kez yeme fırsatım olsa da Dil balığı
Dil balığını nasıl yapmışlardı Alpay.
tabii ki fırın çipura
Bağışıklığımızı daha kuvvetli tutmamız gereken bir zamanda balık olmazsa olmaz.
Yediğiniz en lezzetli Balık - Izgara mı Fırın mı
Çipurayı zeytinyağı ile yağla, biraz tuzla, elinle yağı tuzu gezdir iyice üzerinde, sonra fırın kağıdına sar, fırın kağıdının üzerine alüminyum folyo sar.tabii ki fırın çipura
Ben mangalda değil de fırında yapıyorum. Yalnız sarımsakla limonu unutmuşsun. Etten önce bu balığı yersen eti nasıl yiyeceksin. Tabi yanında rakı varsa ayrı. Büyüklük konusunda haklısın 500 gr. çipuradan hiç bir şey anlamıyorum. Çipura dedin mi en aşağı 700 gr. olacak bir kez.Çipurayı zeytinyağı ile yağla, biraz tuzla, elinle yağı tuzu gezdir iyice üzerinde, sonra fırın kağıdına sar, fırın kağıdının üzerine alüminyum folyo sar.
Mangala gitmeden 1-2saat önce yap bunu. Mangala gidince etler pişerken bir köşeye de bunu at çevirerek pişir.
İçini görmeyeceğin için 20 dk bir tarafı 20 dk diğer tarafı gibi hesap ederek çevirerek pişir.
Afiyet olsun
Bu arada Çipura iri olsun 800 gr en az
Somona güç mü yeter üstadım kilosu olmuş 80 lira. Palamut güzel balık da senin resimdekiler küçük görünüyor. Palamut daha büyük olacak ve tekerlek şeklinde doğranıp fırında yapılacak. Bir de mevsimi ne zaman bu palamutun bir türlü bulamıyorum Ankara'da.Lezzet olarak bu ikisini tek geçerim kendi açımdan
Ekli dosyayı görüntüle 73679
Ekli dosyayı görüntüle 73680
Kılçıksız bol bol et yemek istiyosan bu
Ekli dosyayı görüntüle 73681
Ben çocuklar için yapıyorum bunu ama çocuklar pirzola yerken anaları çipurayı götürüyor.Ben mangalda değil de fırında yapıyorum. Yalnız sarımsakla limonu unutmuşsun. Etten önce bu balığı yersen eti nasıl yiyeceksin. Tabi yanında rakı varsa ayrı. Büyüklük konusunda haklısın 500 gr. çipuradan hiç bir şey anlamıyorum. Çipura dedin mi en aşağı 700 gr. olacak bir kez.
geçen metro markette cod balığı gördüm tanesi rahat 10 kg. eder çok büyük 1 kg.'lık 1 dilim alıyordu millet. Hayatımda hiç yemedim nasıl bir balıksa. rağbet vardı ama.Bu arada Akya var piyasa da,dilimlenmiş iri bir akyayı bulduğunuz yerde adam başı 1 dilim alın.
Somona güç mü yeter üstadım kilosu olmuş 80 lira. Palamut güzel balık da senin resimdekiler küçük görünüyor. Palamut daha büyük olacak ve tekerlek şeklinde doğranıp fırında yapılacak. Bir de mevsimi ne zaman bu palamutun bir türlü bulamıyorum Ankara'da.