2023-2024 Sezonu Sistem ve Taktik Sohbet Başlığı - Sayfa 7 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Bu konuda oncelikli bahsi mubalaga buyuracagim mevzu-i hakir gordugum ,na mumkunatina bilahere Emre Mor cocugunu 14 gol 8-10 asist paydasinda bulustiracak oyun tarzina sokmak ilazim gelmektedir,bittabii bunu yapamassak bu cocuk ahu vah olur,tapusuna coken olmaz ,ziyanlar da kalir.

Kim ki bu veledden en munhasir verim elde eder ,dahi onun bu zahiri yuvarlaktan anladigini buyururum.

Efendiler gelecek bu cocukta ,velhasil 4 seneye cevher-i hakikat buyurur ki muhim bir iase ile ihya oluruz.
Ezcumle kanat forvet oynatalim sahte 9 yapalim 4/3/3 e adapte olalim ,gobek saglam bizim
 
Hoca Ctiy taktiği istiyor. Oyun kurucu bekler, orta sahada yüksek pas kalitesi, ceza sahası içinde katil, bir adet pırpır dediğimiz kanat, bir adet forvete kayabilen hızdan ziyade kafasıyla oynayan kanat.
Hoca, Belhanda'dan Kevin De Bruyne çıkarmak istiyor ama Kevin'deki sorumluluk duygusu ne yazık ki bizim Faslı'da yok. Oyunu 2.bölgeden 3.bölgeye geçişini aksatan bu oluyor. Belhanda isteksiz, pasları ya uzun ya kısa ama asla yerine değil ve şutu yok.
Ayrıca ceza sahası içinde katil olarak ne yazık ki Diagne olmuyor, Diagne için taktiğin tamamen değişmesi lazımdı fakat hoca buna hiç yanaşmadı. Bu yüzden bence hoca da Falcao transferini bekliyor.
 
N'diaye, Selçuk neredeyse yokları oynayan Fernando, kafasına göre alıp giden Onyekuru, Eren, Maicon ile nasıl pas oyunu oynayacaksın. Ki o Fernando gününde olduğunda bütün oyunu yine de yıkıyorduk rakip sahaya. Diagne bile rakip alana yerleşmemizde ve orada kalmamızda -özellikle deplasmanlarda- ne kadar faydalı oldu geçen yıl. Kalitesini, kaçırdıklarını v.s. tartışmıyorum hiç.

Pas oyunu oynamak istiyorsan oyuncu kalitesi nasıl önemli değil. Orta yapmayı bilmeyen bek ve kanatlarınla istersen 9 kişi rakip ceza sahası içinde bekle. 3 90 dakika oyna gol atabilir misin? Her metreyi taktik olarak çalışmışsın. Sabri geliyor ortalıyor ve aut.

Belhanda'nın topu ayağında tutma süresi 2.5 saniye rahat vardır geçen yıl. Feghouli'ye pas veriyor yalnızca diye eleştirilen adama kimse de demiyor ki N'diaye'ye verince, Selçuk'a verince, Onyekuru'ya verince kaç dakika sonra geri alabiliyordu bu adam?

Ayrıca organize atak oyunumuz yok diyen herkes açsın Rize maçını izlesin. Çok maç organize atak yapılarak gelindi. Kanat bindirmeleri, penaltı çizgisi veya ceza sahası dışından gelen oyuncuya pas,orta yapılmış. Ülkemizdeki maç çekimleri, görüntü yönetimi ve çekim açıları İngiltere'deki her türden aksiyon kameralar ve en önemlisi de 1.sınıf yönetmenlerce yönetilen maçlardaki gibi olmayınca organize atak yapmıyoruz algısı oluşturuyor sanırım.

Ben en kötü oynadığımız maçlarda dahi çalışılmış en az 3 atak varyasyonu bulurum size. Bir efsanedir yazılıyor sürekli varyasyon yok, hücum organizasyonu yok v.s. Öyle çıkın şampiyon olun denmiş oyunculara, onlarda öyle çıkıp oynuyorlar işte lay lay. Ligimiz baya çöp o zaman.
 
Takımca defans yapamıyoruz, Fenerin bizden önde olduğu temel nokta burası. İleri üçlümüzün defansif katkısı çok kötü bu yüzden yük hep orta sahada.

Seri ve Belhanda bu yılki kaderimizi belirler bu sezon bana göre.
 
En temel sorunlarımızdan birisi takım olarak hızlı değiliz. Tabi bunun en büyük sebeplerinden birisi hücumda top tutamamamız bu yüzdende çok sıkıntı yaşıyoruz. Falcao ile birlikte takım oyunununda da iyi olur önde baskı kurarsak çok rahat götürürüz maçları.
 
İşin özü sahaya yerleşimi bilmiyoruz abi. Hücumda da durum böyle, savunmada da. Terim'in savunma anlamında en tatmin edici 2000 Avrupa Şampiyonu Galatasaray'ı bile iyi savunmasını yüksek fizik gücüne borçluydu. Halbuki Luce sahaya doğru yerleşimiyle ŞL oynayan belki en dandik Galatasaray kadrosundan kusursuz bir savunma takımı çıkarmıştı. Biz sürekli Barca-Liverpool-Romalı efsane gruptan son saniye ofsayt golüyle elenmeyi konuşmuştuk ama Luce aynı zamanda Perez-Kaptan Bülent-Aşık-Ergün'lü savunma dörtlüsüyle bu grupta 6 maçta 6 gole izin verdi. Hücum pres santrafordan başlar safsata geliyor bana. İleride üçlü oynuyorsan 3 oyuncunun da rakip savunmayı takip edip top rakipteyken ayaklarının santraya basması lazım. Adam adamadan ziyade savunmada alan kapatmaya odaklı anlayışla pas kanallarını kapatmak çok daha verimli bir savunma. Eline 100 yıllık Türk futbol tarihinde bir kez Suat-Emre-Okanlı inanılmaz bir orta saha üçlüsü geldi diye herkesten bu oyuncular gibi 10 hücumun 8'inde rakibin ayağından top almasını bekleyemezsin. Önemli olan rakibe verimli pası, boş alanı bırakacak topu oynatmamakta. Bunun için de 10 adamla bireysel savunmadan ziyade 10 oyuncunun da savunma yerleşimine katkıda bulunması yeterli. Yarı sahada maçlarda o kadar çok boş alan veriyoruz ki tek özelliği düz çizgide top sürmek olan kanatlar bile gözümüze Mbappe gibi geliyor. Halbuki yarı sahada savunma yerini alsa, 10 numaramız ayağı santranın bizim kaleden yana ortasına, Falcao'nun ayağı santraya basarsa çok daha az pozisyon veren, çok daha hızlı top kazanan ve daha önemlisi savunmada çok daha az risk alan bir takım haline dönüşürüz.

Hücum konusunda ise Falcao'nun tek başına varlığı topu rakip sahada çok daha fazla oynama şansını sunacaktır. Ama topu çok daha verimli, seri ve etkin kullanmak için yine işin savunma tarafındaki gibi saha yerleşimi çok önemli. Elde ligde ayağı en iyi top yapabilecek 2 stoper varken bu adamlardan 50 metre kanada diagonal pas beklemek saçma. Denizli maçında Marcao'nun ilk sarısındaki gibi stoperlerin ayağı rakip yarı sahaya basarken 10 numaramız sağ kanatta, sağ kanadımız 8 numarada, 6 numaramız 8 numaranın önünde, sağbekimiz ise hiç kadrajda olmazsa hem topu bu kadar kolay kaybederiz, hem de dengeli geri dönüşte zorlanırız. Takımın saha içinde dengesiz yerleşiminden oyuncuların pozisyonel disiplinleri de yok. Kanatlar beke yardıma gitmiyor, santrafor top rakipteyken rakip sahada jogging yapıyor, 10 numara rakibi bozması gerekirken oley çekiyor. Zamanı olan dün Schalke'nin maçına bir göz atsın. Adamlar David Wagner taktisyenliğinde öyle bir takıma dönüşmüşler ki hem toplu çıkıştaki becerileri, hem de takım savunmasındaki disiplinleriyle Allianz Arena'dan puanla çıkan Hertha'yı bile 2. lig takımı gibi gösterdiler. Ben Fatih hocanın hiçbir şekilde iyi bir savunma takımı çıkartabileceğini düşünmüyorum. Türkiye ligi standartlarında bile. Hocanın her zaman gücü işin hücum tarafında olmuştur. Yanında en azından iyi bir taktisyeni yardımcı antrenör olarak göreve alsaydı Falcao'nun pivot santrafor olduğu, Feghouli ve Babel gibi 2 kanada, Mariano gibi beke sahip takımdan çok iyi bir pas takımı çıkartabilirdi. Ama biz sahaya yerleşim konusunda gelişim kaydedemeyeceğiz için büyük ihtimal Avrupa'da çok ilkel kalmaya devam edeceğiz. Falcao transferi takımın ortalama oyuncu kalitesini çok yükseltse de oyun kalitemizde çok büyük bir artışa sebep olacağını düşünmüyorum. Geçtim Wagner'i, başımızda dün Dortmund'u perişan eden Union Berlin'in başında Urs Fischer kadar bir taktisyen olsaydı eldeki rotasyondan Avrupa'nın her takımıyla en azından oyun olarak başabaş top oynayabilecek bir 11 çıkardı.
 
Takımca defans yapamıyoruz, Fenerin bizden önde olduğu temel nokta burası. İleri üçlümüzün defansif katkısı çok kötü bu yüzden yük hep orta sahada.

Seri ve Belhanda bu yılki kaderimizi belirler bu sezon bana göre.

evet takım savunmamızda zaman zaman sorunlarımız olsa da bence savunmamızı da çok sıkıntılı gösteren şey hücumdaki sıkıntılar

takım takip 15 dakika 9 kişi oynarken dahi organize ve sürekliliği olan hücumu başaramadı

bu hücumdaki etkisizlik ise takımı çok kopuk bırakıyor çözümü ileriye daha fazla adam göndermekle bulduğumuz dakikalarda oyuncular üst üste biniyor ve bir anda takım 3-4 kişi geride 6-7 kişi ceza alanı çevresinde kalacak şekle dönüyor

aralarındaki mesafe ise çok geniş

geriye sürekli koşamayacak takımın bu kadar büyük alanları topu kaptırdığında katetmesi çok zok zor

ve kabul edelim ki feghouli ve babel aynı anda bizi çok yoracaklar
 
Öncelikle ilk onbir ve rotasyon oyuncularımızı bölge bölge yazalım.

Kale:
Muslera (Okan)

Sağ bek:
Mariano (Şener)

Stoper:
Luyindama, Marcao (Donk, Ahmet Çalık)

Sol bek:
Nagatomo (Ömer Bayram, Emre Taşdemir)

Orta saha:
Nzonzi (Donk)

Orta saha:
Seri, Lemina (Belhanda)

Sağ kanat:
Feghouli (Emre Mor)

Sol kanat:
Ryan Babel (Jimmy Durmaz)

Forvet:
Falcao (Andone, Adem)

İlk 11'in 10'u net, Belhanda-Seri-Lemina 3lusunden 2si değişkenlik gösterebilir.

Asıl soru,
Hiçbir sakatlık ve ceza olmadığı bir durumda, tirbunde oturacak +2 yabancı kim olur çoğunlukla?

Buyuralim sohbete.
 
Çoğunlukla ; DONK + ADONE

nedeni ;

rotasyon olarak falcao'ya bir şey olsa babel + adem oynayabilir.


Orta seviye ; DONK + BELHANDA

Nedeni ;

maç kısır geçtiği zamanlarda hamle oyuncusu olarak emre mor , Jimmy kullanılır.

Forvet kısmı bazı maçlarda 2 lemek gerekir Adone olması gerekir o zaman


Az seviyede ; BELHANDA + ADONE

Nedeni ;

Defans rotasyonu olduğu zaman Donk stoper oynaması gerekecek.

Not: Seri yada Lemina + 12 olarak düşünülmüştür hep.
 
Bence de Donk en önemli aday tirbun için.
Diğer tirbune gidecek oyuncu da beklerin durumuna göre Mariano/Nagatomo olur.
Zaten bu durumla sezon içinde çok az karşılaşırız gibi. Mutlaka bir ceza/sakatlik oluyor çünkü.
 
donk tribüne sık sık cıkar muslerada bu sene orada baya yer alır
edit mariano ve nagatomoda özellikle cl maçları öncesi kenara alınabilir fakat cl maçları öncesi lig fiksturude zor.
 
Üst Alt