Kendi Yemek Tariflerimiz - Sayfa 2 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Kendi Yemek Tariflerimiz


bu tarifime pek yemek denemez daha çok sos gibi.

1 paket sıcak çikolata - yaklaşık 3-4 lira
Ekli dosyayı görüntüle 92024

antep fıstığı mümkünse 2- avuç
3 adet ceviz fazlası acılaştırır
fındık 5 adet
kaju 3-4 adet
yukarıdaki ürünleri blenderdan geçirin.
çikolata parçaları ama bunu çikolata sosu soğumaya başlayınca atacağız.

bunu fazla yapmıştım eşimle yeriz diye. (fazlası dokunabilir)

Ekli dosyayı görüntüle 92027

başta demiştim bu yemek değil sos. bunu bu şekilde yiyemezsiniz isterseniz kaymaklı dondurmanın üstüne döküp yiyin.

ama biz buna muz banmayı seviyoruz. eşim tadarken bir kare

Ekli dosyayı görüntüle 92025

afiyet olsun
Çikolata Parti HA

GSC Transfer İstihbarat Şefi
 
yemek tarifinden sayılır mı bilmem ama iyi burger yaparım
Ekli dosyayı görüntüle 96197
Ekli dosyayı görüntüle 96198
Tarif alabilir miyiz?

Ekmek hamuru için;
200ml süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket instant maya
1 adet yumurta
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı tereyağ

Malzemeleri karıştır yoğur, hamur belli bir kıvama geldikten sonra 1 saat mayalanmaya bırak. Yaklaşık 900 gr civarı bir hamur elde ediyoruz.
100 er gram olarak bezelere ayır. Şekil ver üstüne yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımını sür sonrasında bir 20 dk civarı daha mayanlanmaya bırak ve ekmekler bi tık kabardıktan sonra,
200 derece fırında 15 dk civarında hazır hale gelir.

1601091044292.png
1601091141173.png

Sonrasında ben içine soğan marmelatı (karamelize soğan) koymayı seviyorum.
Onun yapılışı biraz meşakkatli 1.5 kilo soğanı 2 şer parmak kalınlığında doğrayın bi tencereye atın.
üstüne biraz sıvı yağ çok az tuz atıp en küçük ocağın en düşük ısısında bırakın saat başı karıştırın, ortalama 7-8 saatte karamelize olacaktır.

1601091424171.png

1.5 kilo soğandan yaklaşık 300-400 gram karamelize soğan çıkıcaktır.

Köfte için;
İstediğiniz kadar kıymayı döş ya da kaburgadan(ya da ikisinin karışımı olarak) 4 ya da 5 numaralı ayna ile tek sefer çektirmelisiniz. %30'a %70 yağ oranı olması kafidir.
Köfteyi yaparken hiç bir şekilde yoğurmuyoruz içine herhangi bir malzeme katmıyoruz. Elimizle ya da burger aparatlarıyla şekil verip altlı üstlü tuzluyoruz.

Pişirirken
Ben Lava'nın döküm grill ini kullanıyorum.
1601091732322.png

Döküm tavamız iyice ısındıktan sonra ekmeklerimizi kesip tereyağ sürüyoruz ve döküm tavaya basıyoruz.
köftelerimizi isteğe göre her bir tarafını 3-4-5 dk pişiriyoruz. İlk tarafını çevirdikten sonra burger peynirlerimizi pişen tarafın üstüne koyuyoruz.

Soğan marmelatımızı ekmeğimize ister altlı üstlü ister tek tarafına sürüyoruz. Ben genelde bi tarafa soğan marmelatı
Diğer tarafa hardallı ketçaplı bir sos sürüyorum.
Pişen köfteleri ekmeğimizin arasına alıp yağlı fırın kağıdı ile sarmalıyoruz ve burgerimiz yenmeye hazır.

Bu arada bunu böyle yazarak anlatmak ne kadar zormuş ya :asd:
 
Ekmek hamuru için;
200ml süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket instant maya
1 adet yumurta
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı tereyağ

Malzemeleri karıştır yoğur, hamur belli bir kıvama geldikten sonra 1 saat mayalanmaya bırak. Yaklaşık 900 gr civarı bir hamur elde ediyoruz.
100 er gram olarak bezelere ayır. Şekil ver üstüne yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımını sür sonrasında bir 20 dk civarı daha mayanlanmaya bırak ve ekmekler bi tık kabardıktan sonra,
200 derece fırında 15 dk civarında hazır hale gelir.

Ekli dosyayı görüntüle 96199
Ekli dosyayı görüntüle 96200

Sonrasında ben içine soğan marmelatı (karamelize soğan) koymayı seviyorum.
Onun yapılışı biraz meşakkatli 1.5 kilo soğanı 2 şer parmak kalınlığında doğrayın bi tencereye atın.
üstüne biraz sıvı yağ çok az tuz atıp en küçük ocağın en düşük ısısında bırakın saat başı karıştırın, ortalama 7-8 saatte karamelize olacaktır.

Ekli dosyayı görüntüle 96201

1.5 kilo soğandan yaklaşık 300-400 gram karamelize soğan çıkıcaktır.

Köfte için;
İstediğiniz kadar kıymayı döş ya da kaburgadan(ya da ikisinin karışımı olarak) 4 ya da 5 numaralı ayna ile tek sefer çektirmelisiniz. %30'a %70 yağ oranı olması kafidir.
Köfteyi yaparken hiç bir şekilde yoğurmuyoruz içine herhangi bir malzeme katmıyoruz. Elimizle ya da burger aparatlarıyla şekil verip altlı üstlü tuzluyoruz.

Pişirirken
Ben Lava'nın döküm grill ini kullanıyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 96202

Döküm tavamız iyice ısındıktan sonra ekmeklerimizi kesip tereyağ sürüyoruz ve döküm tavaya basıyoruz.
köftelerimizi isteğe göre her bir tarafını 3-4-5 dk pişiriyoruz. İlk tarafını çevirdikten sonra burger peynirlerimizi pişen tarafın üstüne koyuyoruz.

Soğan marmelatımızı ekmeğimize ister altlı üstlü ister tek tarafına sürüyoruz. Ben genelde bi tarafa soğan marmelatı
Diğer tarafa hardallı ketçaplı bir sos sürüyorum.
Pişen köfteleri ekmeğimizin arasına alıp yağlı fırın kağıdı ile sarmalıyoruz ve burgerimiz yenmeye hazır.

Bu arada bunu böyle yazarak anlatmak ne kadar zormuş ya :asd:

Agazım sulandi

SM-G975F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
 
Hemen bu tarifi yapıyorum, oğlum bayılacak bu hamburgere :ka: :tbr:
Hocam şu kanalda damak tadınıza uygun burger'ı bulabilirsiniz. Burger konusunda bayağı başarılı bir kanal.
 
Keş Yapımı:
Evde süzme yoğurt hazırlayın daha sonra tuz ile yoğurun 1kg yoğurt <-> 1 yemek kaşığı tuz olacak şekilde.
Sabuna benzer bir kalıpla şekil verdikten sonra kuruması için güneşin altına bırakın (kokusu sizi çok üzecektir) tamamen sertleşince dilimleyip tavada sucuk gibi yiyebilirsiniz (hazırlanışını çok bilmiyorum yemesini daha iyi biliyorum)
Eğer çok ince dilimlerseniz ve tuzu fazla olup sertleşme derecesini iyi ayarlayamazsanız fazla çıtır olur dilimleyi bir tık kalın ve sertleşme derecesinide iyi yapabilirseniz içi yumuşak olur ve nefis lezzet verir.
1601098588712.png1601098669248.png
 
Ekmek hamuru için;
200ml süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket instant maya
1 adet yumurta
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı tereyağ

Malzemeleri karıştır yoğur, hamur belli bir kıvama geldikten sonra 1 saat mayalanmaya bırak. Yaklaşık 900 gr civarı bir hamur elde ediyoruz.
100 er gram olarak bezelere ayır. Şekil ver üstüne yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımını sür sonrasında bir 20 dk civarı daha mayanlanmaya bırak ve ekmekler bi tık kabardıktan sonra,
200 derece fırında 15 dk civarında hazır hale gelir.

Ekli dosyayı görüntüle 96199
Ekli dosyayı görüntüle 96200

Sonrasında ben içine soğan marmelatı (karamelize soğan) koymayı seviyorum.
Onun yapılışı biraz meşakkatli 1.5 kilo soğanı 2 şer parmak kalınlığında doğrayın bi tencereye atın.
üstüne biraz sıvı yağ çok az tuz atıp en küçük ocağın en düşük ısısında bırakın saat başı karıştırın, ortalama 7-8 saatte karamelize olacaktır.

Ekli dosyayı görüntüle 96201

1.5 kilo soğandan yaklaşık 300-400 gram karamelize soğan çıkıcaktır.

Köfte için;
İstediğiniz kadar kıymayı döş ya da kaburgadan(ya da ikisinin karışımı olarak) 4 ya da 5 numaralı ayna ile tek sefer çektirmelisiniz. %30'a %70 yağ oranı olması kafidir.
Köfteyi yaparken hiç bir şekilde yoğurmuyoruz içine herhangi bir malzeme katmıyoruz. Elimizle ya da burger aparatlarıyla şekil verip altlı üstlü tuzluyoruz.

Pişirirken
Ben Lava'nın döküm grill ini kullanıyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 96202

Döküm tavamız iyice ısındıktan sonra ekmeklerimizi kesip tereyağ sürüyoruz ve döküm tavaya basıyoruz.
köftelerimizi isteğe göre her bir tarafını 3-4-5 dk pişiriyoruz. İlk tarafını çevirdikten sonra burger peynirlerimizi pişen tarafın üstüne koyuyoruz.

Soğan marmelatımızı ekmeğimize ister altlı üstlü ister tek tarafına sürüyoruz. Ben genelde bi tarafa soğan marmelatı
Diğer tarafa hardallı ketçaplı bir sos sürüyorum.
Pişen köfteleri ekmeğimizin arasına alıp yağlı fırın kağıdı ile sarmalıyoruz ve burgerimiz yenmeye hazır.

Bu arada bunu böyle yazarak anlatmak ne kadar zormuş ya :asd:
Adam yapmış be..
Canım çekti ama yiyemem..
Su ile yulaf karışımımı yemem gerekiyor..
 
Açılın. Baklava tarifi veriyorum.

Malzemeler:

Bir paket baklava yufkası
400 gr. toz antep fıstığı (isterseniz toz ceviz; ben fıstık tercih ediyorum)
400 gr. toz şeker
500 gr. tereyağı
Yarım limon
400 ml. su

Yapılışı:

400 gr. şekerinizi tencereye boşaltın ve suyu ekleyin. Kaynatın. Kaynadıktan sonra yarım limonu şerbetin içine döküp biraz daha kaynatıyorsunuz. Şerbeti hazır.

500 gr. tereyağını kısık ateşte eritmeye başlayın. Baklava yufkanızı paketten çıkarınız. Masaya güzelce açınız. Baklavanızı yapacağınız tepsiyi üzerine yerleştirip yufkayı tepsinin şekline göre kesiniz. Kestiğiniz yufkaları atmayın lazım olacak.
Sonrasında eriyen tereyağını tepsiye fırça ile sürün. 3 yaprak yufkayı tepsiye yerleştirin. Üzerine tereyağı sürün ve fıstıkları serpiştirin. Daha sonra üzerine 3 yaprak daha yufkayı koyup tereyağı sürüp fıstıkları serpiştireceksiniz.

Bu işlemi 5 defa yapıyorsunuz. Yani toplamda 15 kat çıkmış olacaksınız. Son katı yine aynı şekilde tereyağı ve fıstık işlemini yaptıktan sonra 9 kat yufka kalmış olmalı onu üçer kat sadece tereyağı sürerek koyacaksınız. Zaten fıstığınız bitmiş olmalı. 9 kat sadece yufka olmalı. Daha sonra baklavanızı yavaşça istediğiniz şekilde dilimleyin. Kalan tereyağını tepsinin üzerine sürün.

Not: Artan yufkaları aralara ince bir şekilde yerleştirebilirsiniz. Ama eşit olacak.

Sonrasına tepsinin üstüne parmaklarınızla su serpin her taraf ıslanacak şekilde. Hafif parmaklarla. Birinin yüzünü elinizle ıslatır gibi. Bu baklavanızı çıtır yapacaktır ve daha önceden 200° ısıtılmış fırına atın. Fırının ızgarasını tam ortanın bir kat altına yerleştirin. 15-20 dk de pişecektir. Kontrol edin. Daha erken de pişebilir, daha geç de. Üstü pembeleşince pişmiştir.

Baklavanız piştikten sonra 10 dk. bekletip şerbeti üzerine eşit bir şekilde dökeceksiniz.

Baklavanız hazır.

Afiyet olsun.
 
Açılın. Baklava tarifi veriyorum.

Malzemeler:

Bir paket baklava yufkası
400 gr. toz antep fıstığı (isterseniz toz ceviz; ben fıstık tercih ediyorum)
400 gr. toz şeker
500 gr. tereyağı
Yarım limon
400 ml. su

Yapılışı:

400 gr. şekerinizi tencereye boşaltın ve suyu ekleyin. Kaynatın. Kaynadıktan sonra yarım limonu şerbetin içine döküp biraz daha kaynatıyorsunuz. Şerbeti hazır.

500 gr. tereyağını kısık ateşte eritmeye başlayın. Baklava yufkanızı paketten çıkarınız. Masaya güzelce açınız. Baklavanızı yapacağınız tepsiyi üzerine yerleştirip yufkayı tepsinin şekline göre kesiniz. Kestiğiniz yufkaları atmayın lazım olacak.
Sonrasında eriyen tereyağını tepsiye fırça ile sürün. 3 yaprak yufkayı tepsiye yerleştirin. Üzerine tereyağı sürün ve fıstıkları serpiştirin. Daha sonra üzerine 3 yaprak daha yufkayı koyup tereyağı sürüp fıstıkları serpiştireceksiniz.

Bu işlemi 5 defa yapıyorsunuz. Yani toplamda 15 kat çıkmış olacaksınız. Son katı yine aynı şekilde tereyağı ve fıstık işlemini yaptıktan sonra 9 kat yufka kalmış olmalı onu üçer kat sadece tereyağı sürerek koyacaksınız. Zaten fıstığınız bitmiş olmalı. 9 kat sadece yufka olmalı. Daha sonra baklavanızı yavaşça istediğiniz şekilde dilimleyin. Kalan tereyağını tepsinin üzerine sürün.

Not: Artan yufkaları aralara ince bir şekilde yerleştirebilirsiniz. Ama eşit olacak.

Sonrasına tepsinin üstüne parmaklarınızla su serpin her taraf ıslanacak şekilde. Hafif parmaklarla. Birinin yüzünü elinizle ıslatır gibi. Bu baklavanızı çıtır yapacaktır ve daha önceden 200° ısıtılmış fırına atın. Fırının ızgarasını tam ortanın bir kat altına yerleştirin. 15-20 dk de pişecektir. Kontrol edin. Daha erken de pişebilir, daha geç de. Üstü pembeleşince pişmiştir.

Baklavanız piştikten sonra 10 dk. bekletip şerbeti üzerine eşit bir şekilde dökeceksiniz.

Baklavanız hazır.

Afiyet olsun.

İnternetten tarifi herkes bulur zahir yaptığın bir baklavayı paylaşta görelim


GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Açılın. Baklava tarifi veriyorum.

Malzemeler:

Bir paket baklava yufkası
400 gr. toz antep fıstığı (isterseniz toz ceviz; ben fıstık tercih ediyorum)
400 gr. toz şeker
500 gr. tereyağı
Yarım limon
400 ml. su

Yapılışı:

400 gr. şekerinizi tencereye boşaltın ve suyu ekleyin. Kaynatın. Kaynadıktan sonra yarım limonu şerbetin içine döküp biraz daha kaynatıyorsunuz. Şerbeti hazır.

500 gr. tereyağını kısık ateşte eritmeye başlayın. Baklava yufkanızı paketten çıkarınız. Masaya güzelce açınız. Baklavanızı yapacağınız tepsiyi üzerine yerleştirip yufkayı tepsinin şekline göre kesiniz. Kestiğiniz yufkaları atmayın lazım olacak.
Sonrasında eriyen tereyağını tepsiye fırça ile sürün. 3 yaprak yufkayı tepsiye yerleştirin. Üzerine tereyağı sürün ve fıstıkları serpiştirin. Daha sonra üzerine 3 yaprak daha yufkayı koyup tereyağı sürüp fıstıkları serpiştireceksiniz.

Bu işlemi 5 defa yapıyorsunuz. Yani toplamda 15 kat çıkmış olacaksınız. Son katı yine aynı şekilde tereyağı ve fıstık işlemini yaptıktan sonra 9 kat yufka kalmış olmalı onu üçer kat sadece tereyağı sürerek koyacaksınız. Zaten fıstığınız bitmiş olmalı. 9 kat sadece yufka olmalı. Daha sonra baklavanızı yavaşça istediğiniz şekilde dilimleyin. Kalan tereyağını tepsinin üzerine sürün.

Not: Artan yufkaları aralara ince bir şekilde yerleştirebilirsiniz. Ama eşit olacak.

Sonrasına tepsinin üstüne parmaklarınızla su serpin her taraf ıslanacak şekilde. Hafif parmaklarla. Birinin yüzünü elinizle ıslatır gibi. Bu baklavanızı çıtır yapacaktır ve daha önceden 200° ısıtılmış fırına atın. Fırının ızgarasını tam ortanın bir kat altına yerleştirin. 15-20 dk de pişecektir. Kontrol edin. Daha erken de pişebilir, daha geç de. Üstü pembeleşince pişmiştir.

Baklavanız piştikten sonra 10 dk. bekletip şerbeti üzerine eşit bir şekilde dökeceksiniz.

Baklavanız hazır.

Afiyet olsun.
Hataylı adam künefe varken baklava tarifi verir mi üstad ve ayıp ettin

Mi 10 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
 
Üst Alt