Meyhaneciler Buraya - Sayfa 403 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Meyhaneciler Buraya


Beratcan üstad mezelerini beğenmekteyim rakının yanında iyi giden bir kaç meze tavsiyesi alalım senden yarın akşam yılbaşı münasebetiyle sıkı içeceğiz​
Sarımsaklı kereviz öneririm. Kereviz yememiş insanlar bile çok seviyor. 1 adet kerevizi rendeliyorsun, süzme yoğurt ile karıştırıyorsun, tuz, üzerine az pul biber, isteğe göre biraz ceviz, biraz da zeytin yağı gezdirdin mi tamamdır.​
Ton balıklı meze var bir de. 1 adet konserve ton balığınına 1 küçük adet kırmızı soğan doğra küp küp, dereotu, yarım konserve mısır, 1-2 adet kornişon turşu yine küp doğranmış, tuza gerek yok, 2 yemek kaşığı mayonez, 4-5 yemek kaşığı da süzme yoğurt , karıştır, mis gibi oluyor.​
Bunları deneyebilirsin hocam, güzeldir. :hat:
 
Sarımsaklı kereviz öneririm. Kereviz yememiş insanlar bile çok seviyor. 1 adet kerevizi rendeliyorsun, süzme yoğurt ile karıştırıyorsun, tuz, üzerine az pul biber, isteğe göre biraz ceviz, biraz da zeytin yağı gezdirdin mi tamamdır.​
Ton balıklı meze var bir de. 1 adet konserve ton balığınına 1 küçük adet kırmızı soğan doğra küp küp, dereotu, yarım konserve mısır, 1-2 adet kornişon turşu yine küp doğranmış, tuza gerek yok, 2 yemek kaşığı mayonez, 4-5 yemek kaşığı da süzme yoğurt , karıştır, mis gibi oluyor.​
Bunları deneyebilirsin hocam, güzeldir. :hat:
Senin gibi adanalı bir gurmeden humus gibi, mütebbel, falafel, abagannuş gibi yöresel tatlar beklerdim herkesin bildiği tarifleri vermişsin. Şaka bir yana hocam teşekkür ederim afiyet olsun yarasın. Şalgam'ı kendiniz mi yapıyorsunuz? Ben de şalgam hastasıyım.
 
Senin gibi adanalı bir gurmeden humus gibi, mütebbel, falafel, abagannuş gibi yöresel tatlar beklerdim herkesin bildiği tarifleri vermişsin. Şaka bir yana hocam teşekkür ederim afiyet olsun yarasın. Şalgam'ı kendiniz mi yapıyorsunuz? Ben de şalgam hastasıyım.

Onlar klasik ya hocam, vazgeçilmez, o yüzden söylemedim. :D Yok valla şalgamı aldığım birkaç yer var. El yapımı tüketiyoruz genellikle.
 
Üst Alt