ultrAslan ve "Diğer Taraftar" Ne Demektir? | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

ultrAslan ve "Diğer Taraftar" Ne Demektir?


Bu konuda uzun zamandir bir yazi yazmak istiyordum, simdi dogru vakit diye dusunuyorum...

Ultraslan ilk ciktigi zaman baska bir konuya da yazmistim, bir butunlestirici felsefe idi, yani ultraslan diye bir gruptan soz etmeye gerek yoktu cunku sanirim italyadan ithal edilen "ultras" felsefesinin aslan simgemizle harmanindan cikmis guzel bir olgu olarak taniniyordu

Hatta ilk kombine almaya basladigim donemde, 1999 olmasi lazim, kapalinin ust orta bolumu "aslan tribunu" diye cagrilirdi, daha sonra "bagirin edin" itis kakislari sebebiyle o bolgede cok durmadim. Fakat o donemde butun kareografiler filan stadin butunlugunu kapsar sekildeydi.

Ne olduysa sonra "sen ultraslan misin" soylemi cikti , yani ultraslan artik bir butunleyici felsefe olmaktan cikip bir grup insanin kendilerine taktigi isim haline geldi ve alternatifleri turedi , tekyumruk filan gibi ..

Bugune gelinirse , kayseri ,bjk gibi sampiyonlugun kacmasina sebep olan maclarda , "diger taraftar" denen kisilerin hepsi aylardir yonetimi istifaya cagirirken sus pus olan grup , nasil oluyor da genclerbirligi macinda her golden sonra yonetimi istifaya cagirdi ?

Peki dun ergin atamana istifa diyen grup , nasil oluyor da stad ile salonu birbirinden ayirip dursuna ve yonetime en ufak soz soylemedi ?

Bu iste yerli yerine oturmayan bir seyler var . Beni burada rahatsiz eden konu , burada yonetim istifa diyen olur , ellerinden geleni yapiyorlar aday mi vardi diyen olur , baska sey diyen olur , cok seslilik vardir

Ama en cok bunun olmasi gereken tribunler ise boluk porcuk . ultraslan ergine istifa diyor , kardesim ultraslan nedir , 350-400 kisi oradaki , hic biri mi ergin in devam etmesini istemiyor , hepsi mi tek fikirde ?

Buna karsi muhalifler de ultraslani yuhluyor tek ses , susturuyor , yani ergini savunuyor bir anlamda , e bunlarin icinde hic mi erginin istifa etmesini isteyen yok ?

Bu suru psikolojisi ile ne cok seslilik olur , ne de bir hedefe ulasilir . Fenerbahce benim cocuklugumda bu gruplardan cok cekti , bjk kongrelerinde sandalyeler havalarda ucustu bu yuzden .

Bizim kongreye sirayet etmez ama tribunler iyi yere gitmiyor , insallah bu yaziyla biraz olaylarin ic yuzu tartismaya acilir da dogruyu buluruz
 
Üst Alt