The Oceanbird - Rüzgar Enerjisiyle Çalışan Gemi | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

The Oceanbird - Rüzgar Enerjisiyle Çalışan Gemi


Yelkenli gemiler için rüzgar enerjisi sistemleri geliştirmesiyle tanınan İsveçli bir girişim olan Oceanbird , şimdi altı rüzgar kanadına sahip bir gemi üretiyor.

e5edd7a685850f368b77a734f12712a0_870x1000.jpg


Şirket şöyle diyor: "Oceanbird konseptindeki tamamen yelkenli gemiler, yaratılışından bu yana çeşitli biçimler aldı ancak artık nihai tasarıma yaklaşıyorlar."

Oceanbird artık güverteye paralel uzanan altı kanat yelkenli Orcelle Wind adlı bir geminin tasarım sürecini tamamladı.

Oceanbird konsepti, KTH Kraliyet Teknoloji Enstitüsü ve Rise'daki SSPA Denizcilik merkezinden oluşan bir İsveç araştırma kümesinde geliştirildi. 2020 yılında kümelenme, teleskopik 80 metre yüksekliğinde kanat yelkenlerine sahip bir gemi ve emisyonların %90 oranında azaltılabileceğini gösteren çalışmalar sundu.


Oceanbird Genel Müdürü Niclas Dahl, "Daha küçük boyutu ve daha az ağırlığı sayesinde kanat yelkeni mevcut gemilere de yerleştirilebilir ve bu sayede nakliyeden kaynaklanan toplam emisyonları azaltmak için çok daha fazla şey yapılabilir" diyor.

Bu arada Wallenius Marine, Oceanbird konseptinden ilk tamamen yelkenli gemi olan ORCELLE WIND'in gemi tasarım projesine liderlik ediyor ve ihale tasarımını yeni tamamladı. 2024 yılı boyunca, yeni rüzgar tüneli testleri ve Oceanbird'ün Landskrona ve TIRRANNA'daki prototip testlerinin sonuçlarına dayalı olarak gemi tasarımında küçük değişiklikler yapılabilir . 2025 yılı başında geminin inşası için tersanelerle görüşmelere başlanacak.

Orcelle Horizon, dünyanın ilk tam yelkenli araba taşıma gemisinin inşasını destekliyor.

*tr kaynak olmadığı googletranslate ile çevrildi ufak düzeltmeler yapıldı.
 
Üst Alt