Okan Buruk | Teknik Direktör - Sayfa 440 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Okan Buruk | Teknik Direktör


Torrent sonrası Okan mı Nuri mi anketinde hocaya rey verip, kendisinin bu mevkiyi sonuna dek hak ettiğini ve başarılı olacağına can-ı gönülden inandığımı nacizane belirtmiştim forumda. Allah'a şükür düne kadar yaptıklarıyla ise kendisine güvenenleri üzmedi lakin Konya maçıyla şampiyon olsak bile dünün yarattığı üzüntü, hayal kırıklığı ve burukluğun kolay-kolay hazmedilmeyeceğini düşünüyorum. Koca sezonun emeğini, taraftar üzerindeki etkini, verdiğin güveni ve 2 senedir oluşturduğun intibayı tek maç ile çok fena çizdirdin hocam.
 
oyuncu değişiklikleri kararını kim veriyor abi?

yanında 10 tane adam var biride söylemiyor mu hocam bunlar olmuyor olmayacak diye. Taraftarın gördüğünü oradan görmüyor musunuz? maç 0-0 sana yetiyor pozisyon bulamıyorsun ama rakibin seni dövüyor. çıkar abi demirbayı ziyechi köhnü al berkanı kerem A. Apoyu sana savaşssınlar. bunu göremeyecek kadar ne var bunda?
 
mantarlarda-sporla-ureme.jpg.webp
 
şampiyonluğa oynayan Türk takımlarını çalıştıracak kapasitede yerli teknik direktör yok bunun için bu takımların hocaları yabancı olmalı.
 
hocaya dünkü maç yüzünden çok kızdım ama dürüst olalım adam beksiz oynuyor. çalışkan kanat vardı rashica biz gittik ziyech, zaha aldık bunlar yüzünden kerem'in performansı da düştü. orta sahaya ndombele diye emekli topçu aldık.
icardi 100 kilo bu şartlarda bu kadar maç oynadı takımı şampiyonluğun son düğümüne getirdi. final maçı olarak prag maçını saymam beksiz oynadık o maç kırmızı görünce takım dağıldı. inşallah haftaya şampiyon olacağız. zaha, ziyech, ndombele gidiyor orta sahaya ve 10 numaraya parayı basacagiz başka yolu yok. icardi de kilo vermeyecekse calismayacaksa yolu açık olsun. şampiyon olursak hocaya iyi bir kadro borçluyuz firsat transferi değil.
 
2 kopenhag maçı, 2 Prag maçı, 2 Molde maçı. Bu maçların hepsinde kazandıklarımızda dahil adamlar ezdi geçti bizi, Prag deplasmanında zaten orta sahayı geçemedik bile. Fenerde dün buna benzer bir oyun oynadı, İsmail eagle dersine iyi çalışmış çirkef vs diye suyu bulandırmaya gerek yok. 70 dk. 10 kişi oynayan takıma istabetli şut atamadık ve hiçbir varlık gösteremedik. Lig artık eskisi gibi değil, kur yüzünden anadolu takımları kimseyi alamıyor. Bu kadar puan toplamak başarı ama dalga geçtiğimiz fener 3 puan gerimizde sadece, anadolu maçlarını bireysel yeteneklerle kolayca kazanıyoruz düşüncesindeyim çok taktik tekniklik bir olay göremiyorum. Bence hoca kalmalı ama şampiyon olamasak da olsak da önümüzdeki sene bir rotasyon lazım, ön taraftaki 4 oyuncudan 3'ü 10 metre top süremiyor nasıl tehlike yaratacağız zor rakiplere karşı muamma.
 
Her ne kadar çoğu kişinin görüşüne ters düşse de, Okan özellikle Şampiyonlar Ligi'nde kritik maçlarda benzer hatalar yaptı bence.

Son maçta bile zaman zaman çok geç reaksiyon gösterdigi için neredeyse kaybediyorduk bana sorarsaniz. Örneğin Abdülkerim bence hızlı oyuncularla başa çıkamıyor, CL'de ve ligde de durum böyleydi, örneğin Karagümrük'e karşı. Neden erken degisiklik yapmadi? Önce golü yiyecek, sonra panik ile yanlis degisiklik yapabiliyor.

Dün de aynısı oldu. Panik yapıyor ve tüm sistemi (eğer varsa) bozuyor gibi görünüyordu. Ve 70-80'e kadar 10 kişiye karşı gol bulamadılar- Gerçekten de max ortalama bir Vinicius ve gereksiz uzun toplarla Fener'in 5 kişilik defans hattini kırabileceklerini mi düşündüler?

Çok zayıflardı.

Ben aylar önceside, taktik ve sistem konusunda baya elestiriyordum. Yaptiklarini inkar etmek cok yanlis olur, ama büyük maclar icin taktik üstünlük beklememiz gerekiyor. Bayern Münih gibi takimlara üst düzey oynamanin oyuncularin piskoloji olarak baya motive olmalarindan kaynaklanmiyor mu?
 
Nasıl ki bu noktaya takımı ile beraber kendi getirdi ise, hafta sonu da aynı şekilde bitirecek. Ne Dursun, ne Erden ne o ne bu. Hatalar yapılıyor evet ama, bu takımın ne şartlarla yönetildiğini unutulmasın. Transferlerde kendisinin de dahil olmaması mümkün değil elbet, yalnız tutan oyuncu sayısı var ya da yok arasında bir şey. Bu çok büyük mücadele ister. Dünkü kırgınlık doğal, hafta sonu şampiyon. Seneye büyük revizyon bekliyorum.
 
Bencede oyuncu değişikliklerinde gecikmesi var ama çok sert eleştirilerde kaçmamak lazım. Dün maçın bitmesiyle Fatih Terim yazanlar oldu.

Kusursuz teknik direktör olsa burada olmaz zaten. Hatasından ders alması daha onemli
 
Hocayı çok seviyorum ve kendimce hep destekledim. Ancak bunu körü körüne yapanlardan değilim. Birtakım çekincelerimi zaman içinde belirtmiştim ki maalesef endişelerimi zaman içerisinde kısmen haklı çıkarmış oldu;

1. Oyuna ve oyunculara müdahale: Geçen yılki BJK deplasmanında ayyuka çıkmıştı, hatasını itiraf etti filan ama değişen bir şey olmadı. Şimdi hatırlayamadım, Hatay maçı olabilir; skor alınmış, rakip orta sahayı ele geçirmiş ve sürekli tehlikeli ataklar yapıyorken, Mertens yerine Vinicius' u alarak korku filmi izletmişti adeta. Bunu söylediğimde 'hocanın bir bildiği vardır' diyen olmuştu. Ben bir eleştiri yaparken ne düşünmüş olabileceğini anlamaya çalışırım önce zaten; dün de Demirbay' ın o halde 72 dk sahada kalması kör göze parmak hatadır mesela, ne mantığı olabilir?...Hoca bir plan kurarak takımı sahaya çıkarıyor; işler iyi giderse ne ala, plan tutmadığı zaman erken oyuncu değişikliği yapıp da çevirdiği maç sayılıdır. Oyun planı ise ya hiç değişmiyor, yahut orta sahayı boşaltıp forvet yığıyor takıma. Bir kez bile orta sahayı üçlemek denenmez mi? Neyin inadı bu?..

2. Çokça değinilen final maçlarında başarısızlık durumuna pek katılmıyorum. Şöyle ki; sadece final maçlarında değil; fiziksel yönden güçlü ve orta sahayı birazcık pas yaparak geçebilen her takım zorluk çıkardı bu sezon. Zalgiris ve Molde' nin eti ne budu ne ki sadece solbek eksikliği kötü futbol için mazeret olarak öne sürülebilsin? Keza ligde BŞ-KP-Antalya-Kayseri-Hatay-Antep-KG-Pendik-İst maçları kazanıldı diye üstünü örttük ama üstelik çoğunda skor alındığı halde orta saha üstünlüğünü rakip takımlara vermedik mi? Biraz kalite farkı, ekstra bir aksiyon veya biraz şans yardımıyla kazanılmadı mı o maçlar?..

3. Önceki mesajımda değindiğim, takımın genel fizik-kondisyon durumu. Bireysel çalışma yapan oyuncular gelişiyor, yapmayanlar zaman içinde geriliyor hep; bir nevi adamların keyiflerine bırakılmış gibi bir hal yani. Popülist yaklaşım gösteriyor demek istemiyorum ama oyuncu grubu TD yi çok seviyor, arkadaş gibi muhabbet besliyorsa antrenmanların gevşek olması ihtimali konuşulur; geçmişten günümüze Udo Lattek, Magath gibi idman temposunu çok ağır tutan TD ler, sırf bu yüzden bile oyuncular tarafından pek sevilmezler genellikle. Kondisyon antrenmanları 'laylaylom' havasında olmaz, fiziksel limitler zorlanmadan gelişme olmaz zira; tanıdığım 3. lig oyuncuları bile idmanların ağırlığından yılgın oluyorlar.

Weghorst, Şenol Güneş' in antrenmanlarının yetersiz, bu yüzden form tutmasının zor olduğunu söylemişti ayrılık sürecinde. Muhtemelen yerli TD ler genel itibariyle az idman yaptırıyorlar diye tahmin ediyorum. Yerli oyuncular ve yabancıların çoğu da profesyonelliği defolu yahut düşüşe geçmiş, antrenman sevmeyen tipler oldukları için işi sıkı tutan yabancı TD lerin ülkemizde barınamıyor oluşunda bir faktör olabileceğini düşünüyorum...
 
Bu sezon fiziksel olarak yetersiziz. 2 bjk 2 fb 2 kopenhag 2 prag 2 molde maçlarında da oyunu alıp üstünlük kuramadık. Seneye fiziksel olarak üst sevıyeye çıkmazsak sezonu zor tamamlar Okan Buruk.
 
Üst Alt