Muslera: "Galibiyet şampiyonluğa motive eder" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Muslera: "Galibiyet şampiyonluğa motive eder"


69601585f84c42969bad171e0b7c21cd.jpeg

Cumartesi günü oynanacak Beşiktaş derbisi öncesi Uruguaylı yıldız kalecimiz Fernando Muslera, Florya Turgay Vardar Medya Merkezi'nde basın toplantısıyla medya mensuplarının karşısına çıktı. Turkcell Süper Kupa'da oynanan Beşiktaş maçında 3 penaltı atışına izin vermeyen Nando, sözlerine, "Çok güzel bir maç, farklı bir maç ve farklı duygular içindeyiz. Bir an evvel Cumartesi gününü gelmesini ve o maçı oynamayı istiyoruz. Yeni statları için de Beşiktaş'ı tebrik ediyorum" diyerek başladı.

Muslera'nın basın mensuplarının sorularına verdiği yanıtlar ise şu şekildeydi:

"BASKI ALTINDA OYNAYABİLEN BİR TAKIMIZ"
İster istemez bir derbi varsa evinde oynayan takım favori gösterilir. Çünkü saha avantajını ve 45-50 bin seyirciyi arkasına alıyor. Ama Galatasaray baskı altında oynayan bir takım. Kağıt üstünde saha avantajı nedeniyle Beşiktaş favori gösterilebilir ama ben o şekilde düşünmüyorum.

"FARKLI BİR SEZON"
Her oynadığımız sezonun farklı bir hikayesi var. İstatistikler sizlere bir şeyler gösterir. Bu sene geçen seneden farklı bir sezon. Hedefim geçen sezondan daha az gol yemek. Bu sezonu iyi geçirmek istiyorum. Belirtmekte fayda var ne kadar geçen futbol yılında kötü görünsek de sezonu 2 kupayla kapattık.

"BU MAÇ 90 DAKİKADA BİTECEK!"
Kupa finaliyle bu maçı kıyaslayamayız. En azından bu maç 90 dakikada bitecek. Kurtarış yaptığım için biraz daha ön plana çıkmış olabilirim ama o maçta sadece benim başarım yoktu. Farklı bir atmosfer bizi bekliyor. Kalede ben olduğum için rakip oyuncuların motive olduğu fikri güzel ama ben bu düşüncede değilim.

"GALİBİYET ŞAMPİYONLUĞA MOTİVE EDER"
Süper Kupa'yı almakla birlikte takıma daha da güven geldi. Şimdi önümüzde bir deplasman derbisi var. Rakiplerimizden birini sahalarında yenmek bizi şampiyonluğa daha da motive edecektir. Ancak sadece derbileri değil, diğer maçları da kazanmamız gerektiğini unutmamalıyız...

"TOLGA ÇOK İYİ BİR KALECİ"
Neler yazılıyor, Türkçe bilmediğim için neler söyleniyor bilmiyorum ama Tolga Zengin çok iyi bir kaleci ve bunu kanıtladı...

"FRANS GELDİĞİ İÇİN MUTLUYUM"
Taffarel gibi bir dünya markası gitti, ama aynı standartta biri geldi. Kendisiyle çalışmalara 2 hafta önce başladık. Taffarel gittiğinde üzülmüştüm ama Frans Hoek geldiğinde de bir o kadar mutlu oldum.

"YORUMLAR İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Semih Kaya'nın "Allah onu başımızdan eksik etmesin" yorumunu duydum ve kendisine çok teşekkür ettim. Takım arkadaşınızın güvenini hissetmek çok önemli. Cihat Hoca'ya da "Haksız rekabet" sözleri için teşekkür ediyorum. Rakip oyuncuyu takdir etmesi beni gururlandırdı. Ama bu sadece benim değil tüm takımın yaptığı iş, takımın başarısı. Bu yorumlar için çok mutlu oldum ve çok gururlandım.

"HOCAMIZIN İŞİ ZOR"
Kim oynarsa oynasın kendimi güvende hissediyorum. Elimizdeki isimler çok kaliteli ve uzun zamandır oynadığımız stoperler. Hocamızın da bu kadar iyi oyuncular arasında stoper seçimi yapması oldukça zor...

"MESLEKTAŞLARIMA SAYGIM SONSUZ"
En iyi kaleci çok zor bir soru... Hepsi benim meslektaşım. Nerede oynarsa oynasınlar hepsine saygım sonsuz. Herkesin bu mesleğin zor olduğunu bilmesini isterim. İstatistik ve verilere göre bunu değerlendirmeniz gerekir. Benim kaleci sıralaması yapmam doğru olmaz.

"MANTALİTE DEĞİŞTİ"
Geçen sene ve bu seneyi kıyaslarsak büyük farklılıklar var. Oyuncular, teknik heyet ve çalışanlar için genel mantalitede değişiklikler var. Bu sezon güzel bir tablo ortaya çıktı, başta hocamız herkese bu nedenle teşekkür ediyorum...

"DERBİ DOSTÇA GEÇSİN"
Beşiktaş'ın ne kadar taraftara ihtiyacı varsa bizim de o kadar ihtiyacımız var. Amacımız taraftarların dostça bir maç izlemeleri. Kim kazanırsa kazansın herkes ailesinin yanına dostça bir maç izledikten sonra dönmeli. Maç öncesi ya ada sonrası yapılan kavgalar kimseye bir şey kazandırmaz. Her iki takım taraftarları için maçın dostça geçmesi en büyük dileğimiz.

Galatasaray.org

Muslera: “Galibiyet şampiyonluğa motive eder”
 
"FRANS GELDİĞİ İÇİN MUTLUYUM"
Taffarel gibi bir dünya markası gitti, ama aynı standartta biri geldi. Kendisiyle çalışmalara 2 hafta önce başladık. Taffarel gittiğinde üzülmüştüm ama Frans Hoek geldiğinde de bir o kadar mutlu oldum.

Hani kavga vardi??? Ulan Koyun burda bile yalancinin tekisin
 
Üst Alt