İnsan Vücudunda Yeni Bir Organ Keşfedildi İddiası | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

İnsan Vücudunda Yeni Bir Organ Keşfedildi İddiası


insan-vucudunda-yeni-bir-organ-kesfedildi-iddiasi,Qc_Qk5QbqEG1bGe9vZxO1g.jpg

ABD'li araştırmacılar, insan vücudunda daha önce keşfedilmemiş bir organ bulduklarını iddia etti. ‘İnterstitiyum’ olarak adlandırılan organ, vücutta adeta bir "darbe emici" olarak görev yaparak dokuları koruyor. Uzmanlar, 10 litre sıvıdan oluşan intestitiyum"un vücuttaki en büyük organ olduğunu belirtiyor.

Bilim insanları, dokuların içinde bulunan sıvı dolu bölgelerin vücuttaki en büyük organ olduğunu savunuyor.

New York Üniversitesi uzmanları, mikroskop işlevi gören özel bir endoskopik kamera kullandı. Bağ dokunun içinde daha önce görülmemiş yapılarla karşılaştı. Araştırmacılar, "Bağ dokuya bakınca içinde küçük çatlaklar görürsünüz. Bunların hep hasar ya da esneme kalıntısı olduğunu düşündük ama aslında, gördüğümüz bambaşka bir şeydi" dedi.

Uzmanlar "onlarca yıldır herkesin gözleri önünde saklanıyordu" dedikleri organa "Interstitiyum" adını verdiler.

İnsan vücudu büyük oranda sıvıdan meydana geliyor. Hücreler ve dokular arasını dolduran inters-tisyel sıvı da, tıp dünyası için yeni bir olgu değil.

Ancak araştırmacılar, derinin altında ve organlar arasında bulunan, kan damarlarını, kasları, sindirim ve boşaltım sisteminini çevreleyen sıvı dolu bu ağın, aynı yapı ve işleve sahip olduğu için ayrı bir organ olduğunu söylüyor.

VÜCUTTAKİ EN BÜYÜK ORGAN

"Şok emici" işlevi gören organın doku ve organları darbelerden koruduğu ifade ediliyor. Uzmanlar, 10 litre sıvıdan oluşan intestitiyum"un vücuttaki en büyük organ olduğunu söylüyor.

Kimi uzmanlarsa fikre karşı gelirken, araştırmanın insan vücudunun daha iyi anlaşılmasının yanı sıra kanserin yayılmasını engellemeye yardımcı olabileceği belirtiliyor.

Ntv
 
Yeni bir organ olarak haber yapılması biraz ilgi çekme amaçlı gibi görünüyor.

Yıllardır bilinen bir dokudur intersitisyum.Anlamı da vücud yapıları arasını dolduran ağsı bağ dokusuna verilen bir addır diyebiliriz.

Hatta akciğerde çok meret hastalıkların tutulum yaptığı dokudur ve genel olarak intersitisyel akciğer hastalıkları olarak isimlendirilmiştir.

Açıkçası organ denilince elle tutulur gözle görülür bir yapı olması gerektiğini düşünüyorum.Histolojik seviyedeki yapılara doku denilmesi daha doğru olacaktır.Bilim adamları nomenclature'da neden bir değişikliğe gitme çabası içine girmiş şaşırdım.

http://www.toraks.org.tr/uploadFiles/book/file/1112013113945-171177.pdf

 
Üst Alt