GSC Anket - Yaz Dönemi Hangi Mevkilere Yabancı Oyuncu Alınmalı? - Sayfa 2 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

GSC Anket Yaz Dönemi Hangi Mevkilere Yabancı Oyuncu Alınmalı?


Yaz Dönemi Hangi Mevkilere Yabancı Oyuncu Alınmalı?


  • Kullanılan toplam oy
    87
elzem olanlar (sebepleri ile birlikte):

* boey gitti - yabancı sağ bek (boey-köhn tipi, atletik, düşük bütçeli)

* oliviera/(ndombele kiralık) gidici - yabancı 8 (en büyük bütçe buna ayırılmalı)

* mertens son sene - yabancı 10 (mümkünse avrupalı, genç olabilir. mertens ile rotasyonda pişirmece)

* (vinicius kiralık) gidici - yabancı forvet (geçen seneki gomis katkısı verecek, bu sene fb'in bats katkısı aldığı çapta, tecrübeli)

* köhn yedeği yok - yerli sol bek (gurbetçi)

gidecek-kalacaklara göre:

stoperler giderse, stoper (inşallah ikisi de gitmezler + emin geri döner)
tete-zaha giderse, kanat (muhtemelen ikisi de giderler)
 
Şimdi burada Okan hoca ne düşünüyor bilemiyoruz. Torreira'yı merkez ortasaha olarak düşünüyorsa defansif ortasaha, değilse merkez ortasaha diyorum. Kaan sağ bek oynayabilir ya da Zeki Çelik alınabilir.
 
Giden/kalan durumuna, harcanabilecek bütçeye ve olası yerli transferlere göre çok değişkenlik gösterebilecek bir mevzu...

Sağbek Allahın emri adeta; mutlak ihtiyaç var ve işe yarar tek bir futbolcu yok yerli olarak...

Keza orta saha olarak, dikkate değer bulduğum tek yerli oyuncu Gökhan Gül; o da ne derece tatmin edici olur meçhul. O alınsa bile yabancı iyi biri de alınmalı; tercihim DM ağırlıklı olur...

Forvet; direkt İcardi' nin yedeği olabilecek, F/P oranı cazip bir yerli santrfor yok bildiğim. Vinicius yerine güvenilir bir yabancı gerekir.

Nelsson-Davinson kalırsa, Emin ile birlikte rotasyon yeterli. Bu ikisinden biri giderse bir, ikisi giderse iki yabancı gerekir.

Zaha, Tete, Zaniolo olası en iyi koşullarla elden çıkarılır umarım. Kerem ve Barış' ın durumuna ve yerli takviyesine göre bir yada iki yabancı kanat elzem olur.

Ofansif orta saha olarak tek yerli ihtimal, Mertens ile rotasyon için Yazıcı var. Ona da başta İtalyan kulüpleri yapışır; F/P şişerse de tercih edilmez. Büyük ihtimalle yabancı bakılır...

Görüldüğü gibe yine epey delik var kadroda. Yerli oyuncu transferinde isabet düşük olursa bazı mevkilerde rotasyonun eksik kalması yüksek ihtimaldir.

En önemlisi, eldeki çoğu faydasız şişkin kadroyu temizleyebilmek olacak en başta...
 
Şimdi burada Okan hoca ne düşünüyor bilemiyoruz. Torreira'yı merkez ortasaha olarak düşünüyorsa defansif ortasaha, değilse merkez ortasaha diyorum. Kaan sağ bek oynayabilir ya da Zeki Çelik alınabilir.
ozellikle 4231 kurulumunda devam edeceksek, ki, benim neznim de edecegimizi dusundugumden , kafam da bir cok oyuncu profilleri dondu durdu farkli tipolojiler de. haliyle, sezon boyu rakipler random ataga ciktiginda endise ettigim bolgelerimiz de basi cekiyordu lucas'in yan tarafi. dolayisiyla en fazla kafa yordugum bolge burasi oldu bu sezon maclarimizi izlerken .

sezonu net bir kapayalim - hayirlisiyla sampiyonlukla,
akabinde bu konuyu detaylica nacizane yorumlamayi dusunuyorum.

nokta atisi olmasi en elzem bolgemiz burasi birde mertens b plani(90dakika oynayamazsa, benzer tipoloji bir oyuncu uzun vade baglaminda) .

sag bek tarafi diger bir iki renkdasimizin bold vurguladigi gibi ;
boey,kohn gibi *tipoloji den ilerlememiz gerektigini dusunuyorum...

zeki celik'i anca kaan ile versus yapabilirim ,. burada da bariz kaan onceligim olur,cok begendigim *versatile yonu disinda ,komple bir cok arti bulundurmasindan dolayi.


saygi ve selamlar.
 
Yazın ilk yapmamız gereken merkez orta saha ve sağ bek işini çözmek.
Sonra on numara ve yedek forvet işi çözülmeli.
Bunun ardından kanat rotasyonuna karar verip ekleme olup olmayacağına bakılmalı ki şu an kiralıklar dönünce takımın en dolu yeri.
 
Tek düşünebildiğim son 4 maç. Sonrasında bu konuları konuşmak farklı bir tat verecektir. Şimdilik en mühim transferimiz #Konsantrasyon
 
Ben ne yapsam Mertens'in de kaldığı bir senaryoda 12 yabancılı eksiksiz bir kadro yapamıyorum.

En ideali şu gibi AMA:

1. Muslera
2. Köhn
3. Yabancı sağ bek (mecbur)
4. Nelsson veya Davinson
5. Torreira
6. Merkez orta saha (6 da oynayabilen)
7. Ofansif orta saha (Mertens'le rotasyon)
8. Mertens
9. Icardi
10. Icardi'nin yedeği (mecbur yabancı, o role gelecek güvenilir bir Türk sanki yok)
11. Birinci kanat
12. İkinci kanat

eğer tercihler böyleyse:

- Dubois gidiyor ve sol beke yerli yedeğe mecburuz anlamı çıkıyor. Yasin Özcan herhalde tek çare ama ona da güvenebilir miyiz emin değilim.
- Stoper yedeklerimiz Emin + Kaan (veya başka yerliler) olmak zorunda anlamı çıkıyor. Ben henüz Emin'e de, Kaan'a da, başka bir yerliye de 3. stoper olacak kadar güvenemiyorum. Yani mesela CL maçında Abdülkerim veya Nelsson sakat veya cezalıysa 11 başlayacak ilk aday olacak seviyede bir yerli yok bence ama 12 yabancı böyle olursa başka yabancı stoper alamıyoruz. (Yerli stoper adayınız varsa yazın; FB'de oynadıktan sonra düşüşteki Çağlar falan içinize siniyor mu bilmiyorum)
- Kaan 4. stoper olmanın yanında otomatikman sağ bekin de ilk yedeği oluyor. Yani sakatlıkların çok olduğu bir döneme denk gelirsek bir stoper eksikmişiz gibi olabilir zaman zaman. Üstelik Kaan da bu yaz ameliyat falan olacak deniyor.
- Bu durumda kanatlardaki Zaha-Ziyech-Tete-Zaniolo kalabalığından en az ikisini satmak zorundayız yani. Üstelik ikisinden pek memnun değiliz, diğer ikisi de şüpheli. Yani dördünü de satıp 2 tane almak gibi bir durum da olabilir. O da diğer mevkileri de düşününce bir yaz için çok fazla transfer yükü.

Sizin ideal senaryonuz nedir?
 
Takimimin yabanci coplugune donmesini istemiyorum. Lakin alinacak yerli topcu da pek yok gibi. Sag bek, stoper ve 10 no transferleri yeterli gibi duruyor.
 
Üst Alt