En Yaşlı Rusya, En Tecrübeli Hollanda | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

En Yaşlı Rusya, En Tecrübeli Hollanda


En yaşlı Rusya, en tecrübeli Hollanda

UEFA'nın sitesinde yer alan istatistik verilere göre Euro 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın en yaşlı milli takımı Rusya oldu. Ruslar'ın yaş ortalaması 28,35 olarak belirlendi.

2105rusya.jpg




UEFA'nın yayınladığı istatistik bilgide Euro 2012'de yarışacak bazı milli takımlarla ilgili teknik bilgileri paylaştı. Yaş ortalamasına göre Ruslar 28,35 ortalamayla birinci sırada yer alı. En genç yaş ortalamasına sahip olan takım ise Almanya oldu.



Turnuvanın en deneyimli takımı, oyuncu başına 42 maçla Hollanda olurken en deneyimsiz takımlar arasında Polonya ve Fransa yer aldı. İspanyol kaleci İlker Casillas, 129 maç ile turnuvanın en deneyimli oyuncusu olarak belirlendi.



Euro 2012'nin en uzun boylu takımları ise Almanya ve Hırvatistan. Almanlar ve Hırvatlar, şampiyonanın en uzun boylu futbolcularına sahip. Oyuncuların ortalama boyu 185 santimetre olurken, en uzun boylu oyuncu ise 199 santimetre ile İsveç kaleci Andreas İsaksson oldu.



Euro 2012 elemelerinde en çok golü Hollanda milli takımı kaydetti. Hollandalılar 37 golle lider olurken, 14 gol atabilen Yunanistan son sırada yer aldı. Elemelerde 12 gol atan Hollandalı Jan Huntelaar futbolcular arasında ilk sırada bulunuyor.



Şampiyonanın en yaşlı oyuncusu Yunanistan'da, en genç oyuncusu ise Hollanda'da forma giyecek. Rusya Milli Takımı'nın oluşturan oyuncuların yaş ortalaması en yüksek olarak dikkat çekerken, 37 yaşında olan Yunan kaleci Kostas Chalkias ise turnuvanın en yaşlı futbolcusu olarak dikkat çekti. Şampiyonada sahaya çıkması halinde 18 yaşındaki Hollandalı Jetro Willems turnuvanın en genç oyuncusu olacak.



Dünyaca ünlü futbolcuları kadrosunda barındıran İspanya milli takımı şampiyonanın en pahalı kadrosuna sahip. Toplam değeri 658 milyon Euro olurken, İspanya'nın en pahalı oyuncusu ise 65 milyon Euro değeriyle Andres İniesta. Turnuvanın en ucuz takımı ise İrlanda, toplam değeri 70,25 milyon Euro.



Öte yandan, şampiyonanın en pahalı oyuncusu 90 milyon Euro değerindeki Portekizli Cristiano Ronaldo olurken en ucuz oyuncu ise 250 bin Euro değerindeki İngiliz Jack Butland oldu.



Kaynak
 
Üst Alt