Baklava mı Künefe mi? - Sayfa 5 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Baklava mı Künefe mi?


Birkaç sayfa öncevbelirtmiştim. Anneni mi daha çok seversin babanı mı kıyası kadar saçma. İkisi de birbirinden lezzetli. Ama ben ikisini de elimden geldiğince yemiyorum. Künefe yemeyeli aylar oldu.


GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Halka tatlısına hamur ve şekerin buluşması demişsin, iç bayar demişsin ama künefe ve baklavaya methiyeler döşemişsin. Gerçekten tuhaf ve tutarsız bir adamsın. Künefe dediğin tel tel dökülmüş hamurun içine peynir konulan ve alabildiğine şerbete boğulan bir tatlı, ha keza baklavada aynı şekilde bilmem kaç kat ince hamurun üst üste döşenerek aşırı derecede şerbetlenmesiyle elde edilen bir tatlı.

Ben en çok künefeyi severim, çok nadir yerim ama çok severim. Yıllar önce 2 ingiliz 2 amerikalıyı Türkiye'de misafir etmiştim, amerikalılar tatlılarımıza bayılmıştı, ingilizler beğenmemişti hatta baklavayı tükürdü bir tanesi aşırı tatlı bunu nasıl yiyorsunuz diye :D Bu da böyle bir anımdır bilginde bulunsun.

Hürmetler.
 
Halka tatlısına hamur ve şekerin buluşması demişsin, iç bayar demişsin ama künefe ve baklavaya methiyeler döşemişsin. Gerçekten tuhaf ve tutarsız bir adamsın. Künefe dediğin tel tel dökülmüş hamurun içine peynir konulan ve alabildiğine şerbete boğulan bir tatlı, ha keza baklavada aynı şekilde bilmem kaç kat ince hamurun üst üste döşenerek aşırı derecede şerbetlenmesiyle elde edilen bir tatlı.

Ben en çok künefeyi severim, çok nadir yerim ama çok severim. Yıllar önce 2 ingiliz 2 amerikalıyı Türkiye'de misafir etmiştim, amerikalılar tatlılarımıza bayılmıştı, ingilizler beğenmemişti hatta baklavayı tükürdü bir tanesi aşırı tatlı bunu nasıl yiyorsunuz diye :D Bu da böyle bir anımdır bilginde bulunsun.

Hürmetler.

Şeker bombardımanı olarak hepsi birbirinden beter. Ama lezzetler açısından halka tatlısını künefe ve baklava ile kıyaslamak kusura bakmayın ama hadsizliktir. Künefeye lezzetini veren peyniridir. Baklavaya lezzetini veren fıstığıdır. Halka tatlısına lezzetini veren nedir söyler misiniz?

Ayrıca baklavayı tüküren İngiliz’e ben tüküreyim. Ancak sorduğu soru çok doğru: o kadar şekerli şeyi nasıl yiyoruz!

Diğer bir konu da şekerin gerçek şeker olduğu... Çok ayrıntılı bilmediğim konular ancak gerçek şeker pancarı ile üretilen şekerden çok da zarar gelmeyeceği söyleniyor. Bilmiyorum ne kadar doğru. Gerçek şeker pancarından şekeri de Torku üretiyormuş. Sıradan bir tüketici olarak canım künefe çektiğinde evde kendim yapıyor ve Torku şeker kullanıyorum. Belki de kendimi kandırıyorum. Zaten çok da sık yapmıyorum.


GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Künefe her zaman bir adım daha önde.

Baklavayı Şöbiyetle falan kıyaslayın. Künefe farklı bir segmentte , bu yaptığınızı hakaret olarak algılarım.
 
Şeker bombardımanı olarak hepsi birbirinden beter. Ama lezzetler açısından halka tatlısını künefe ve baklava ile kıyaslamak kusura bakmayın ama hadsizliktir. Künefeye lezzetini veren peyniridir. Baklavaya lezzetini veren fıstığıdır. Halka tatlısına lezzetini veren nedir söyler misiniz?

Ayrıca baklavayı tüküren İngiliz’e ben tüküreyim. Ancak sorduğu soru çok doğru: o kadar şekerli şeyi nasıl yiyoruz!

Diğer bir konu da şekerin gerçek şeker olduğu... Çok ayrıntılı bilmediğim konular ancak gerçek şeker pancarı ile üretilen şekerden çok da zarar gelmeyeceği söyleniyor. Bilmiyorum ne kadar doğru. Gerçek şeker pancarından şekeri de Torku üretiyormuş. Sıradan bir tüketici olarak canım künefe çektiğinde evde kendim yapıyor ve Torku şeker kullanıyorum. Belki de kendimi kandırıyorum. Zaten çok da sık yapmıyorum.


GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yine çelişki dolu bir mesaj. Yönelttiğin sorulara cevap vermiyorum çünkü aksini iddia etmedim, kendi kendine sinirlenip yükselmişsin yine kendi kendine cevap vermişsin sayın Kaya. :D

Ne yazık ki kendini kandırıyorsun, gerçi hala %100 netliğe kavuşmuş bir mevzu değil ama rafine şeker yani sonradan eklenen şekerin her türlüsü zarar, lakin kişi de nasıl etki edeceği çok kompleks bir konu, zibilyon tane faktör var. Şahsımı fazlasıyla aşan bir konu.

beyaz şeker-mısır şurubu konusunda pek çok bilimsel yayın/araştırma okudum, basında aşırı derecede abartıldığı kadar büyük fark görmedim açıkçası. Fark yok mu var, lakin kimyasal olarak birbirine çok yakınlar(mış). Eldeki verilere göre mısır şuruplu gıdalardan kaçıp şeker pancarından üretilen şekerler kullanarak üretilen şeyleri yemenin avantajı yok gibi gözüküyor.
 
En iyi baklava Kocak mi, Imam Cagdas mi, Celebiogullari mi, Fistikcioglu Sini mi, Cavusoglu mu, Zeki Inal mi, Gulluoglu mu, yoksa bunlarin hicbiri degil mi?
 
Üst Alt