GSC Anket - En Lezzetli Balık | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

GSC Anket En Lezzetli Balık


En lezzetli

  • Hamsi

    Kullanılan: 20 14.3%
  • Palamut

    Kullanılan: 11 7.9%
  • İstavrit

    Kullanılan: 2 1.4%
  • Kefal

    Kullanılan: 1 0.7%
  • Levrek

    Kullanılan: 18 12.9%
  • Lüfer

    Kullanılan: 17 12.1%
  • Mezgit

    Kullanılan: 9 6.4%
  • Sardalya

    Kullanılan: 1 0.7%
  • Uskumru

    Kullanılan: 5 3.6%
  • Kalkan

    Kullanılan: 6 4.3%
  • Tekir

    Kullanılan: 7 5.0%
  • Çipura

    Kullanılan: 18 12.9%
  • Somon

    Kullanılan: 24 17.1%
  • Çinekop

    Kullanılan: 14 10.0%
  • Diğer

    Kullanılan: 10 7.1%

  • Kullanılan toplam oy
    140
Balığın lezzeti, kalitesi, tazeliği elbette önemli fakat bunlar kadar balığın nasıl pisirilecegi çok önemli biraz anlamak gerekiyor ve ustalık isteyen bir iş ...
 
tabii ki fırın çipura
Çipurayı zeytinyağı ile yağla, biraz tuzla, elinle yağı tuzu gezdir iyice üzerinde, sonra fırın kağıdına sar, fırın kağıdının üzerine alüminyum folyo sar.

Mangala gitmeden 1-2saat önce yap bunu. Mangala gidince etler pişerken bir köşeye de bunu at çevirerek pişir.

İçini görmeyeceğin için 20 dk bir tarafı 20 dk diğer tarafı gibi hesap ederek çevirerek pişir.

Afiyet olsun

Bu arada Çipura iri olsun 800 gr en az
 
Çipurayı zeytinyağı ile yağla, biraz tuzla, elinle yağı tuzu gezdir iyice üzerinde, sonra fırın kağıdına sar, fırın kağıdının üzerine alüminyum folyo sar.

Mangala gitmeden 1-2saat önce yap bunu. Mangala gidince etler pişerken bir köşeye de bunu at çevirerek pişir.

İçini görmeyeceğin için 20 dk bir tarafı 20 dk diğer tarafı gibi hesap ederek çevirerek pişir.

Afiyet olsun

Bu arada Çipura iri olsun 800 gr en az
Ben mangalda değil de fırında yapıyorum. Yalnız sarımsakla limonu unutmuşsun. Etten önce bu balığı yersen eti nasıl yiyeceksin. Tabi yanında rakı varsa ayrı. Büyüklük konusunda haklısın 500 gr. çipuradan hiç bir şey anlamıyorum. Çipura dedin mi en aşağı 700 gr. olacak bir kez.
 
Lezzet olarak bu ikisini tek geçerim kendi açımdan

Ekli dosyayı görüntüle 73679

Ekli dosyayı görüntüle 73680



Kılçıksız bol bol et yemek istiyosan bu

Ekli dosyayı görüntüle 73681
Somona güç mü yeter üstadım kilosu olmuş 80 lira. Palamut güzel balık da senin resimdekiler küçük görünüyor. Palamut daha büyük olacak ve tekerlek şeklinde doğranıp fırında yapılacak. Bir de mevsimi ne zaman bu palamutun bir türlü bulamıyorum Ankara'da.
 
Ben mangalda değil de fırında yapıyorum. Yalnız sarımsakla limonu unutmuşsun. Etten önce bu balığı yersen eti nasıl yiyeceksin. Tabi yanında rakı varsa ayrı. Büyüklük konusunda haklısın 500 gr. çipuradan hiç bir şey anlamıyorum. Çipura dedin mi en aşağı 700 gr. olacak bir kez.
Ben çocuklar için yapıyorum bunu ama çocuklar pirzola yerken anaları çipurayı götürüyor.

Ben mangal başında hepsinden tadarak içmeyi seviyorum, benim için sorun olmuyor bu yüzden.

Ayrıca çeşit iyidir içerken
 
Somona güç mü yeter üstadım kilosu olmuş 80 lira. Palamut güzel balık da senin resimdekiler küçük görünüyor. Palamut daha büyük olacak ve tekerlek şeklinde doğranıp fırında yapılacak. Bir de mevsimi ne zaman bu palamutun bir türlü bulamıyorum Ankara'da.

Palamut genelde ocak ayı balığı lezzet açısından, bu ay içinde kalkan levrek kefal iyidir.

Somon pahalı evet haklısın, ama pahalı olması omega 3'ü en fazla içeren balık olmasından. Epa ve dha açısından en iyi balık. Ayda bir paraya kıyıp alacaksın
 
Üst Alt