Şansav Büyüka, Galatasaray'ın Reçetesini Yazdı! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Şansav Büyüka, Galatasaray'ın Reçetesini Yazdı!


Ünlü gazeteci Şansav Büyüka, Milliyet gazetesindeki köşesinde Süper Lig'deki son gelişmeleri değerlendirdi. Galatasaray'ın şef eksikliğine dikkat çeken Büyüka, Fenerbahçe ve Beşiktaş'şa ilgili de çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Galatasaray’ın, Ndiaye’nin satılması ve Fernando’nun uzun sürecek sakatlığı nedeniyle orta alanda çok ağır bir darbe yediği, hatta orta alan gücünü büyük ölçüde yitirdiği çok açık ortada... Galatasaray bundan sonra transfer yapamayacağına göre ne yapabilir:

- Galatasaray’da kadroya baktığınızda “Tek yol Belhanda...” Çünkü Galatasaray orta alanında iki oyuncunun kaybı ile birlikte dinamizmini yitirirken, bu alanı yönetecek bir “şef”in eksikliğini de büyük ölçüde çekiyor. Belhanda’nın fizik gücü yeterli olursa, kalitesi Galatasaray orta alanını, Galatasaray’ın hücum anlayışını organize etmeye yeter de artar bile...

Selçuk’u morallendirmek gerekir. Orta alanda şimdilerde yaşanan bu yoklukta, Selçuk’u “yok” sayamazsınız.

Feghouli’yi çok beğenenler var. Kabul, Avrupa yıllarında müthiş maçlar oynadı, çok üst düzey bir oyuncu... Ama o etkisini henüz Galatasaray’da yaratabilmiş değil... Feghouli’nin bu görüntüsü değil ama, Avrupa’dan bildiğimiz görüntüsü Galatasaray’a tahminlerin üstünde çok şey katar.

Sinan Gümüş’ün gol yollarında sanki bir büyüsü var. Türkiye’de bu kadar rahat gol pozisyonuna giren oyuncu çok az... Çok kaçırıyor olabilir ama rakipler için çok büyük tehdit...

Sağ kanatta müthiş bir Rodrigues etkinliği var, sol kanatta yok. Yasin içeri girip oynamayı seviyor. Sol kanat etkinliği için bir alternatif gerekiyor.

Galatasaray’ın kötü günlerinde, kötü oyunlarında Muslera maç kurtarırdı. Şimdilerde yok. Mariano lige muhteşem başladı, sakatlıktan sonra “sıradan” bir çizgiye geldi. Galatasaray bütün bunlara rağmen şampiyonluğun en büyük adaylarından biri... Ancak çok ciddi “acaba”ları taşıdığını da söylemeliyiz...

Bu kadar sıkmayın


Galatasaray’ın yeni Başkanı Mustafa Cengiz, eski başkan Dursun Özbek temlik koydurduğu için bankalardan kredi alamadıklarını söyledi. Dursun Başkan’ın alacaklarını sağlama bağlamasını kabul edelim ama biraz da Galatasaray’ın nefes almasına izin versin. Bu kadar sıkmasın, bu kadar boğmasın.

Hırsa evet öfkeye hayır


Galatasaray Antrenörü Hasan Şaş’ın hırsına saygılar, öfkesine hayır... Hasan Şaş kulübede, koridorlarda, her yerde çok öfkeli... Hırsının sınırları içinde kalır, öfkesine teslim olmazsa bundan önce kendisi, sonra Galatasaray kazançlı çıkar.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt