Euro 2012'nin En Genci Çakır! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Euro 2012'nin En Genci Çakır!


Euro 2012'nin En Genci Çakır!

Polonya ve Ukrayna'nın, 8 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında, birlikte düzenleyeceği 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 12 ülkeden, 12 ayrı hakem görev alacak. Bu hakemlerden en genç olanı ise tanıdık bir isim...



cakir_TC8YR.jpg




Polonya ve Ukrayna'nın, 8 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında, birlikte düzenleyeceği 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 12 ülkeden, 12 ayrı hakem görev alacak.



Finallerde yer alacak ülkelerden İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Portekiz, İspanya ve İsveç'ten hakemlere turnuvada görev verildi. Turnuvada yer alacak diğer takımlardan başta evsahibi ülkeler Polonya ve Ukrayna'nın yanı sıra Yunanistan, Rusya, Danimarka, Hırvatistan, İrlanda Cumhuriyeti, Çek Cumhuriyeti'nden hakemler ise finallere çağrılmadı.



Turnuvanın en genç hakemi Türkiye'den Cüneyt Çakır olurken, en yaşlı hakemler ise Fransa ve Almanya'dan çıktı. 43 yaşındaki Fransız Stephane Lannoy ve Alman Wolfgang Stark turnuvanın en yaşlı hakemleri oldu.



İngiliz Howard Melton Webb, Güney Afrika'da düzenlenen 2010 FIFA Dünya Kupası'nda Hollanda ile İspanya arasında oynanan final maçını yönetti. Webb, bu maçta gösterdiği 13 sarı ve 1 kırmızı kartla dikkati çekti.

reklam



Turnuvadaki Portekizli hakem Pedro Proenca Oliveira Alves Garcia ise 2012'deki UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Chelsea ile Bayern Münih arasındaki maçta görev aldı.



Kaynak
 
Üst Alt