Naci Erdem | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Naci Erdem


naci9.jpg



Naci Erdem

Galatasaray Eski Futbolcusu



28 Ocak 1931 yılında İstanbul 'da doğdu. Futbol kariyerine İstanbul'un köklü kulüplerinden birisi olan Karagümrük takımnda başladı. 1953 yılında Havagücü Kulübüne transfer oldu. 1953 yılında Fenerbahçe'ye transfer olmuş ; başarılı ve istikrarlı futbolu ile 1963 yılına kadar bu kulüpte hizmet etmiştir.

Fenerbahçe ile 4 kez Ulusal Lig şampiyonluğu yaşadı. 1964-1965 sezonunda Teknik Direktör Gündüz Kılıç döneminde Galatasaray'a transfer edildi. 1965-1966 sezon sonunda 2 yıl oynadıktan sonra Galatasarayımız'dan ayrıldı. Galatasaray da da ise bir Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı. 34 Kere Türkiye Milli Futbol Takımı formasını giydi ve 3 maça kaptan olarak çıktı. Futbolu 1965'te bırakıp değişik kulüplerde Antrenörlük yaptı.



Defansta teknik özellikleri ile hava toplarındaki başarısı Naci Erdem 'in markaj yönünü etkili olarak ön plana çıkarmaktaydı. Oyunu iyi okuması ve derinleme attığı gol paslarıyla da çok yönlülüğünü ortaya koyan kısacası kendisini değil topu zekasıyla koşturan bir kimlik taşımaktaydı.



Saygılarımla ; sevgiyle kalın.
 
Üst Alt