Kendi Yemek Tariflerimiz - Sayfa 3 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Kendi Yemek Tariflerimiz


Mantarlı Risotto

Malzeme:
1.5 su bardağı arborio pirinç
250 gr istenilen tür mantar
1 küçük soğan
Azıcık maydanoz
Tereyağı
50gr toz parmesan
İsteğe göre sebze yahut tavuk suyu

Yapılışı:
Soğan renk alıncaya kadar tereyağı ile kavrulur. Pirinç eklenir kavurmaya devam edilir. Bu esnada ayrı bir tavada mantarlar sotelenir. Pirinçlerin de parlak rengini almasıyla mantarlar ve hafif maydanoz eklenir. Kepçe ile 1-2 kepçe pirincin üstüne gelecek kadar su eklenir. 2 3 kere karıştırılır. Su pirincin altına inene kadar beklenir sonra bir daha su eklenir. Yine 2 3 kere karıştırılır ve su pirincin altına inene kadar beklenir. Bu işleme pirinç istediğiniz kıvama (ister diri, ister yumuşak) gelene kadar yaklaşık 4-5 sefer veya 20-25 dk devam edilir. Son su verildikten sonra pirinç nişastasına salıp risottonun o meşhur yapış yapış kıvamına gelene kadar hızlıca uzun uzun karıştırılır. Sonra altı kapatılır. 3 4 parça tereyağı ve toz parmesan eklenerek karıştırılır ve servise hazırdır.

Üstüne çeri domates ve maydanoz serpiştirerek derin bir tabakta servis edebilir, yanına şarap açarak hanımızın doğum gününü kutlayabilirsiniz. Afiyet olsun...

1601118227399.png
1601118313000.png
1601118340202.png
 
Mantarlı Risotto

Malzeme:
1.5 su bardağı arborio pirinç
250 gr istenilen tür mantar
1 küçük soğan
Azıcık maydanoz
Tereyağı
50gr toz parmesan
İsteğe göre sebze yahut tavuk suyu

Yapılışı:
Soğan renk alıncaya kadar tereyağı ile kavrulur. Pirinç eklenir kavurmaya devam edilir. Bu esnada ayrı bir tavada mantarlar sotelenir. Pirinçlerin de parlak rengini almasıyla mantarlar ve hafif maydanoz eklenir. Kepçe ile 1-2 kepçe pirincin üstüne gelecek kadar su eklenir. 2 3 kere karıştırılır. Su pirincin altına inene kadar beklenir sonra bir daha su eklenir. Yine 2 3 kere karıştırılır ve su pirincin altına inene kadar beklenir. Bu işleme pirinç istediğiniz kıvama (ister diri, ister yumuşak) gelene kadar yaklaşık 4-5 sefer veya 20-25 dk devam edilir. Son su verildikten sonra pirinç nişastasına salıp risottonun o meşhur yapış yapış kıvamına gelene kadar hızlıca uzun uzun karıştırılır. Sonra altı kapatılır. 3 4 parça tereyağı ve toz parmesan eklenerek karıştırılır ve servise hazırdır.

Üstüne çeri domates ve maydanoz serpiştirerek derin bir tabakta servis edebilir, yanına şarap açarak hanımızın doğum gününü kutlayabilirsiniz. Afiyet olsun...

Ekli dosyayı görüntüle 96212
Ekli dosyayı görüntüle 96213
Ekli dosyayı görüntüle 96214
Çocuk olunca görücem ben seni, böyle sofralar hep mazide kalacak :red:
 
Çocuk olunca görücem ben seni, böyle sofralar hep mazide kalacak :red:
Valla şimdiden üşenmeye başladım zaten 😀
Bugün diyete başladım :(

Avokado'lu bir sandviç yapmıştın sen. Tam diyetlikti sanki. Tarifini atar mısın? @Onur Liboş
evet kahvaltıda hem doyayım hem diyetlik bir şey yiyeyim istiyorsan doğru tercih.

avokadonun içini kaşıkla alıp bir kaba koy. üstüne limon zeytinyağı sarımsak karabiber tuz. güzelce karıştır.

diğer yandan ekmeği tavada üstüne azıcık zeytinyağı sürüp kızart. avokadolu sosu üstüne bolca koy.

bir yandan da ister poşe yumurta ister sahanda yumurta yap koy. (Yani iyi pişmiş koyma sarısı sağlam olsun ne olursa olsun).

harika bir lezzet
 
Valla şimdiden üşenmeye başladım zaten 😀

evet kahvaltıda hem doyayım hem diyetlik bir şey yiyeyim istiyorsan doğru tercih.

avokadonun içini kaşıkla alıp bir kaba koy. üstüne limon zeytinyağı sarımsak karabiber tuz. güzelce karıştır.

diğer yandan ekmeği tavada üstüne azıcık zeytinyağı sürüp kızart. avokadolu sosu üstüne bolca koy.

bir yandan da ister poşe yumurta ister sahanda yumurta yap koy. (Yani iyi pişmiş koyma sarısı sağlam olsun ne olursa olsun).

harika bir lezzet
Fotosu vardı sanki. Silmediysen bir daha atar mısın?
 
İçli Pilav:

2 su bardağı pilavlık baldo pirinç
1 paket dolmalık iç fıstık
2-3 tatlı kaşığı kuşüzümü
yarım tatlı kaşığı tarçın
yarım tatlı kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı karabiber
göz kararı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
3 su bardağı kaynamış su
1 adet orta boy soğan

Pirinçleri süzgeçte yıkayıp nişastası gidene kadar hafif sıcak suda 5-10 dk arası bekletiyoruz.

Ocağı harlı açıp 1 çay bardağı zeytinyağının içine yemeklikten biraz küçük doğranmış soğanı atarak pembeleşebe kadar öldürün. Üzerine suyu süzülen Pirinç eklenerek yaklaşık 2 dakika hafif ağırlaşana kadar sürekli karıştırarak kavurun.

Hafif kavrulan pirince dolmalık fıstık be kuş üzümü ekleyin. 1-2 tur karıştırıp, baharatları ölçüsüne göre ekleyip bütün pirinçler baharatla özdeşleşene kadar karıştırın.

3 su bardağı sıcak suyu yavaş yavaş ekleyip çok az karıştırıp, ocağı kısık ateşe alın.

Tencere kapağını kapatın, suyunu çekene kadar karıştırmadan kapalı şekilde kısık ateşte pişirin.

Afiyet olsun.

ÖNERİ:

Yanında yaprak ciğer iyi gider.

Kasaptan dana ciğer alıp yaprak ciğer yapacak şekilde ince kestirin.

1 su bardağı ayçiçek yağı
0.5 su bardağı zeytinyağı

Kızgın ateşte karıştırın. Una bulanan ciğerleri iyice kızan yağa atın. 2-3 dk pişirin en fazla.

Yanına da biraz yoğurt afiyet olsun😋

Öneri 2:

Alkol seviyorsanız :

Haydari:

süzme yoğurt içine, tavada az zeytinyağına nane atıp çok az kavrulmuş nane, çok az ezilmiş ezine peynir, ve bir tutam ince kıyılmış dereotu at karıştır dolaba koy soğuyana kadar bekle

Havuç tarator

Zeytinyağına 2 adet soyulup, rendelenmiş havuç, güzelce sotele, 2-3 kaşık süzme yoğurt biraz normal yoğurt karıştır, sunum sırasında üzerine 1-2 tatlı kaşığı zeytinyağı gezdir.

Kapya biberli Köz patlıcan

Kapya biberleri sac tavada 10’ar dakika iki yüzeyi ayrı ayrı közlüyoruz.

Patlıcanları yıkayıp, kurulayıp üzerine delikler açarak yumuşayana kadar göz kararı közleyin.

Biberleri küp küp doğrayın, içini güzelce temizleyin. Patlıcanları kabuklarını soyarak çatal yardımı ile güzelce bir kaba alın.

Üzerine az sirke, zeytinyağı, ve yağda az öldürülmüş sarımsağı ekleyin

Patlıcanlı Domates Soslu Meze:


Patlıcanları yıkayıp kabuklarını alacalı soyun.

Acısı çıkana kadar suda bekletin.

2 adet orta boy patates küp küp doğra, zeytinyağı, sarımsaklı, kekikli sosa batır, yağlı kağıt üzerine diz, 200 C fırın kızartma modunda 25-30 dk kızarana kadar pişir.

Ocağa zeytinyağı içine az ayçiçek yağı, patlıcanları kurula, küp biçiminde doğra at içine. 10 dk kadar pişir yanmayacak şekilde harlı ateşte.

Köy biberlerini ince ince jülyen kes, içini temizle, bir tavada önce yağsız kızdır, sonra içine az yağ at çevir yumuşayana kadar pişir.

Pişen patates, patlıcan ve biberleri bir kaba al karıştır.

Sosu için: 2 adet küçük domates, al kabuğunu soy, rendele, çok az zeytinyağı, 1 sıkım acılı ketçap, bir diş sarımsak ile birlikte kızgın zeytinyağına at. Suyunu çekene kadar hafif karıştırarak pişir, sonuna doğru içine az kekik ve tuzunu ver. Kapta hazırladığın karışımın üzerine dök. Meze tabağına çek, dolapta 10 dk soğut afiyet olsun

Eh artık yanına bir adet dilimlenmiş kavun da alıp, az ezine peynir, biraz da salatalık

Bir şişe EFE GÖBEK RAKI

Götür gitsin.
 
Valla şimdiden üşenmeye başladım zaten

evet kahvaltıda hem doyayım hem diyetlik bir şey yiyeyim istiyorsan doğru tercih.

avokadonun içini kaşıkla alıp bir kaba koy. üstüne limon zeytinyağı sarımsak karabiber tuz. güzelce karıştır.

diğer yandan ekmeği tavada üstüne azıcık zeytinyağı sürüp kızart. avokadolu sosu üstüne bolca koy.

bir yandan da ister poşe yumurta ister sahanda yumurta yap koy. (Yani iyi pişmiş koyma sarısı sağlam olsun ne olursa olsun).

harika bir lezzet

Bu sabah kahvaltısına yapmak nasip oldu Hazır koronayız, hazır evdeyiz diyip güzel bir kahvaltı yapayım dedim.

Bir eşime bir kendime yaptım. Eşim yumurtayı katı istedi ben kayısı koyanının altında sıvı bıraktım. Tadarken pişman oldu zaten kesinlikle yumurtanın sarısı akınca daha da güzel bir tad oluyor

Çok beğendik Hafif ve ferahlatıcı bir kahvaltı oldu

IMG_7833.JPG


GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Bu sabah kahvaltısına yapmak nasip oldu Hazır koronayız, hazır evdeyiz diyip güzel bir kahvaltı yapayım dedim.

Bir eşime bir kendime yaptım. Eşim yumurtayı katı istedi ben kayısı koyanının altında sıvı bıraktım. Tadarken pişman oldu zaten kesinlikle yumurtanın sarısı akınca daha da güzel bir tad oluyor

Çok beğendik Hafif ve ferahlatıcı bir kahvaltı oldu

Ekli dosyayı görüntüle 170182


GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yarasın afiyetler olsun karşim.

Kesinlikle yumurtayı pişmiş istemek talihsizlik olmuş😀

Sen de amma hünerliymişsin poşe yumurtayı ne güzel yapmışsın ben dağıtıyorum beceremiyorum
 
Bu sabah kahvaltısına yapmak nasip oldu Hazır koronayız, hazır evdeyiz diyip güzel bir kahvaltı yapayım dedim.

Bir eşime bir kendime yaptım. Eşim yumurtayı katı istedi ben kayısı koyanının altında sıvı bıraktım. Tadarken pişman oldu zaten kesinlikle yumurtanın sarısı akınca daha da güzel bir tad oluyor

Çok beğendik Hafif ve ferahlatıcı bir kahvaltı oldu

Ekli dosyayı görüntüle 170182


GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu ne?
 
Üst Alt