Refik Y. Akkülah'ı Döndürme Başlığı - Sayfa 3 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Refik Y. Akkülah'ı Döndürme Başlığı


Aklıma bi fkra geldi...
Kocası vefat eden ve oğlu da askerde olan kadının birisi evde konuşup kendisine yoldaşlık etsin diye bir papağan almış getirmiş. Bi güzel ilgilenip konuşmayı öğretmekle kalmamış edep terbiye ve görgü kurallarını ayırt etmeyi bile öğretmiş 1-2 ay içinde..
Eve misafir geldiğinde her kapıdan girene her seferinde usanmadan '' Hoşgeldiniz, nasılnız ''; kapıdan çıkana da her seferinde usanmadan '' Güle güle gene bekleriz '' demeyi hiç aksatmadan sürdürmüş bir süre..
Derken sene dolmuş kadının oğlu askerden eve dönmüüüüş. Dönmüş ama askerden gelip kafa dinleyecekken evin içinde her gezişinde papağan ın ''hoşgeldiniz, beş gittiniz, nasılsınız, güle güle gene gel, özletme ' muhabbetine kıl olmuş .. Annesine ben bu nazik papağanı ço sevimli buldum deyip alıp odasına götürmüş.. Ulan madem konuşacan karı gibi değil erkek gibi konuş da yarenlik edelim diye başlamış kendi talim terbiyesine... 1-2 ayda eğitimi bitirmek üzereyken, annesi papiş ini özlemiş gene salona koymak istemiş, oğlu da tamam anne sıkılmaya başlamıştı kuş deyip tamam demiş.
lakin kuş bu sefer başka dilden konuşmaya başlayarak kapıdan girenlere '' Niye geldiniz lan, gidecek başka yeriniz mi kalmadı siitirin gidin '' gibi iltifatlara başlamış.. Evde kadınlar sohbet ederken durduk yere dam üstünde un eler türküsünü okumaya ve hatta kapıdan çıkıp gidenlere de, '' beleşe yediniz içtiniz parasını ödemeden s...ktirolup gidiyonuz bidaha gelirken elleriniz dolu gelin yoksa gelmeyin '' diye uğurlama merasimleri başlamış.
Ne yaptılarsa vazgeçirememeişler bu huyundan, bari geleni gideni görmesinde küfür etmesi hayvan diye kafesin üstüne bir örtü atmışlar..
1 gün, 2 gün, 3 gün sadece yemini suyunu örtünün altından uzatıp ceza vermeyi düşünmüşler kadınlar. 1 hafta sonra falan acaba düzeldimi ceza etkili oldumu diye örtüyü kaldırmışlar ki gelene geçene aynen okumaya devam papiş... Kuşu çok sevmiş satmaya da kıyamamış ne yapsın, bari yeterki sussun da örtü üstünde kalsın diye epeeeeyce bi zaman örtüyü almamışlar üstünden..Bayağı 1 ay fala kapalı kalmış hayvan..
Bir gün merak etmişler yaw acaba hayvan öldümü günlerdir çıt ses yok hayvandan diye örtünün bi tarafını kaldırmışlar ki papiş kafayı aşağı eğmiş
'' KAŞINIYOSUNUZ GENE GALİBA '' demiş....

@Refik Y. AKKÜLAH bunlar gene kaşınıyo galiba..
 
Üst Alt