Okan Buruk | Teknik Direktör - Sayfa 441 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Okan Buruk | Teknik Direktör


10 kişi rakibe bu şekilde şut çekemeden maç vermeyi kabullenemiyorum. Bütün iştahımızı, heyecanımızı bitirdiler. İnanılır gibi değil. Bir haftadır bu maçın gelmesini bekliyordum. Hayal kırıklığımın tarifi yok.
 
Türkiye liginde yabancı hoca uyum sorunu yaşıyor. Okan’ın devam etmesinin tek mantıklı sebebi bu olabilir. Maalesef geçerli de bir sebep bu.

Şu maç hayatımda gördüğüm en kötü hoca performanslarından biri oldu. Top oynasak ve kaybetsek, 11 kişiye ve ya deplasmanda kaybetsek bu kadar sıkıntı olmazdı. Takım üzerinde hiçbir etkisinin olmadığı çok net ortaya çıktı.
 
Hakaretvari eleştirilmeyi kesinlikle hak etmiyor ama bu maç özelinde son derece acımasız eleştriyi de hak etti. 11-11 olsa neyse bala göte attılar dersin de 11'e 10 nasıl verirsin maçı abi? Kanatlardaki kitlenmişliğe nasıl müdahale etmezsin. Böyle bir maç öncesi nasıl 3 gün izin verirsin?

Hala güveniyor hala seviyoruz ama sıkıntı yaşadığımız maçlarda sorunlar hep aynı.
 
Her 2 başkan adayının da göndereceği ve son 2 maçına çıkan İsmail Kartal takımını bu şekilde hazırlarken sen napıyordun Okan Hoca?
Onun yeri garantiydi yav. Hatta İnter’e ne gidiyordu. Maalesef hiçbir zaman şu köpeklere karşı gerçek bir Cimbomlu gibi hazırlanan hocayı bulamadık. Geçen sezon başlarında jesus bunağı vardı. Bize özel hazırlanmadı. Saplayıp geçtik. Ama İsmail sağlam fenerli. Okan sağlam Cimbomlu mu, orası tartışılır.
 
Dün gece kendisi hakkında et mi balık mı çok büyük bir efsane mi olacak soruları cevap buldu. Kendisinin yapabilecekleri , sınırları ve çapı belli oldu. Bunu kötü anlamda yazmıyorum.
Abi boş bir muhabbet bu ya

Burada delice övülürken o gereksiz övgülerin de karşısında duruyorduk, şimdi de yok yere bir maçla çapı belli oldu falan deniyor bu doğru yaklaşım değil

Büyük rezalet ama telafisi var. Telafi edecek mi hep birlikte göreceğiz. Henüz büyük hoca değil ama bir gün büyük hoca olabilir, bu maç bunu değiştirmedi

Her büyük hocanın vardır böyle bir maçı
 
1)Dünyadaki bütün dominant takımlar 3+2 ve hatta 3+3'le oyun kurmaya çalışırken biz 2+1'le kurmaya çalışıyoruz. Bütün hedef maçlarda zorlanmamızın ana sebebi bu bence.

2)Hoca orta sahaların önemine inanmadığı için rakiplerin bütün geçiş hücumlarını sadece Torreira ile savunmak zorunda kalıyoruz.

3)Takım 2 senedir set hücumuyla ilgili en ufak bir gelişim gösteremedi. Bu yüzden her zaman bireysel yeteneklere bağımlı bir takım haline geldik.

4)Oyuncuların %90'ının bireysel performansı sürekli bir düşüş içinde. Kalan %10 da Barış, Boey ve Torreira gibi sürekli ekstra antrenman yapan çalışma bağımlısı oyuncular. Bu düşüşlerin sebebi yetersiz antrenman temposu ve sürekli verilen 3'er 5'er günlük izinler bana kalırsa.

5)Maç içinde değişikliklerde sürekli geç kalınması ve tek b planımızın Icardi'nin yanına Vinicius'un konulması da önemli bir eksik.

Yorum yazmak için sinirimin geçmesini bekledim. Bana kalırsa hocanın en belirgin eksikleri bunlar ve hiçbirinde bir gelişim belirtisi göstermiyor.
Hocayı başından beri tutarlı şekilde eleştiriyorsun eleştirilerin geneline de katılıyorum ancak sence gerçekten de gelişim belirtisi yok mu? Bence örneğin set hücumunda bir gelişme gözlemlemek mümkün -- takım eskiden hiç oturamıyordu sete ama son iki maçı saymazsak daha çok çizgiye inip ceza sahasını koşularla kalabalıklaştırıp usturuplu pozisyonlar ürettik.

Ya da örneğin bazı maçlarda Kaan Ayhan ve Demirbay'ı da oyun kurulumuna dahil olup arkadan oyun kurma konusunda takımı rahatlattık

Ha topa sahip olunan fazlarda kesinlikle çok eksiğiz iki senedir orası kesin ama ben bu konuda ufak iyileşmeler gözlemliyorum, ya da bilmiyorum taraftar olduğum için öyle göresim geliyordur
 
Üst Alt