Yıldırım Demirören, Ünal Aysal'ın İddialarını Yalanladı | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Yıldırım Demirören, Ünal Aysal'ın İddialarını Yalanladı


unal_aysal_yildirim_demiroren.jpg


TFF Başkanı Yıldırım Demirören,
Ünal Aysal'ın iddialarına cevap verdi. TFF'den yayınlanan açıklamada Demirören Aysal'ın iddialarını yalanladı.

İşte TFF'den yapılan o açıklama...

Güzide kulüplerimizden Galatasaray Spor Kulübü'nün eski Başkanı Ünal Aysal'ın dün TRT Spor'da yaptığı açıklamaları hayret ve üzüntüyle takip ettim. Aradan yaklaşık 4.5 sene geçtikten sonra ve nereden icap ettiğini anlayamadığım bir şekilde Sayın Fatih Terim'in Milli Takım'a geçiş dönemini kendine göre anlatan Aysal'ın ifadeleri en hafif deyimle hilaf-ı hakikattir.

Konuyla ilgili resmi açıklamamızı 25 Eylül 2013 tarihinde yapmamıza rağmen, kamuoyunda doğması muhtemel kafa karışıklıklarını gidermek için bazı gerçeklerin altını tekrar çizmek lüzumu doğmuştur.

1. Sayın Fatih Terim için Ağustos 2013'te yaptığımız ilk görüşmede Galatasaray eski başkanı, "Milli Takım teknik direktörlüğü kutsal bir görevdir. Hocamızla görüşebilirsiniz. İsterseniz ocak ayında kendisiyle anlaşabilirsiniz, biz de bu yolumuza başka hocayla devam etmek için zaman buluruz" demiştir.

2. Buna rağmen daha sonra 4 maçlık dönem için Fatih Terim ile fahri olarak anlaşma sağlandığı ve bunun da boş kağıda atılan sembolik imzalarla kamuoyuna duyurulduğu herkesin malumudur.

3. Dolayısıyla Sayın Fatih Terim'in Galatasaray'dan ayrılış süreciyle ilgili yaşananların, Türkiye Futbol Federasyonu'nun dışında gelişmiş olduğu ortadayken bu ayrılığı TRT Spor'da "Biz Terim'i göndermedik, o Milli Takımı seçti" şeklinde anlatmak art niyetli ve konuyla ilgili sorumluluğu üzerinden atma çabasıdır.

4. Ünal Aysal'ın aramızda geçtiğini iddia ettiği telefon görüşmesi de maalesef doğru değildir. O konuşmada tarafımdan söylendiği iddia edilen "Unutalım bu işi" ve "O zaman biz Sayın Terim'in yerine başka bir alternatif teknik adam düşüneceğim" ifadeleri hayal ürünüdür. Biz Galatasaray eski başkanı ile ne konuştuysak süreci ona uygun biçimde yürüttük, zaten Galatasaray'ın izniyle yapılan 4 maçlık ücretsiz anlaşma ve olayların daha sonraki gelişimi ortadadır.

Kamuoyunun dikkatine sunarım.

Saygılarımla,

Yıldırım DEMİRÖREN
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı
 
Son düzenleme:
Aziz Yıldırım, Ünal Aysal'dan daha büyük Galatasaraylıdır. Yalan makinesi Aysal, bu kulüpte artık hiçbir şekilde barındırılmamalı. Yıldırım Demirören de Aysal kadar güvenilmez herifin tekidir ama bir dünkü açıklamasını, bir de o dönem Ali Kırca'ya yaptığı açıklamayı karşılaştırsanız, zaten Aysal'in kendisiyle çeliştiğini, yalan söylediğini anlayabilirsiniz.

Aysal'ın Ali Dürüst ve Albayrak'ı göndererek hocanın kuyusunu kazmaya başladığı, milli takım sürecinde yaşananlar alenen ortadadır. 3 yıl aradan sonra manidar bir zamanlamada bir devlet kanalına çıkarılıp ortalığı bulandırması, kendisinin ne denli kıskanç, bencil, kullanışlı biri olduğunu da göstermektedir.
 
Son düzenleme:
Tupcu gibi biri varken diger tarafta da Aysal dururken, Tupcunun sozlerine guvenmek tam bir facia. Hatta acinacak bir durum.

Yani o zaman şöyle oldu.Terim iki sene üst üste şampiyon olduktan sonra sezon başı durup dururken Ali dürüstle Abdürrahim Albayrak'ı devre dışı bıraktı. 500-1 milyon euro fazla para almak için Galatasaray'ı bıraktı sattı.Biricik saf temiz kalpli başkanımız ne yaptı ne ettiyse mani olamadı öyle mi?
 
Yani o zaman şöyle oldu.Terim iki sene üst üste şampiyon olduktan sonra sezon başı durup dururken Ali dürüstle Abdürrahim Albayrak'ı devre dışı bıraktı. 500-1 milyon euro fazla para almak için Galatasaray'ı bıraktı sattı.Biricik saf temiz kalpli başkanımız ne yaptı ne ettiyse mani olamadı öyle mi?
Zaten Terim kendi birakmadigi ortada, ikisini birden yonetmek istedi o donemki yonetim, basta Aysal olmak uzere bunu kabul etmedi. Karar alip kovdular. Aysal'in kabahatlari elbet var, yonetimi degistirmesi radikal ve yanlis bir karardi bana gore. Ondan sonra zaten takima/hocaya hakim de olamadi.
 
Üst Alt