İllere Göre Tavsiye Edeceğiniz Lokanta ve Yiyecekler Nelerdir? - Sayfa 7 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

İllere Göre Tavsiye Edeceğiniz Lokanta ve Yiyecekler Nelerdir?


Ne özlemişim bir yere gidip, donat masayı herşey den azar azar koy getir demeyi.

Şöyle bir kokoreç olsa da gömsek.

Gscimbom mobil
 
Katre - çorba, ızgara
Gubate - boşnak sofrası, mantı çeşitler
Elmacıoğlu - İskender
Bağdat pöç tandır - adı üstünde
Bereket develi cıvıklısı - pide
Cihan pastane

Hepsi Kayseri merkez, kilo yapan mekanlar
 
Hangi şehre giderseniz gidin Google'a ne yenir, ne içilir diye sorarız. Ama çıkan sonuçlar lezzete değil popülerliğe sıralanır.

Sizlere Hatay şehrinin en ünlü yiyeceklerinin google'a yazsanız herkesin önereceği yeri ve aslında öyle olmadığını kendi önerimi sunacağım.

Et Döneri: sorsanız Abdo Döner derler. Eskidendi orası. El değiştirdi. Ama hala marka değeri çok yüksek. Abdo Döner'i markalaştıran ve sonra satan sahipleri iki sene sonra çok etik olmasa da iki dükkan yanına Mısırlı Döner'i açtı. Şu an en iyi et dönerini onlar ve bir tık altı Çağlayan Döner yapıyor. Ben tercihimi etik dışı harekette bulunduğu için Mısırlı Döner'den yana değil, Çağlayan Döner'den yana kullanıyorum. İkisi de çok güzel.

Tavuk Döneri: Donas diyenler ortaya çıkacaktır. Türkiye'de her yerde bulunur. Ama değil. Kebo ve Kupa Döner'den başkasını tanımam.

Künefe: sorsanız, Hatay Künefe, Kral Künefe derler. Koca bir balon. Hem de bomboş. Meclis Künefe de derler; gülün geçin. Çarşının içine girin. Hem tarihi uzun çarşıyı gezersiniz hem de koca çınar ağacının altında künefenin alasını yersiniz. Çınaraltı Künefe ya da Yusuf Usta Künefe olarak bilinir.

Kağıt Kebabı ve Tepsi Kebabı: Vedat Milor yüzünden tüm Türkiye Pöç kasabı diye tutturmuş. Gerçek Hataylı Pöç kasabından et almaz, yemek yemez. Bu iki yiyeceği de bana göre en iyi yapan Sağıroğlu Kasabı ya da Tugay Kasabı.

Mezeler ve Izgara Et Yemekleri: Yine Hatay ile ilgili biraz bilgi sahibi olan herkes konak restoran diye bağıracak. Ağzının ortasına terlikle vurun. Uzaklaşın. Kötü demiyorum. Ama asla abartıldığı kadar iyi bir yer değil. Daha lezzetli işler yapan Avlu Restoran'a ya da az ilerisindeki Müzeyyen'e gidin. Gönül rahatlığı ile istediğiniz mezeyi yemeği yiyebilirsiniz.
"Alkol kullanmıyorum ve alkol içilen mekana adım atmam ben ümmet sahibi bir insanım" diyorsanız Hatay Sultan Sofrası ya da Hatay Gastronomi Evi'ne gidin. Bu iki mekanda da alkol servisi yok. Yöresel yemekleri bu iki yerde çok güzel bulursunuz ama ızgara konusunda garanti veremem.
 
Üst Alt