Gazetecilerden Galatasaray - Fenerbahçe Maçı Değerlendirmesi! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Gazetecilerden Galatasaray - Fenerbahçe Maçı Değerlendirmesi!


Sarı-kırmızılılar farklı kazanacaklarına inanıyor, sarı-lacivertliler de kendi takımlarına güveniyor. Hakem Cüneyt Çakır’dan çekinenler de yok değil.

galatasaray-fenerbahce-21-10.jpg


Yoğun Türkiye gündeminin arasında ülke ve siyaset gündeminden biraz olsun sıyrılınca akıllara son dönemde tek şey geliyor: Galatasaray-Fenerbahçe derbisi…

Türk klasiğinin bir yenisinin sahne alacağı yarınki mücadele öncesi SÖZCÜ ailesinin de gündeminde dev maç vardı. SÖZCÜ Yazı İşleri toplantısında, derbiye hem politik hem de esprili bir bakış atıldı. Futbol sohbetinden geriye bu satırlar kaldı.

“İyi oynayan kazansın, böyle yuvarlak konuşalım” şeklindeki şakayla karışık ifadelere Ferda Öngün (Yazı İşleri Müdürü) karşı çıktı.

Öngün:

“Yok öyle değil… Bence Galatasaray gücünün zirvesinde, Fenerbahçe de toparlanma sürecinde. Çok hareketli, heyecanlı ve adrenalini yüksek bir derbi olacak. Gomis iki tane atar. 2-0 yeneriz.”

SÖZCÜ ailesinde Galatasaray'ın kazanacağını düşünenler hiç de az değil. Onlardan biri de Cem Çokar (Dış Haberler Editörü).
Çokar:


“Galatasaray, pres yaparak başlar. Fenerbahçe'nin stoperlerini ve arkada top kullanamayan oyuncularını boğarak iki tane atar maç başında. Daha sonra da oyun kopar zaten ve 4-0 Galatasaray kazanır.”

Özer Özbayraktar (Dış Haberler Müdürü):
“Bence hayal kırıklığı yaratacak bir derbi olacak. 0-0 ya da 1-1 biter. Gollü bir maç beklemiyorum.”

Sibel Akmen (Editör):
“Benim için de konuş. Benim yerime yorum yapsana Aytunç…

Aytunç Erkin (Spor Yazarı / Muhabir):
“Maça Cüneyt Çakır'ın damga vuracağını düşünüyorum. Zaten başladı hafta başından bu yana tartışmalar. Keyifli değil, gergin bir derbi olacak. Fenerbahçe'nin kaybedeceğini zannetmiyorum. Goller kadar kartların da çok olacağını tahmin ediyorum. Fenerbahçe orta sahasının inanılmaz bir mücadele içinde olmasını bekliyorum.”

Kenan Kurtkaya (Yazı İşleri Müdürü):
“Fenerbahçe, Advocaat taktiğiyle oynarsa kazanır.”

Aytunç Erkin:
“O ne ağabey?”

Kurtkaya:
“Geçen sene Beşiktaş karşısında oynadıkları gibi oynarlarsa maçı alabilirler. Ama yine de ben Galatasaray'ın kazanacağını düşünüyorum. Tabii maç sahada oynanırsa(!).”

Feridun Çil (Almanya Editörü):
“Galatasaray'ın yenilmezliğine son veririz.”

“FENERBAHÇE’Yİ PARÇALARIZ!”

EN tartışılacak yorum, futbol dünyasına çok yakın bir isim olan Sözcü Haber Müdürü Baki Avcı'dan geldi. Avcı'nın “Pazar günü Fenerbahçe'yi sahada parça parça parçalarız! Parça parça ederiz, 7-0 diyorum, iddialı konuşuyorum. 7-0 Galatasaray kazanır” sözleri, gülüşmeler ve tepkilerle karşılandı. Buna en net yanıtı ise Neşet Şenizel (Yayın Yönetmeni) verdi:

“Sonra pazartesi günü gelir geçmişte olduğu gibi. Utana sıkıla… ‘Ne oldu Baki' diyorum ses yok… (Gülüşmeler)

Öngün:
(Gülerek) Duruma göre pazartesi izne çıkabiliriz…

Saygı Öztürk:
Müthiş bir kadro kuran ve sezona fırtına gibi başlayan Galatasaray, kendi sahasında oynamanın da avantajıyla sahaya favori çıkacak. Ama ne olursa olsun şu da ayrı bir gerçek: Derbi maçları her zaman, her türlü sonuca açıktır. Elbette ki Fenerbahçe de çok önemli silahlarıyla bu zorlu virajı kazasız atlatmaya çalışacak. Galatasaray kazanırsa önü iyice açılacak. Eğer Fenerbahçe kazanırsa lig iyice kızışacak, şampiyonluk mücadelesine değişik bir hava gelecek. Bu bakımdan her iki takımın da oyuna temkinli başlayacağını düşünüyorum. Son yarım saatte taraflar tüm güçlerini ortaya koyacak. İlk vuran kazanır. Skor tahmini çok zor ama yine de yazalım: 1-0 Galatasaray kazanır.

Emin Çölaşan:
Profesyonel futbolu izlerim ama çok fazla sevmem. Şimdi Altınordu'yu tutuyorum. Süper Lig'de tuttuğum herhangi bir takım yok, hiç olmadı. Basketbol ve kadınlar voleybol ligi maçlarını daha büyük keyifle izliyorum. Futbolda milli takımı tutardım. Fatih Terim'den Arda'ya, bunca rezalet ve paragözlük sonrasında milli takımdan da soğudum. Bir özelliğimi daha söyleyeyim! Maçları televizyonda sessiz olarak izlerim. Bir oyuncunun adını 90 dakika içerisinde yüzlerce kez duymak benim kafamı şişirir. Ancak ilginç bir pozisyon olursa sesi açarım. Pazar günü yapılacak derbi maçı için tahminde bulunmak zor. Maçtan sonra “Ben zaten demiştim” demek ise hiç yakışık almaz. Bence bu, Türkiye'deki spor yazarlarının sık sık yaptığı bir yanlış. Önerilerin olacaksa maçtan önce gündeme getireceksin kardeşim! Her şey olup bittikten sonra konuşmak, eleştirmek kolay! Böyle derbi maçlarının sonucunu önceden kestirmek mümkün değildir. Bunlar her zaman ucu açık maçlardır. Kazanmasını istediğim bir takım da yok. Pazar günü için iki takıma da başarılar dilerim.

Sözcü

GSC Portal
 
Üst Alt