Portakal Yediğinizde Vücuda Virüs Uğramıyor | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Portakal Yediğinizde Vücuda Virüs Uğramıyor


1663661839902.png

C vitamini, adını sıklıkla duyduğumuz, fakat aslında neden bu kadar önemli olduğunu fark etmediğimiz gıda kaynaklarından biri. Özellikle eksikliği durumunda ortaya çıkan iskorbüt hastalığı, geçmiş dönemlerde sıklıkla görülen sorunlardan biriydi. Fakat yeterli C vitamini tüketmemek, daha farklı sorunların da kaynakları olabilir. Yeterli alımda ise vücudunuzda büyük değişimler sağlar.

Bağırsak sağlığından kilo kontrolüne kadar, birbirinden farklı faydaları ile öne çıkan C vitamini alımı süreci, genel sağlığınızı en iyi şekilde korumanızın kilit noktaları arasında yer alır. Bu nedenle yeterli düzeyde tüketmeniz büyük önem taşıyor. Peki günde bir portakal yerseniz ne olur dersiniz? İşte cevabı…

BAĞIRSAK SAĞLIĞINI DESTEKLER

Bazı araştırmalara göre; günlük bir tane portakal tüketimi, bağırsak mikrobiyatası üzerinde olumlu etkiler ortaya çıkarabilir.

1663661461919.png

Üstelik glikoz, insülin duyarlılığı ve kötü kolesterol düzeylerinde de düşüş sağlar.

Taze sıkılmış portakal suyu ise adeta bir prebiyotik görevi görür ve sağlık için önemli olan bağırsak bakterilerinin büyümesini sağlayan bir ortam oluşturur.

KİLO VERMEYİ KOLAYLAŞTIRIR

Dengeli beslenme, düzenli egzersiz gibi vazgeçilmez kuralların yanı sıra, sağlıklı bir vücut yapabileceğiniz şeylerden biri de günde bir tane portakal tüketmek olabilir. Portakal, içeriğindeki temel besinler sayesinde birçok vitamin ve minerali bir arada almanızı mümkün kılar.

Orta boy bir portakal günde yalnızca 60 kaloridir ve 3 gram lif içerir. Üstelik vücudun kan şekerini yükseltme hızını yavaşlatabilir. Ayrıca içeriğindeki lif sayesinde daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar. Portakal içeren bir beslenme sistemi, iştahınızı ve kalori alımınızı azaltarak kilo kaybını kolaylaştırır.

Portakal tüketirken yeterli miktarda lif alabilmek için sadece suyunu değil, aynı zamanda portakalın kendisini tüketmeniz gerekiyor

VÜCUDUN KOLAJEN ÜRETİMİNİ DESTEKLER

Bir portakal içeriğindeki yaklaşık 70 mg C vitamini sağlar ve bu durum, demir emilimini artırır, iltihapla mücadele eder, kan basıncını düşürür.

1663661553771.png

Bu etkilerinin yanı sıra kolajen üretimini destekleyen C vitamini ile ihtiyacınız olan gençlik kürünü sunabilir.

Portakal, kolajen üretimini desteklemesi sayesinde dokusal yapıları iyileştirir, doku onarımı ve bağışıklık tepkisi gibi önemli süreçleri hızlandırır.

1663661603817.png

Yaşlandıkça kolajen üretiminin yavaşlaması nedeniyle ortaya çıkan elastikiyet kaybı düşünülürse, cildin sarkık ve kuru görünümünü de geciktirir.

Yaşlanmanın bir parçası olması sebebiyle, kolajen kaybını tamamen durdurmak mümkün değildir. Ancak süreci yavaşlatabilmenin en iyi yollarından biri; yalnızca bir portakaldan geçiyor olabilir.

GÖZ SAĞLIĞINI İYİLEŞTİRİR

Araştırmacılar, günde bir tane portakal yemenin, gözlerinizdeki etkisinin önemli olabileceğini elirtiyor.

Oldukça ileri seviyelerde görüş kaybına neden olan makula dejenerasyonu adı verilen hastalığın gelişme riskini %60 oranında düşürebilen portakalın düzenli tüketimi büyü önem taşıyor. Makula dejenerasyonu, yaşlanmanın doğal süreci nedeniyle ortaya çıkabilir. Fakat C vitamini, gözlerdeki sağlıklı kan damarlarının yapısını desteklemesi ve kataraktla mücadele edebilmesi sayesinde her yaştan insanın gözlerinde iyileşme sağlayabilir.

Gelecekte olası bir görüş kaybı riskiyle karşılaşmak istemiyorsanız, günde bir tane portakal tüketmek, büyük bir değişim sağlayabilir.

KALBİ VE BEYNİ KORUR

Bir araştırmaya göre , kanımızda normal C vitamini seviyelerine sahip olmak, odaklanma, hafıza ve dikkatte iyileşme ile ilişkilidir.

Portakal, yaşlandıkça zihnimizin zinde kalmasına yardımcı olabilir ve bir orta boy portakal, vücudumuzun sağlıklı kalması için önerilen günlük C vitamini alımını sağlar. Bu temel vitamin aynı zamanda beyin hücrelerimize zarar verebilecek serbest radikallere karşı savaşan güçlü bir antioksidandır.

10 çalışmanın gözden geçirilmesi, portakal suyu tüketiminin bazı kardiyovasküler hastalık risk faktörlerini iyileştirmede faydalı olabileceğini tespit etti. Bu durum, portakal suyunun erken ölümün bir numaralı nedeni olan kalp hastalığını önlemeye yardımcı olabileceğini gösteriyor.

C VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

YORGUNLUK

UYUŞUKLUK

KANSIZLIK

DİŞ ETİ HASTALIĞI

DİŞ KAYBI

ZOR İYİLEŞEN YARALAR

DEPRESYON

ŞİŞLİK VE KEMİK AĞRISI



(Sabah)
 
Covid'in geldiği sene Covid gelmeden Eylül ayında çok sert bir virüs geçirmiştim. 1 hafta mide bulantısı öksürük. Daha önce de grip gibi virüslere çok yakalanırdım.

O kış düzenli portakal yemeye başladım. Böyle devam ederken artık grip geçirmiyorum derken Covid geldi, onu da geçirmedim.

Bence faydası azımsanmayacak kadar fazla.
 
portakal çayı deniyoruz yengenizle acayip mucizevi birşey.

portakalın suyunu sıkıyoruz. kabuğuna kürdan ile delikle açıyoruz ve suyu oraya boca ediyoruz.

sonra bunu alıp odun ateşinde pişiriyoruz. önce evin erkeği olarak ben içiyorum yengeniz o sırada instagram için story çekerek deneyimlerimi yayınlıyor.

hastalığı önlemiyor ama ilişkimizi daha sağlıklı bir hale getirdi.
 
Tek öğünde 1 adet limon tuketen biri olarak gribe filan mutlaka etkisi vardir fakat grip icin en iyisi yazin bol bol yüzün ve tuzlu su burnunuzdan filan girsin. Bilimsel tavsiye degildir 😁
 
Üst Alt