Google, HTC’nin Mobil Cihaz Ekibini Bünyesine Kattı | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Google, HTC’nin Mobil Cihaz Ekibini Bünyesine Kattı


google-640x387.jpg

Yeni anlaşmayla HTC’nin kasasına 1,1 milyar dolar girecek.

Akıllı telefon donanımı dünyasına Pixel serisiyle giriş yapan Google, gelecekte bu alanda daha fazla ürün çıkarmayı planlıyor. Pixel ve Pixel 2’nin geliştirilmesinde HTC ile çalışan Google, telefonda emeği geçen tüm ekibi bünyesine katıyor.

Pixel akıllı telefonunu Huawei ile geliştirmek isteyen Google, şirketin telefona kendi markasını da yerleştirmek istemesiyle bu çalışmadan vazgeçerek HTC ile anlaşmıştı. HTC ile geliştirilen Pixel serisi akıllı telefonlar, her ne kadar Türkiye’de satılmasa da, yurt dışında büyük ilgi görüyor.

Google bu 1,1 milyar dolarlık anlaşmayla HTC’nin mobil cihaz ekibini transfer ediyor. Bu ücrete bir nevi “bonservis bedeli” diyebiliriz. Anlaşma, HTC’ye herhangi bir kısıtlama getirmiyor. Ayrıca marka haklarıyla ilgili herhangi bir madde içermiyor, sadece çalışanların ekip olarak transfer edilmesini kapsıyor. Böylece HTC, yeni bir ekip toplayarak telefon üretimine devam edebilecek.

Google, anlaşmayı duyururken HTC’nin akıllı telefon dünyasında gerçekleştirdiği ilklere de değindi. İlk 3G, dokunmatik ekranlı ve yekpare metal kasalı telefonlar HTC tarafından üretildi. Google’ın ekibi bünyesine katmasıyla birlikte, akıllı telefon geliştirmede hızlanacağı tahmin ediliyor.

technopat
 
Üst Alt