2014 DK Final | Almanya 1-0 Arjantin | Şampiyon Almanya! | 13 Temmuz - Sayfa 4 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

2014 DK Final | Almanya 1-0 Arjantin | Şampiyon Almanya! | 13 Temmuz


Arjantin herkesin beklentisi aksine çok çok iyi savunma yaptı turnuva boyunca. Herkes forvet hattından çok şey beklerken defans ön plana çıktı. Sabella göze hoş gelen bir futbol oynatmıyor ama savunmadan maksimum verimi alıyor.



Çok haklısın. Oyun olarak Brezilya'ya benzetiliyor Arjantin ama durum çok farklı. 2010 Dünya Kupasından farklı olarak takım oyununu çok daha iyi oynuyor Arjantin. Brezilya ikisini de -savunma,hücum- layığıyla beceremedi. Uzun toplara dayanan, tamamen bireysel oyuncuların yeteneğine bağlı bir kaos futboluyla yarı finale geldiler.
 
almanlari sevmem ama saygi duyuyorum. heriflerler herşeyde final yapip şampiyon olamiyorlar. bu sefer olsunlar. bu arjantin olmamali.
 
Aklıma direk 2002 Dünya Kupası finali geldi.



Orada da hak ederek gelen Brezilya, kura şansı ve böyle oyunla gelen Almanya idi.



Normalde benzer bir sonuçla Almanya kazanır ama tabi bu oyunun adı futbol.



Brezilya b.k gibi oynadı o turnuvada. 2 maç yaptık adamlarla birini hakemle aldılar. Diğerini şans işte.



İğrenç futbol Efsane ronaldonun golü diyelim.



Ama o turnuva boyunca yaptıkları pislikleri unutmam unutamam. O yüzden beter olsunlar diye dilemiştim sağ olsun almanlar içimin yağlarını bildiğin eritti.
 
heralde Alaman alir. Ama Arjantinin Brezilyadan farkli özellikleri var. çabuk dagilmazlar. Biraz daha kafa kafaya geçebilir maç Di maria nin durumuna göre.
 
Pazar günü ben napcam ya. Hiç çekilmez bunların sevinçleri. Acaba bi günlüğüne Hollandaya mı geçsek.



I am the one who knocks!
 
leopard2.jpg
 
Ortada ki futbola bakılırsa Almanlar'ın üstünlüğünde geçecek bir maç ve Arjantin bunu kabul ederek oynayacak 4 tane yedikleri Maradona dönemi fütursuzluğundan çok farklı bir savunma anlayışıyla oynuyor Arjantin bu kupada ve ileride Messi gibi(di maria'da yetişecek sanırım)adamlar var..



Bir yanda 24 senedir kupayı göremeyen koca Almanlar'ın kupa hasreti,bir yanda da yaşadığımız dönemin en büyük futbolcusu Messi'nin kariyerinin tek eksiği.

Ben Messi'den yanayım..
 
Messiyi hiç sevmem ama Almanların kupayı almasına hayatta dayanamam.



Onun için korakor Messiciyim bu maç. INSALLAH coşar ve Arjantine kupayı getirir.



I am the one who knocks!
 
Üst Alt