Game of Thrones (2011-2019) - Sayfa 296 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Game Of Thrones 8. Sezon 1. Bölüm Senaryosu
Davos kalenin Jon’la beraber ayrıldıklarından beri çok daha soğuk ve karanlık olduğunu söylüyor. Jon ve Arya yeniden bir araya geliyor. Daenerys Sansa Stark ile tanışıyor ve Sansa Jon ile Dany’nin aşık olup olmadığı soruyor. Daenerys düzgün bir cevap vermiyor. Sansa Jon’un Kışyarı’na Daenerys ile dönmesinden mutlu değilmiş gibi görünüyor.
Jon bunu fark ediyor ve onunla konuşuyor. Serçeparmak’ın ölümünden ve burunlarının dibinde onlara ihanet etmesinden bahsediyor. Dümdüz bir şekilde Cersei ile çalışmanın aptalca bir şey olduğunu söylüyor. Tazı ve Arya birbiriyle konuşuyor. Arya Tazı’ya onu öldürmeden bıraktığı için pişmanlık duyduğunu söylüyor. Tazı özellikle Sur’un Ötesinde gördüğü şeylerden sonra kendisinin ölmüş olmasını diliyor.
Euron Greyjoy Kral’ın Şehri’ne Altın Mürettebat ile birlikte geri geliyor ve Taht Odası’nda Altın Mürettebat’ın kumandanları ile Cersei’yi tanıştırıyor. Cersei Euron’a paralı askerleri Kral’ın Şehri’ne getirdiği için teşekkür ediyor. Cersei başkumandana Fırtına Burnu’nu almasını ve kalenin içine ordu yerleştirmesini istiyor.
Robert Baratheon ona bir zamanlar kalenin uzun zamandır ayakta durduğunu söylemişti, dolayısıyla Cersei, Uzun Gece sırasında da ayakta duracağını düşünüyor. Kaleyi tutan Baratheonlar olmadığı için, kalenin kendileri için alınmasının zor olmadığını düşünüyor. Büyük Savaş sırasında ( ak gezenler ile olan savaşta ) kendilerini korumaları gerek.
Sonrasında o gece, Euron Greyjoy Cersei Lannister ile birlikte olmak istiyor. Euron ona vereceği şeyden sonra kardeşini özlemeyeceğini söyleyerek şaka yapıyor. Cersei’nin yüzü yeter artık diyor. Euron’u yatağından görmekten pek memnun değil. Gün doğumunda Euron’un gemisi ‘Sükunet’ ile paralı askerleri kaleyi almak için Fırtına Burnu’na gönderiyor.
Cersei’ye geri döndüğünde kralı olmak istediğini söylüyor. Sükunet’in içinde, Euron ile Yara Greyjoy arasında Kraliçe Cersei hakkında bir sohbet geçiyor. Yara açıkça Kraliçe Cersei’nin onun kocası veya evcil hayvanı olmak hiç istemeyeceğini söylüyor. Euron gülüyor ve yakında Braavos’taki arkadaşlarının bu problemle ilgileneceğini söylüyor.
Daenerys, Jon, Sansa, Tyrion, Davos, Missandei, Sam, Varys, Kuzeyli Lordlar ve Vadi Şövalyeleri Kışyarı’nın Büyük Salonu’nda toplanıyorlar. Tatlı Robin ve Yohn Royce da orada bulunuyor. Sam Jon ile yeniden buluşuyor ve birbirlerine sarılıyorlar. Kuzeyli Lordlar Daenerys’i Kraliçeleri olarak kabul etmekten pek memnun değil. Daenerys kendini çok iyi savunuyor, ama henüz Kuzey’in desteğini kazanamıyor.
Lyanna Mormont Daenerys Targaryen’a asla ona ‘Majesteleri’ demeyeceğini, çünkü tanıdığı tek kralın Kuzeydeki Kral Jon Snow olduğunu söylüyor. Tyrion gülümsüyor ve ona vahşi bir kız olduğunu söylüyor. Jorah da buna Mormontların hiçbir şeyden çekinmeyeceğini söyleyerek cevap veriyor. Jon onlara tartışmaya zaman olmadığını ve henüz Lannister ordularından bir haber alamadığını söylüyor.
Sansa ona, Cersei Lannister’a güvenmemeleri gerektiğini söylediğini hatırlatarak cevap veriyor. Tyrion kardeşine güvenebileceklerini söylüyor ama Daenerys buna da katılmıyor. Topluluk Gece Kralı’nın ordusuna karşı Kuzey’i nasıl savunacaklarını tartışıyor. Jon Snow Robin’e Kartal Yuvası kuvvetlerini getirmenin akıllıca olduğunu ve onların Gece Kralı’na karşı savaşacağını söylüyor. Konuşmadan sonra Daenerys Jon’a kuzeylilerin inatçı ve dar görüşlü olduğunu söylüyor.
Theon Greyjoy Kışyarı’nın Tanrı Korusu’nu ziyaret ediyor ve Bran Stark ile buluşuyor. Stark Hanesi’ne yaptıkları için özür diliyor ama Bran buna gerek olmadığını söylüyor. Theon’un kız kardeşi Sansa’ya yardım ederek kendini affettirdiğini biliyor. Ramsay Bolton’un elinde ne kadar işkence gördüğünü biliyor. Theon bütün bunları nasıl bildiğini soruyor ama Bran cevaplamıyor.
Arya ve Brienne talim yapıyor. Bunu gören Jon kız kardeşinin yeteneklerinden etkileniyor. Arya düşmanlarına sivri ucu saplamayı hiç unutmadığını söylüyor. Jon, Arya’ya Kışyarı’nın Büyük Salon’daki toplantıya neden katılmadığını soruyor. Arya Sansa’nın bu işlerde kendisinden daha iyi olduğunu söyleyerek cevap veriyor.
Volantis’te, Leydi Melisandre Kızıl Tapınak’a giriyor. Kinvara tarafından hoş bir şekilde karşılanıyor. Melisandre Kinvara’ya gelecek olan Büyük Savaş’taki rolünü oynadığını, buz ile ateşi bir araya getirdiğini söylüyor. Vadedilmiş Prens Kral Jon Snow’a hizmet ettiğini, onu hayata geri getirdiğini söylüyor.
Kinvara Melisandre’ye tanrılarına o konuda iyi hizmet ettiğini ancak hesap vermesi gereken çok fazla hatası olduğunu söylüyor. Kinvara Melisandre’ye onun kuzeye dönmesini gerektiğini, Tanrı’nın bir kurban daha istediğini söylüyor. Melisandre Kuzey’e girmesine izin verilmediğini söylüyor. Kinvara gülümsüyor ve o zaman Melisandre’nin suçlarına cevap vermesi gerektiğini söylüyor.
Jaime Lannister’ı bir handa Bronn ile buluşurken görüyoruz. Jaime Bronn’un onu takip etmesine şaşırıyor ve neden takip ettiğini soruyor. Bronn o pis kokulu şehirde kendisi için hiçbir şey kalmadığını, biraz macera yaşamak için Kuzey’e geldiği söylüyor. Jaime, Bronn’un yanında olmasından memnun oluyor.
Bronn, Jaime’ye en çok sevdiği kadını neden bıraktığını soruyor, ancak Jaime bu soruya net bir cevap vermiyor. Daha sonra Kral’ın Şehri’ni terk ettiğine göre ne yapmayı planladığını soruyor. Jaime, Bronn’a Nehirova’ya Lannister garnizonunu hizaya sokmak için gittiğini söylüyor.
Tormund ve Gendry, Kışyarı’na ulaşıyor. Jon Snow, Sansa’ya neden Bran’in büyük salona gelmediğini veya onla konuşmadığını soruyor. Sansa Bran’in bayağı bir değiştiğini ve artık kendine “Üç Gözlü Kuzgun” dediğini söylüyor. Jon’a onunla çok fazla konuşmaya çalışmaması gerektiğini söylüyor.
Bran Jon’u gördüğünde geçmişi hatırlıyor. Jon Sur’un Ötesi’nde warg gördüğünden bahsediyor. Sam Bran’in wargdan çok daha fazlası olduğunu, bir yeşil gören olduğunu söylüyor. İkili Jon’u ebeveynleri hakkında bilgilendiriyor. Jon ilk başta inanmıyor. Bran Jon’a bildiği her şeyi söylüyor.
Çetinocak’ta Gece Kralı’na karşı savaştığını ve adamları tarafından bıçaklandığını detaylı bir şekilde anlatıyor. Jon gerçekten bir Targaryen olduğuna inanamıyor. Sam, Demir Taht’ın meşru varisinin Daenerys Targaryen değil, kendisi yani Aegon Targaryen olduğunu söylüyor ve bölüm bitiyor.
Gece Kralı’nın Kara Kale’ye saldırısından sonra. Tormund ve Gendry bu sırada kaçıyor. Wight Viserion Gece Nöbetçileri ve wightları ateşe veriyor. Beric Dondarrion Ak Gezenler’le savaşmak için arkada kalıyor ancak Ak Gezen’in Edd’i öldürmesini engelleyemiyor.
Biz arka planda yanan bir Kara Kale görürken, Tormund ve Gendry Kışyarı’na at sürüyor. Daenerys, Jon, Tyrion, Davos, Jorah, Brienne, Podrick, The Hound, Missandei, Varys ve Theon Kışyarı’na geliyor.
Game Of Thrones 8. Sezon 2. Bölüm Senaryosu
İlk sahne Kışyarı’nın Büyük Salonu’nda başlıyor. Jon, Daenerys, Tyrion, Davos ve Sansa orada. Gendry ve Tormund Sur’un yıkıldığını ve Gece Nöbetçileri’nin yok olduğunu söylüyor. Tormund ayrıca Gece Kralı’nın wight bir ejderha sürdüğünü ve ciddi bir şekilde hapı yuttuklarını söylüyor.
Bran Stark ve Gendry Tormund’un hikayesini doğruluyor ve Gece Kralı’nın Kışyarı’na doğru yola çıktığını söylüyor. Jon Snow diğerlerine kaybedecek zamanın olmadığını ve Üstat Wolkan’a Kuzey’deki herkesin, Ölüler Ordusu’na karşı bir savaşa hazırlanmalarını sağlamak için kuzgunları göndermesini istiyor.
Pek çok yeni bilgi aldıktan ve yeni kimliğiyle boğuştuktan sonra Jon Snow annesi Lyanna’yı ve amcası Ned Stark’ı ziyaret etmek için mahzenlere iner. Daenerys bir şeylerin yanlış olduğunun farkına varır ve onu mahzenlerde bulur. Jon’a sorunun ne olduğunu sorar.
Jon, kendisinin “Jon Snow” olarak bile çağrılmadığını, insanların uydurduğu ve bütün hayatı boyunca inanmak zorunda kaldığı bir yalan olduğunu söyler. Daenerys’in kafası karışır ve Jon’a detaylı bir şekilde soracakken Jon ondan uzaklaşır. Daenerys Jon’un kendisinden uzaklaştığını düşünür.
Daenerys mahzenlerden çıkar, Jorah Mormont bunu görür. Mahzenlerde ne olduğunu sorar ama Daenerys Jon’un sorunun ne olduğunu bilmediğini söyler. Jorah’a, Jon’un kendisinden bir şeyler sakladığını söyler. Jorah ayrıca gözlemlerine göre Daenerys’in çok dalgın olduğunu söyler. Dany son zamanlarda çok iyi hissetmediğini söyler. Jorah, Dany’nin Üstat Wolkan tarafından incelenmesini önerir.
Qyburn Cersei’nin odasına girer. Qyburn, Cersei’nin düşüğünden konuşmadığını ve dinlenmek için zamana ihtiyacı olduğunu söyler. Cersei bunun için zaman olmadığını ve düşük hakkında daha fazla konuşmak istemediğini söyler. Qyburn odadan çıkar. Cersei penceresinden dışarı bakar, karın Kral’ın Şehri’ne yağışını izler. Sonraki sahnede, Jaime karlı bir yerde atını sürmektedir.
O ve Bronn, Nehirova’ya varır ve Tullylerin Nehirova’yı almak için yeniden kuşatma başlattığını görür. Jaime kuşatmayı geçer ve Edmure ile buluşur. Edmure, Jaime’nin zincirlenmiş olması gerektiğini söyler ama Jaime lanet olası kale hakkında konuşmaya gelmediğini söyleyerek cevap verir.
Edmure’a, Gece Kralı’na karşı verilecek olan Büyük Savaş’ta yeğenlerine yardım etmeyi teklif eder. Ayrıca kaleyi bu noktadan sonra kimin elinde tutacağı önemli olmadığı için, Nehirova’yı Tullyler’e geri vereceğine dair söz verir. Edmure kabul eder, ancak Jaime’nin verdiği söz için değil, ailesi için.
Stark Hanesi’nin çoğu sancaktarı ve Daenerys’in orduları Kışyarı’na ulaşır. Aralarında Howland Reed de vardır. Yanında ordusu ve Meera Reed ile gelmiştir. Arya Kışyarı’nda bir ziyaretçi ağırlar. Cerwyn Hanesi’nin sıradan bir sancaktarı gibidir ancak hızlıca yüzünü kaldırır. Jagen H’ghar’dır. Arya Jagen’ın onu ziyaret etmesine şaşırır.
Jagen, Arya’ya, onun listesinden bir ismin daha eksileceğini, Çok Yüzlü Tanrı’nın bir ölüm daha istediğini söyler. O kişinin Yedi Krallık Kraliçesi Cersei Lannister olduğunu söyler. Bedel ödenmiştir. Arya Stark gibi bir hizmetkar bunun için biçilmiş kaftandır.Jagen Arya’ya bir zehir şişesi verir ve oradan ayrılır.
Jon Snow, Howland Reed ile yalnız konuşma fırsatı yakalar. Howland’dan Bran’in hikayesinin doğrulamasını ister, ancak Howland bundan hiç haberi yokmuş gibi davranır. Jon Snow Robert Baratheon artık yaşamadığına göre, yalan söylemenin bir anlamı olmadığını söyler. Howland en sonunda Ned’in Neşe Kulesi’nden çıktığında Lyanna’nın çocuğunu taşıdığını itiraf eder.
Bu sırrı daima tutacağına dair söz vermiştir. Jon yine de doğruyu söylediği için teşekkür eder. Ölüler Ordusu’nun yakında ortaya çıkacağını bildikleri için, Tyrion, Jon, Sansa, Arya, Brienne, Podrick, Davos, Tormund, Gendry, Varys, Jorah, Theon, Tazı, Gri Solucan ve Sam, Stark sancaktarları ve Daenerys’in ordusuyla Kuzey’i nasıl savunacaklarını konuşur. İddiaya göre Son Ocak çoktan Ak Gezenler tarafından saldırıya uğramış ve kale yok edilmiştir. Ned Umber kurtulamamıştır.
Hastalıktan dolayı dalgın olan Daenerys adına Tyrion konuşur. Kuzeyi savunmak için bir plan önerir. Tormund, Özgür Halk’ın geri kalanı, Dothraklar, Lekesizler, bir sonraki gittikleri yer olan Dehşet Kalesi’ne ejdercamıyla saldıracaktır. Kışyarı’na doğru yoldayken ejderhalar Ölüler Ordusu’nu ateşe verecek ve Stark Hanesi’nin sancaktarları ve Vadi Şövalyeleri zayıflamış kuvvetlerle Kışyarı’nda savaşacaklar ve Gece Kralı’nı yok etmeye çalışacaklar.
Jon, Brienne ve Podrick’in Sansa, Arya ve Bran’i, Robin Arryn’i de yanlarına alarak Kartal Yuvası’na götürmesini ister. Arya bunu istemez ve pek çok adamdan daha güçlü olduğunu söyler. Gelecek savaşta ona ihtiyaçları vardır. Jon ısrar eder. Jorah da Mormont Hanesi’nin yanında savaşmak ister ama Lyanna ona ailesine ihanet ettiğini hatırlatır.
Varys Kral’ın Şehri’nden haberler olduğunu söyler. Habere göre Kraliçe Cersei büyük bir paralı asker ordusu almış ve Euron Fırtına Burnu’nu ele geçirip orduyu oraya yerleştirmiştir. Theon Fırtına Burnu’na saldırmak için yardım ister ve Gendry de babasının hanesinin yerleşkesi olduğu için bunu onaylar.
Jon, Theon’a Gece Kralı ve ordusuyla işleri bittiğinde ona Euron’u yenmede ve kız kardeşini kurtarmada yardım edeceğini söyler. Artık herkesin hayatı tehlikede olduğu ve Gece Kralı ve ordusuyla yüzleşmekten başka çareleri olmadığı için, bunun için zaman yoktur. Hayal kırıklığına uğramış bir Theon bu teklifi kabul eder.
Missandei, Daenerys’i odasında ziyaret eder.
Daenerys, Missandei’ye, Üstat Wolkan’ın onu incelediğini ve hamile olduğunu doğruladığını söyler. Missandei o zaman neden mutlu olmadığını sorar. Daenerys, Jon’un kendisinden uzaklaştığını ve neden olduğunu anlamadığını söyler.
Özgür Halk, Dothraklar, Lekesizler Kışyarı’ndan ayrılmaya hazırlanır. Jon, Daenerys’e neden bu önemli toplantıya gelmediğini sorar ama Daenerys buna da cevap vermez. Meera, Bran’a hoşçakal demek için Kışyarı’nın Tanrı Korusu’na gider ama Bran garip davranmaya başlar. Meera’yı Gece Kralı’nın ordusunun geldiğini diğerlerine söylemesini ister.
Meera diğerlerini uyarmaya gittiğinde Jon, Sansa’ya veda etmektedir. Devasa bir kış fırtınası Kışyarı’na yaklaşır. Kaos patlak verir. Kuzey ve Daenerys’in ordusu Gece Kralı’nın ordusuyla yüzleşmek için dışarıda toplanır. Jon, Sansa, Arya ve Daenerys’e Kışyarı’nın içinde kalmalarını emreder. Onlar kaybetmek için çok değerlidir ve onlara Kışyarı’nın düşmeyeceğini söyler.
Varys, Tyrion, Robin, Samwell, Gilly, Lyanna ve Missandei de Kışyarı’nda kalır. Arya ilk başta istemez ama sonra Jon’un isteklerine uyar. Sansa, Meera’ya Bran’i en kısa sürede içeri getirmesini söyler. Büyük bir wight sürüsü Kışyarı’nın savaş alanını işgal eder. Ölüler Ordusu ile ilk başta Dothraklar karşılar ve pek çoğu kolayca düşer. Bir sürü wight gelmeye devam etmektedir.
Hayalet, Jon ile beraber savaşır ve bir noktada bir wight’ın onu öldürmesini engeller. Hayalet Jon’u kurtarmaya çalışırken ölür. Kışyarı’nın içinde Daenerys dalgındır ve wightları yok etmek için Drogon’u uçuramaz. Missandei, hamileyken savaşa katılmanın akıllıca olmadığını söyler. Sam, Gilly ve Küçük Sam’i avutmaya çalışır. Olanlar Sansa, Tyrion ve Varys’i şaşırtır.
Drogon ortaya çıkar ve Gece Kralı’nın ordusundan büyük bir parçayı saf dışı bırakır ama aynı zamanda bazı Kuzeyli sancaktarları da öldürür. Ak Gezenler, onları wight Viserion’un üstünde takip eden Gece Kralı ile siperleri geçerler.
Bu sırada Viserion da Kuzeyli ordusunu yok etmektedir. Lord Glover ve Howland Reed ejderha ateşiyle öldürülür. Tormund Özgür Halk’a önderlik eder ve savaşır ama Drogon’un saçtığı ateş ile ölür. Drogon ayrıca bir wight dev’i öldürmeyi başarır.
Meera, Bran’in Tanrı Korusu’nu terk etmesini istemektedir ama Bran Jon’a yardım etmesi gerektiğini söyler. Bran zihniyle Rhaegal’ı kontrol etmeye çalışır. (Bir daha asla yürüyemeyeceksin, ama uçacaksın.) Meera, Bran’i bunun çok tehlikeli olduğu konusunda uyarır ve içeride kalması gerektiğini söyler. Jon ve Daenerys’in ordusu daha fazla wight gelmeye devam ettiği için hatırı sayılır miktarda azalmaktadır.
Ak Gezenler Kışyarı’nı istila etmeye kalkışır. Gri Solucan iki Ak Gezen ile yüzleşir ve ejdercamından mızrağıyla birini öldürür. Ancak diğer ak gezen de onu öldürür. Ak Gezenler Bran’i öldürmek için Kışyarı’nı geçmektedir. Brienne, kaleyi Podrick, Jorah ve Gendry ile birlikte korur. Wightlar ve Ak Gezenler orayı da işgal etmeye başlar.
Podrick bir grup wight tarafından öldürülür. Brienne bunu görünce çılgına döner ve Yeminkar ile Ak Gezenler’den birini öldürür. Meera Bran’i vazgeçirmeye çalışıp içeri çağırmaktadır ama Bran bunu istemez. Onun yerine Meera’nın ayrılmasını ve kalenin içinde güvende kalmasını ister. Meera son gelene kadar onunla birlikte kalacağını söyler.
Jaime Lannister ve Tully kuvvetleri, Kuzey’in yardımına tam zamanında gelir. Bran Rhaegal’ı kontrol etmeyi başarır ve ejderha wight Viserion ile savaşmaya başlar, onu boynundan ısırmaya çalışır ama dövüş sırasında ciddi derecede yaralanır. Rhaegal Viserion’un üzerine ateş üflemeye başlar. Bu yüzden Gece Kralı, yaralanmış ve Kışyarı’ndaki savaş alanından ayrılır.
Meera sonun onlar için geldiğini fark eder. Ak Gezenler Bran için gelir ve kendisi Bran’in vücudunu savunurken Ak Gezenler tarafından öldürülür. Viserion ve Rhaegal birbirleriyle savaşmaya devam eder ve ikisi de ciddi şekilde yaralanmaya başlar. Görünüşe göre ejderha ateşi Gece Kralı’na zarar verebiliyor.
Ak Gezenler Bran’i bıçaklayarak öldürür, bu yüzden Rhaegal yere düşer ve wightlar tarafından bıçaklanarak öldürülür. Gece Kralı’nın wight ordusu azalmaya başlar. Jaime adamlarını komuta eder ve Bronn ile birlikte geriye kalan wightlarla savaşır. Jon da Tazı ve Davos ile birlikte savaşır. Tazı işini bilen biri gibi dövüşmektedir.
Jon Gece Kralı’nın ordusunun çekildiğini gördüğünde, herkese savaş alanından geri çekilmelerini emreder ve Davos Tazıyla birlikte herkesi güvenli bir şekilde dışarı çıkarmak için gider. Vadi Şövalyeleri, Sansa, Brienne ve Robin hep beraber Kartal Yuvası’na doğru yola çıkarlar. Arya, Tazı, Jaime Lannister, Bronn, Edmure Tully, Tully ve Lannister güçleri Nehiova’ya çekilir.
Jon, Davos, Tyrion, Varys, Missandei, Jorah, Samwell, Gilly, Küçük Sam, Theon, geriye kalan Lekesiz ve Dothraki kuvvetler güneye yolculuk eder. Lyanna Mormont ve adamları Ayı Adası’na çekilir.
Gördüğümüz son sahnede Jon ve Daenerys Drogon’un sırtında aralarında Rhaegal da bulunan ölüleri ateşe vermektedir. İki taraf da bu savaşta büyük kayıplar vermiştir.


Game Of Thrones 8. Sezon 3. Bölüm Senaryosu
Jon, Daenerys, Sansa, Robin, Lord Royce, Jaime, Bronn, Edmure, Varys, Brienne, Tyrion, Jorah, Gendry, Sam, Gilly, Davos, Missandei, Little Sam ve Theon , Bozsu Gözcüsü’ne gelip stratejilerini ve Night King’i nasıl yeneceklerini tartışırlar.
Bozsu Gözcüsü içinde, Daenerys, Jon, Jaime, Bronn, Edmure, Tyrion, Sansa, Sam, Davos, Robin ve Lord Royce nasıl organize olacaklarını istişare eder. Jon Night King’in saldırısı için Eyrie’de beklemeyi teklif eder. Tyrion bu konuda 10 iyi adamın kaleyi zapt edeceği hakkında şaka yapar ama sadece Bronn şakayı anlar. Lannister ve Tully birlikleri Edmure, Jamie, Tyrion ve Bronn ile Riverrun’ı savunacaktır. Eyrie ilk saldırıda Gece Kralının ordusunu Kanlı kapıya kadar sokulmasını bekleyecekler, sonrasında Lannistar ve Tully kuvvetleri savaşa dahil olacaklardır.
Theon Pyke’ı geri alıyor ve savunmak için kuzey ve demirdoğumlularla birlik oluyor. Jon, Arya ve Tazı’nın Bozsu Gözcüsü’ne varamadığı öğrenilir. Edmure Arya’nın ölmediği hakkında güvence veriyor ama kendisi Winterfell’e ulaşamadan ortadan kaybolduğunu söylüyor. Sansa onun Tazı’yla güvende olacağını söyler. Jon, Sansa ve Brienne’nin Eyrie’de Gendry ve Robin ile daha güvende olacaklarını söyler. Jon Jaime, Jorah, Bronn, Tyrion ve Edmure Davos ile birlikte Riverrun’da kalır. Jon Daenerys’in Dragonstone’a yola çıkmasını ister .
Arya ve Tazı Kral yolundadır.Tazı Arya’ya kardeşi ve ablasını takip etmesi hakkında şikayette bulunur. Şu anda ölüler ordusu etrafta iken kuzeyde yalnız dolaşmanın aptalca olduğunu söyler. Arya Tazı’ya korkuyorsa ondan ayrılacağını söyler. Tazı Arya’nın neden Kralın Şehri’ne seyahat ettiğini anlayamamaktadır. Arya listesinden son bir kişiyi silmek istediğini söyler. Tazı güler ve herkes ölecekken neden o listeyi tuttuğunu söyler. Arya Cersei’nin kendisi tarafından ölmesi gerektiğini söyler. Tazı’da ona katılır ve abisi ile yarım kalmış olan bir işi olduğunu söyler.
Yolda yaşlı bir kadınla karşılaşırlar ve bu kişi Kuzeydeki Kralı sorar. Tazı ormanın içinde yaklaşan bir ölüler ordusu varken yalnız başına dolaşmamasını söyler. Kadın korkmadığını söyler. Arya Jon’un güneye gittiğini muhtemelen Ejderha Kayası’nda olduğunu söyler. Yaşlı kadın Arya’ya bakar ve onunla önceden tanıştığını söyler. Arya’nın kafası karışmış bir halde yaşlı kadın ayrılır. (Melisandre)
Gece boyunca karakterler Bozsu Gözcüsü’nde kalırlar. Jon Howland Reed ile son kez sohbet eder ve eğer güneye gitmek için onlara dahil olmazlarsa Bozsu Gözcüsü’nün yakında Wight Walkerlar tarafından basılacağını söyler. Howland Reed çocukları öldükten sonra ölmek için hazır olduğunu söyler ve Arthur Dayne’i arkasından bıçakladığı için Jon’a günahları için hesap vermeye hazır olduğunu söyler. Jon’a tüm hikayeyi anlatır. Amcasının onun güvende olmasını ister ve bu uğurda canını vermeye dahi istekli olduğunu söyler. Howland, Ned’in birçok özelliğini Jon’da gördüğünü ve Demir Taht için iyi bir yönetici olacağını söyler. Jon bunlarla ilgilenmediğini söyler ve ayrılır.
Qyburn el odasını ziyaret eder ve Cersei ye Winterfell’in saldırıya uğradığı ve Jon ve Daenerys in büyük bir yenilgi aldığı hakkında bilgi verir. Cersei güler. Aynı zamanda Lannister kuvvetlerininde savaşta yer aldığını bildirir. Jamie’nin kurtulup kurtulmadığını sorar, Qyburn ise bilmediğini belirtir. Cersei cevaplanmaması gerektiğini söyler. Sonra Euron Kralın Şehri’ne döner ve Altın Mürettebat yardımıyla Fırtına Burnu’nun başarılı bir şekilde alındığını söyler ve orada toplandıklarını bildirir. Cersei’ye artık beklemek istemediğini ve bu gece karı koca olmak istediklerini söyler. Cersei de katılır.
Bozsu Gözcüsü’nde hala gece ve karakterler sabaha kadar burada kalır. Jon ve Dany çadırda birlikte uyurlar. Dany Jon’a sonunda ondan çocuğu olacağını söyler. Jon şaşırır ve Dany’e olan mutluluğunu ifade eder. Şu ana kadar olan en güzel şey olduğu hakkında şaka yapar. Ailesinden ziyade çocuğun sağlığı hakkında endişelenmektedir. Dany Jon’u rahatlatmaya çalışır, Targaryenler’ın yıllarca birbirleri ile bu şekilde hayatta kaldıklarını belirtir. Dany tekrar bir oğlu olacağını düşünür ve Erkek olursa ne isim koyacağını sorar. Jon hayatında gördüğü en muhteşem adamın ismi olacağını düşünür, amcası Ned. Jon oğlunun isminin Eddard Targaryen olmasını ister. Dany ismi tekrarlar ve gülümser ve çok sevdiğini söyler. İkili çadırda öpüşmeye başlar. Jamie de Brienne’nin çadırını ziyaret eder. Brienne Podrick’in ölümüne üzülmektedir. O da Podrick’in ölmeyi hak eden en son kişi olduğunu belirtir. Jamie ona katılır ve Podrick’in iyi bir çocuk ve tüm zaman boyunca Brienne gibi birinin etrafında olduğu için şanslı olduğunu söyler.
Tazı ve Arya ateşin başındadır. Tazı, Arya’ya listesindeki kişileri nasıl hallettiğini sorar ancak Arya cevaplamadan önce Tazı çenesini kapatmasını söyler. Garip sesler duymaktadır. Çok zaman geçmeden bir grup wight onlara saldırır. İkili savaşmaya başlar ama patırtıları duyan wightlar akın akın gelmektedir. Sonra Nymeria ve sürüsü gelir ve wightları öldürürler. Birçok kurtta ölür bu arada. Wightlar öldükten sonra Tazı oradan en kısa sürede ayrılmaları gerektiğini söyler. Arya savaş sırasında kılıcı İğne’yi kaybettiğini fark eder. Ancak Tazı ısrarla lanet kılıcı aramayı bırakmasını derhal ayrılmaları gerektiğini söyler. Sonra Nymeria Arya ve Tazı’yı takip etmeye başlar.
Euron ve Cersei arasındaki düğün Taht odasında olur. Euron çok memnun görünür ama Cersei pek değil. Qyburn onları nikahlar. Cersei sıkı uzun ve siyah bir elbise giyer. Düğün boyunca suskun gözükür. Düğün sahnesi uzun sürmez ve yatak kısmına geçilir. Bu sahnede Euron ve Cersei sex yapmaktadır fakat aynı zamanda Brienne ve Jaime de çadırda sex yapmaktadır. İkili hep birbirini düşünmektedir.
Sonraki gün grup yola çıkmak için Bozsu Gözcüsü’nden ayrılır. Jon ve Sansa şimdilik birbirine veda ederler. Jon Gendry’den kardeşini güvende tutmasını ister. Dany ve Jon da birbirine veda eder ve ayrılırlar. Dany Drogon’un Jon ile birlikte kalması gerektiğini söyler. Night King ile olan savaşta lazım olacağını söyler. İkili ayrılmadan önce öpüşürler. Jorah bu durum karşısında zorlanmaktadır. Son sahnede tüm karakterleri farklı yollara giderken görürüz ve bölüm biter.
Game Of Thrones 8. Sezon 4. Bölüm Senaryosu
İlk sahne Kral Toprakları’nda geçiyor. Cersei, Qyburn, Euron ve Altın Mürettebat’ın üç kumandanı ile konuşuyor. Qyburn, Daenerys ve Jon’un ordularını ayırdığını ve Jaime’nin şu anda Jon ve Edmure ile Nehirova’da olduğunu, Gece Kralı’nın yapacağı muhtemel bir saldırıyı beklediklerini söyler. Pyke Theon Greyjoy ve Jon’un ordusu tarafından geri alınmıştır, bu Euron’u çok kızdırır. Daenerys Ejderha Kayası’na döner. Cersei güler ve geri kalan orduları Gece Kralı’nın yakın zamanda yok edeceğini umar. Euron Greyjoy, Cersei ona katıldığında Taht Odası’nda Demir Taht’ı izliyordur.
Euron’a yeğeni orayı aldığından beri neden Pyke’a saldırmadığını sorar. Euron başlangıçta Kuzey’e doğru gitmenin mantıklı olmadığını düşünür, ama Cersei onu kendisinden başka bir ders almaya ikna eder. Euron donanmasını yanına alarak Pyke’a doğru yola çıkar. Cersei ve Qyburn Euron’un ayrılışını izler. Qyburn en önemli müttefiklerini, böyle bir zamanda Kuzey’e göndermenin akıllıca olup olmadığını sorar. Cersei, Qyburn’e düşmanlarının onunla ilgileneceğini ve onun bir daha Kral Toprakları’na dönmeyeceğini umduğunu söyler.
Daenerys, Sam, Gilly, Varys ve Missandei Ejderha Kayası’na döner. Varys, Daenerys’e Cersei’nin Altın Mürettebat’ı tuttuğunu ve Euron’un gemilerinin Kral Toprakları’ndan ayrıldığının görüldüğünü söyler. Daenerys banyo yaparken, Missandei gözle görünür şekilde hamile olduğunu söyler. Daenerys Missandei’ye Gri Solucan’ın ölümüyle nasıl baş ettiğini sorar, Missandei onu her gün özlediğini söyleyerek cevap verir. Missandei, Daenerys’e Jon’u özleyip özlemediğini sorar. Daenerys özlediğini söyler. Sonraki sahnede Samwell, Gilly ve Küçük Sam ile birliktedir. Samwell Gilly’nin Küçük Sam ile birlikte Boynuz Tepe’ye gitmesini ister. Gilly Sam’in onları bir daha bırakmayacağını söylediğini hatırlatır, ama Sam ısrar eder. Annesi ve kız kardeşiyle daha güvende olacaklardır. Daha sonra onlar için savaşacağını söyler.
Jaime, Jon, Bronn, Tyrion, Jorah ve Edmure Nehirova’dadır. Jon Ölüler Ordusu’nun İkizler’e ulaştığını söyler. Yakında Ölüler Ordusu tepelerinde olacaktır bu yüzden en kısa sürede ordularını Kartal Yuvası’na götürmeleri gerekmektedir. Tyrion, Jaime’nin Cersei’yi ve onu neden bıraktığını sormak için fırsat yakalar. Jaime Tyrion’a Cersei’nin çocuklarının ölümü ve Altın Mürettebat’ı kiralayarak Ejderha Çukuru’ndaki herkese ihanet ettikten sonra refah bulamayacağını söyler. İlişkileri onu tüketmiştir. Tyrion diğerlerine, Cersei’nin arkasında artık binlerce paralı asker olduğu için Daenerys’in Ejderha Kayası’nda güvende olmadığını söyler.
Cersei artık her an Ejderha Kayası’na saldırabilir. Jorah bedeli ne olursa olsun onu korumaya yemin ettiği için yerinin kraliçesinin yanı olduğunu düşünür. Jon onaylar ve gitmesine izin verir. Jon kız kardeşi Sansa’ya haber gönderir ve Ölüler Ordusu’nun yakında Vadi’ye varacağını, kendi ordularının da Vadi’ye ilerlediğini söyler. Cersei, Altın Mürettebat’ın kumandanları ile birlikte devasa Batıdiyar haritası üzerinde durur. Onlara Euron’un kalan gemileriyle Ejderha Kayası’nı ele geçirip Daenerys Targaryen’ı esir etmelerini söyler. Yabancı kaltağı bizzat öldürmek için sabırsızlanmaktadır. Kumandanlar ayrılır ve emirleri yerine getirir.
Sansa Jon’dan haber alır ve Vadi Lordları’na hazırlanmaları emri verir. Sansa, Gendry’ye Arya ile nasıl tanıştığını sorar, ama Gendry Sansa’ya hikayenin anlatmak için çok uzun olduğunu söyler. İkili iyi geçinir gibi görünür ve Sansa onlar için savaştığı için teşekkür eder. Missandei Ejderha Kayası’nda bir ziyaretçiyi ağırlar. İlk başta Jon Snow’u sorar ama Daenerys ile buluştuğu için mutludur da. Görünüşe göre yaşlı Melisande onlara önemli haberler getirmiştir.
Yaşlı Melisandre savaşı kazanmak için son büyük bir kurban verilmesi gerektiğini ve kurbanın da kral kanından olması gerektiğini söyler. Yaşlı Melisandre Daenerys’in bebeğini işaret eder. Daenerys yaşlı kadına kızar ve hemen gönderilmesini söyler. Yaşlı Melisandre ayrılmadan önce dışarıda Varys ile konuşur. Melisandre kimliğini açığa çıkarır, Varys şok olur. Varys’e alevlerde duyduğu sesi hatırlamasını söyler. Halkı kıyametten kurtarabilecek kişi odur. Varys’ten kehaneti yerine getirip Batıdiyar’ı kurtarmasını ister. Varys tek kelime edemez. Melisandre Ejderha Kayası’ndan ayrılır.
Sonraki sahne Pyke’ta geçer. Theon Greyjoy adamları Euron Greyjoy’un Pyke’a geldiğini söylediği sırada babasının koltuğunda oturmaktadır. Euron dışarda Theon ile konuşur. Yara ondadır ve Theon’a Pyke’tan vazgeçmesini yoksa kız kardeşinin boğazını onun önünde keseceğini söyler. Theon havanın gittikçe soğuduğunu farkeder ve nefesini görür. Euron’a onların kendileri için geldiğini söyler ama Euron başta anlamaz. İnsanlar çığlık atmaya başlar ve wightlar Pyke’ı istila eder. Yaranın karışıklığından yararlanarak Euron’u tekmeler. Theon Yara’nın Ejderha Kayası’na gitmesini ister.
Yara Theon’un onla gelmesini ister ama Theon onu bir daha başarısızlığa uğratmayacağını söyler. Birkaç sadık adamla ufak bir gemide kaçar. Theon Euron ile bizzat dövüşür. Demirdoğumlular ve Kuzeyliler wightlarla savaşırken Euron Theon ile mücadele eder. Euron avantaj yakalar ve baltasını Theon’un vücüduna savurur. Theon hemen ölür, Euron güler. Euron adamlarının botlarla Pyke’tan ayrılmalarını ister. Pek çok adamı ölür ama Euron kaçmayı başarır.
Game Of Thrones 8. Sezon 5. Bölüm Senaryosu
İlk olarak Vadi Şövalyeleri’ni bir saldırıya karşı hazırlanırken göreceğiz. Lannister, Tully ve Stark orduları Vadi’ye ilerliyor. Jaime, Tyrion, Edmure ve Bronn adamlarına liderlik ediyorlar. Daha sonra Altın Mürettebat’ı Euron Greyjoy’un gemileriyle karaya çıkarken görüyoruz. Vadi Şövalyeleri büyük bir fırtınanın yavaşça yaklaştığını görüyorlar, Yoh Royce Vadi Ordusu’u komuta ediyor ve mızraklarını ve ejderhacamlarını hazır tutuyorlar. Robin Arryn, Yohn Royce’un yanında savaşıyor. Lord Royce Robin Arryn’in kendi adamlarını kontrol etmesinden memnun değil.
İlk dalga Yoh Royce’un adamlarını hazır tuttuğu yere geliyor. Wightlar Kanlı Kapı’yı istila etmeye başlıyor. Robin Arryn okçuları komuta ediyor, ancak batırıyor. Kartal Yuvası’nın içinde, Leydi Sansa’yı Gendry ve Tarth’lı Brienne ile görüyoruz. Gendry Sansa’ya veda ediyor ve savaşa katılıyor. Sansa, Gendry’ye ‘umarım dönersin’ gibi şeyler diyor. Gendry açıkça bundan şüphe duyduğunu söylüyor. Tarth’lı Brienne de savaşa katılmak istiyor, ancak Sansa bu fikirden pek hoşlanmıyor. Brienne’in kendisiyle kalmasını istiyor, ama Brienne onunla kalırsa Wightlar Kartal Yuvası’nı istila ettiğinde Sansa’yı kurtaramayacağını söylüyor. Sansa’yı korumaya yemin ettiğini ve bunu yapmanın en iyi yolunun da Gece Kralı’nın ordusunu Vadi’nin girişinden uzaklaştırmak olduğunu söylüyor. Sansa Brienne’e sarılıyor ve ailesini korumak için yaptığı her şey için teşekkür ediyor. Brienne savaşa katılmak için oradan ayrılıyor.
Sonraki sahne Ejderha Kayası’nda geçiyor. Altın Mürettebat’ın Kraliçe Daenerys’e saldırmak üzere yolda olduğu haberi Ejderha Kayası’na ulaşıyor. Daenerys geriye kalan Lekesizler’e ve Dothraklara, Ejderha Kayası’nı işgalden korumalarını emrediyor. Varys ona Ejderha Kayası’nı acilen terk etmesini söylüyor ama Daenerys bu tavsiyeyi dinlemiyor. Suyun artık gelmediğini ve doğum sancılarına hazır olması gerektiğini farkediyor. Missandei ve Samwell Daenerys’e dinlenmesi için yardımcı olur. Samwell endişelenir çünkü Daenerys’in bebeğinin gelmesi yakındır.
Daha sonra üç Ak Gezen’in belli bir mesafe uzaklıktan Wigtların Vadi Şövalyeleri’ne karşı nasıl galip geldiğini görüyoruz. Gece Kralı Viserion’u Ak Gezenlerin üzerinden uçuruyor ve manzarayı izliyor. Görünüşe göre Viserion gözlerinden birini kaybetmiş ve sağ kanadı ciddi şekilde yaralanmış. Brienne hayatı pahasına çarpışıyor. Robin, Eyrie’in az daha birkaç wight tarafından saldırıya uğrayacak gibi oluyor, bunu görünce Kartal Yuvası’nın içine kaçıyor. Sansa onun adamlarıyla savaşmak zorunda olduğunu söylüyor ama Robin adamlarını pek umursamıyor. Brienne, Lord Royce ve Gendry savaşmaya devam ediyor ama kaybeden taraf gibi duruyorlar. Ak Gezenler şimdi de Kartal Yuvası’nı işgal etmeye başlıyor. Kükreyen bir wight ejderhanın sesi duyuluyor. Tek mavi gözlü Wight Viserion Lord Royce ve adamlarının üstünde uçuyor ve onları ateşe veriyor.
Daha sonra başka bir ejderha kükremesi duyuyoruz. Gece Kralı arkasına bakıyor ve Jon Snow’un Drogon üzerinde Vadi Ordusu’nun kaçmasına yardım ettiğini görüyor. Jon Snow’un aşağısında Tullylerin, Lannister ve Kuzeyli kuvvetlerinin mücadeleye dahil olduğunu görüyoruz. Pek çok wight Drogon onları ateşe verirken Westeroslu ordular tarafından katlediliyor. Ancak ejderha ateşinin Ak Gezenleri etkilemediği görülüyor. Bronn ejderhacamından iki mızrakla bir Ak Gezen öldürmeyi başarıyor.
Jaime, Brienne’in başka bir Ak Gezenle başının belada olduğunu görüyor. Bağırsağından kılıç darbesi alıyor ve Jaime bunu görünce deliye dönerek Ak Gezen’e arkadan saldırıyor. Brienne ölüyor ve Jaime onu kollarında tutuyor. Sansa ve Arya’yı tıpkı Leydi Catelyn’in ona söz verdirdiği gibi güvende tutmasını söylüyor. Jaime bunu onun için yapacağını söylüyor. Brienne’in son sözleri Jaime’nin onurlu bir adam olduğu üzerine oluyor. Onun kollarında ölüyor.
Arya, Tazı ve Nymeria karlı Kralın Şehri’ne giriyor. Tazı pis kokulu şehri özlemediğini söylüyor, Arya da bunu onaylıyor. Arya şehrin o ayrıldığından beri bayağı bir değiştiğini ve Baelor Septi’nin yok olduğunu görüyor. Yeniden orada olmak ona Ned Stark’ı hatırlatıyor. Tazı’ya Lannisterlar’ın borçlarını ödemelerinin zamanının geldiğini söylüyor.
Daenerys doğum sancıları yaşamaya başlıyor. Samwell ve Missandei onunla ilgileniyor. Varys, Altın Mürettebat’ın çok az bir kısmının Ejderha Kayası sahillerini istila ettiğini görüyor. Lekesizler onların kalenin merdivenlerine ulaşmasını engellemeye çalışıyor. Dothrakiler onlarla sahilde çarpışıyor. Jorah ve Kuzeyli ordusunun az bir kısmı da çarpışmaya katılıyor. Jorah kalenin için Daenerys’i korumak için gidiyor.
Kartal Yuvası’nda Wightlar her saniye daha da azalıyor. Edmure adamlarına iyi liderlik ediyor; Tyrion da. Gece Kralı artık Viserion’u sürmüyor ve Kartal Yuvası’nın içine başka bir Ak Gezen ile girmeye çalışıyor. Viserion Gendry’ye saldırmaya çalışıyor, ağzını açıp alev üflüyor. Gendry ejderhacamından yapılmış bir mızrağı ejderhanın ağzına saplıyor. Wight Viserion Kanlı Kapı’nın kayalarından düşüyor ve Drogon onu ateşe verip işi bitiriyor.
Jorah Ejderha Kayası’na girmeyi başarıyor ve Daenerys’i sancılar içinde buluyor. İşler onun için pek parlak değil. Üzgün bir Samwell anne ve çocuğunun birlikte hayatta kalamayacağını, onlardan sadece birini kurtarabileceğini söylüyor. Jorah Daenerys’in yaşamasını istiyor ama Daenerys bebeğinden vazgeçmiyor. Samwell işini yapıyor ve Daenerys bebeği dışarı çıkarıyor. Samwell, Daenerys’e bebeğin kız olduğunu ve adının ne olacağını soruyor. Çok zayıflamış bir Daenerys, bebeğinin tıpkı Jon’un seveceği gibi, adının Lyanna olmasını istiyor. Daenerys ölüyor, Missandei, Varys ve Jorah bunun farkına varıyor.
Altın Mürettebat gittikçe yukarı çıkıyor ve Ejderha Kayası’nın merdivenlerini işgal etmeye başlıyor. Daenerys Jorah’a elveda diyor ve her zaman yanında olduğu için teşekkür ediyor. Jorah ona olan aşkını dile getiriyor ve Daenerys Jorah’a yeminini tutmasını ve kızı ve Missandei’yi güvende tutmasını istiyor. Jorah’tan acısına son verip onu öldürmesini istiyor. Jorah asla böyle bir şey yapamayacağını söylüyor ve Varys, Samwell’in kılıcı Yürekfelaketi’ni Daenerys’in göğsüne saplıyor.
Gece Kralı ve bir Ak Gezen Kartal Yuvası’na girmeyi başarıyor, Jon da bunun farkında. Sansa ve Robin Arryn hala Kartal Yuvası’nın içinde. Gece Kralı ve Ak Gezen de içerde ve Robin’e saldırıyor. Robin kendini savunmaya çalışıyor ama Ak Gezen bir mızrağı Robin’e saplıyor, saplamanın etkisiyle Robin Ay Kapısı’ndan uçuyor. Sansa Robin’in mızrağını alıyor ve Ak Gezen’i öldürüyor. Jon Snow, Sansa’yi güvende tutmak için geiyor ve Drogon’un üzerinde Ay Kapısı’ndan atlamasını istiyor. Jon ve Sansa beraber Drogon’un üzerinde Ay Kapısı’ndan atlıyor. Jon Uzunpençe’yi Gece Kralı’nın göğsüne saplamayı başarıyor ve onu öldürüyor. Kartal Yuvası yıkılırken Gece Kralı ölüyor.
Cersei Lannister ve Dağ Taht Odası’nda Qyburn’ü ağırlıyor. Daenerys’in yenildiğini söylemek için geldiğini söylüyor. Cersei gülüyor ve ikisi de zaferlerini kutlamak için kadeh kaldırıyor. Cersei başı dönmüş hissediyor ve izleyici Arya’nın Qyburn’ün yüzünü giydiğini farkediyor. Arya, Cersei’yi Jaqen’ın verdiği küçük şişedeki zehirle zehirliyor. Qyburn Cersei ile yüzleşiyor ve bir şeylerin yolunda olmadığını fark ediyor. İşte o anda Arya yüzünü açık ediyor. Cersei’ye, bir aslanın asla kurt sürüsüyle dövüşmemesi gerektiğini söylüyor.
Cersei Dağ’a Arya’yı öldürmesini söylüyor ama Arya bunun yardımı olmayacağını söylüyor. Nymeria ve Tazı’yı işi bitirmek için getiriyor. Nymeria Cersei’yi ciddi şekilde yaralıyor ve Tazı da Dağ ile dövüşüyor. Cersei’nin işini bitiren Arya oluyor ve onun boğazını kesiyor. Nymeria ve Tazı Dağ’a saldırıyor ama Dağ ölecek gibi durmuyor. Dağ miğferini kaybediyor ve o anda Tazı onun yüzünü ateşle yakıyor. Dağ Tazı, Arya ve Nymeria tarafından ölüme terkediliyor ve Kızıl Kale’den ayrılıyorlar.
Altın Mürettebat’ın komutanları kaleye giriyor ve Varys’e Daenerys’i teslim etmelerini emrediyor. Varys Daenerys’in öldüğünü söylüyor ama komutanlar Varys’i hançerleyip yollarını temizliyorlar. Daenerys’in cesedini buluyorlar ve onu Kraliçe Cersei’ye götürmek için alıyorlar. Samwell kendisiyle birlikte Missandei ve Dany’nin bebeğini saklamayı başarıyor. Altın Mürettebat Kralın Şehri’ne dönüyor.
Euron Greyjoy Kralın Şehri’ne geri dönüyor ve Kraliçe Cersei’nin katledildiğini öğreniyor. Ölümüne üzülmüş gibi davranıyor.
Jon Snow ve Sansa Stark Ejderha Kayası’na varıyor ve herkesin katledildiğini öğreniyor. Samwell, kolunda Jon’un çocuğuyla onunla merdivenlerde buluşuyor. Jon ağlamaya başlıyor. Daenerys’in başarıp başarmadığını soruyor ama Samwell başaramadğını söylüyor. Ona, kızına Lyanna Targaryen ismini verdiğini söylüyor.
Bölümün son sahnesi Kral Euron I Greyjoy’un taç takma sahnesi oluyor. Kendisi Yedi Krallık’ın Kralı oluyor.
Önemli Ölümler: Lord Royce, Tarth’lı Brienne, Robin Arryn, Wight Viserion, Kraliçe Daenerys Targaryen, Gece Kralı, Qyburn (gözükmedi), Kraliçe Cersei Lannister, Dağ ve Varys.
Game Of Thrones 8. Sezon 6. Bölüm (FİNAL) Senaryosu
İlk sahne Ejderha Kayası’nda geçiyor. Jaime, Bronn, Gendry, Tyrion ve Sör Davos Ejderha Kayası’na geri dönüyor. Edmure Nehirova’ya gitmiş. Jon kaledekilerle buluşuyor ve Daenerys’in ölümünü öğreniyor. Tyrion Daenerys’in ölümünü öğrendiğinde çok üzülüyor ve Ejderha Kayası’nın kayalıklarında Jon Snow ile sohbet ediyor. Jon’a Daenerys’e inandığını söylüyor. Bu boktan dünyayı daha iyi bir yer haline getireceğine inandığını ve en iyi bu rüyasından vazgeçmesi gerektiğini söylüyor. Sonra, Tyrion Daenerys’i ne öldürdü diye soruyor.
Jon bebeği doğururken öldüğünü ve Altın Mürettebat’ın cesedini Cersei Lannister’a teslim etmek için aldığını söylüyor. Bebeğe ne olduğunu soruyor, Jon da bebeklerinin hayatta ve iyi olduğunu söylüyor. Tyrion gülümsüyor ve sonra tek bir Greyjoy gemisinin Ejderha Kayası’na demir attığını görüyor. Jon ve Tyrion gemiye doğru yürüyor. Ejderha Kayası’na varan Yara Greyjoy’dan başkası değil. Euron’dan kaçtığını ama neredeyse bütün ordusunu kaybettiğini söylüyor. Jon Theon’un nerede olduğunu soruyor ve Yara ölüler vardığında muhtemelen hayatta kalamadığını söylüyor.
Sonraki sahnede Daenerys’in cesedi Kral Toprakları’nın duvarlarına asılıyor. Kral Toprakları’nın halkı vücuduna bok atıyor ve cesediyle eğleniyor. Yakındaki bir birahanede Arya ve Tazı oturuyor. Euron’un artık kral olduğunu ve Kral Toprakları’nın muhtemelen Euron’un düşmanlarının saldırısına uğrayacağını duyuyorlar. Arya Jon’a yardım etmek istiyor, onunla dövüşmek istiyor ama Tazı bu saçmalıklarla şimdilik işinin olmadığını söylüyor. Arya Tazı’nın ne yaptığının umrunda olmadığını, kardeşiyle savaşmak için kalacağını söylüyor. Tazı nihayet onunla kalıp Jon ve yanındakilere yardım etmeyi kabul ediyor.
Daha sonra Euron Greyjoy’u Taht Odası’nda Altın Mürettebat’ın kumandanlarıyla konuşurken görüyoruz. Ejderha Kraliçesi’nin cesedini getirdikleri için teşekkür ediyor ama aynı zamanda canlı getiremedikleri için de yazık olduğunu düşünüyor. Onu canlı getirselerdi onunla birlikte olacağını itiraf ediyor. Euron Greyjoy, Kuzeydeki Kral ile bir hesaplaşmanın yaklaştığını ve ilk saldıranların kendisi olmaları gerektiğini söylüyor. Euron yeni Üstat’a her krallığa bir kuzgun gönderip bütün Büyük Lordlar’ın kendisine bağlılık yemini etmesini yoksa Kral Toprakları’ndaki paralı askerleriyle onlara saldıracağını söylüyor.
Jon, Jaime, Bronn, Tyrion, Jorah, Sansa, Gendry, Davos, Missandei, Samwell ve Yara, Savaş Konseyinde Euron’un mesajını tartışıyor. Euron Greyjoy kendini Kraliçe Cersei’nin trajik ölümünden sonra Yedi Krallığın Kralı ilan etti. Jaime Euron’un Kraliçe Cersei’nin cinayetinin arkasında olduğuna ikna olur. Yara da Jaime ile aynı fikirdedir. Davos deli bir adamın Yedi Krallığı yönetmemesi gerektiğini ve ellerindeki her şeyle onlara karşı savaşmaları gerektiğini belirtir. Gendry ölmüş ailesinden kalan Baratheon koltuğuna Euron’un oturmasından gelen hoşnutsuzluğunu açık eder. Tyrion ve Jaime, Euron ile savaşmak için Lannister ordusunu kullanmayı ister.
Ayrıca Tyrion Daenerys’in geriye kalan sadık adamlarını Jon ve Dany’nin bebeği için savaşmaya devam etmeye ikna etmeleri gerektiğini düşünür. Savaşabilecek olanlar Kuzey, Lannister ordusu ve geriye kalan Dothraklar, Lekesizler ve Drogondur. Samwell Jon’un ebeveynlerini bir kez daha hatırlatır ama Jon, Samwell’in bunu diğerlerine söylemelerini istememektedir. Jon açıkça kral olmak istemediğini söyler. Ona Davos da kefil olur. Diğerlerine Jon’un, Batıdiyar’ın insanlarını Euron Greyjoy’un elinden kurtarmak için onların son şansı olduğunu ve Jon’dan iyi bir kral olacağını söyler. Bu onların tek umududur. Diğerleri Davos’a katılır ve Jon da yeni mevkisini nihayet kabul eder.
Savaş Konseyi’nden sonra, Jon kız kardeşi Sansa ile konuşur. Sansa’nın kafası Jon’un ebeveynleri yüzünden karışmıştır ve babasının onca zaman ailesine, Catelyn’e ve Jon’a yalan söylediğine inanmakta zorluk çekmektedir. Jon Sansa’yı onaylar ve Kışyarı varisi olduğu için Kuzey’e ve Kışyarı’na göz kulak olmasını söyler. Sansa onaylar ve Jon’a Ejderha Kayası’ndan ayrılmayı planladığını söyler. İkili yollarını ayırmadan önce birbirine sarılır.
Missandei yaşlı kadının onu ziyaret etmek için tekrar Ejderha Kayası’na geldiğini söyler. Yaşlı Melisande Jon’a günahlarının bedelini ödemek için hazır olduğunu söyler ve kimliğini açık eder. İzleyiciler şok olurken işinin bittiğini ve kehanetin gerçekleştiğini söyler. Davos cadının nihayetinde öldürülmesine onay verir. Gendry Davos’a katılır. Missandei ayrıca Daenerys’i bebeğini Işığın Tanrısı’na feda etmek için ikna etmeye çalıştığını söyler. Jon yaşlı Melisandre’nin asılmasını önerir ama Melisandre ateşle öldürülmesini, çünkü en saf ölüm yolunun bu olduğunu söyler. Ejderha Kayası’nın dışında, Drogon’un ateşiyle öldürülür.
Gemiler Karasu Koyu’na yelken açmak için Ejderha Kayası’ndan ayrılmaktadır. Tyrion, Missandei, Davos, Samwell ve bebek Lyanna bütün bunlar olurken Ejderha Kayası’nın içinde kalır. Jorah, Gendry, Jaime ve Bronn gemilerle yelken açarken görülür. Jon, Tyrion ve Missandei’den eğer o geri dönmezse Lyanna’ya iyi bakmalarını ister. Jon Samwell’e de elveda eder ve her zaman ona sadık olduğu için teşekkür eder.
Euron Kral Toprakları’nın surlarında görülür ve Targaryen gemilerinin yaklaştığını görür. Daenerys’in çürüyen bedeni de görülebilmektedir. Jon Snow’un Targaryen/Stark zırhı giydiğini ve gemilerin üstünde Drogon’u sürdüğünü görürüz. Euron emirleriyle yeniden tasarlanmış balistaları öne çıkarır. İlk başta Lannister askerleri sahile varır ve orayı işgal etmeye başlar. Altın Mürettebat’ı şehir surlarını korurken görürüz. Altın Mürettebat’ın iki komutanı fil sürmektedir. Filler birkaç Lannister askerini ezip geçer. Kuzeyli ordusunun Lannisterlar’a katıldığını ve Dothrakların arkalarından geldiğini görürüz. Jon ve Drogon dövüşe katılır ve Drogon bir kumandanı filiyle birlikte ateşe verir. Zavallı hayvan etrafa saldırır ve hangi taraftan olduğu bilinmeyen bir sürü insan öldürür.
Yara’yı baltasıyla elinden gelenin en iyisini yaparken, Gendry’yi de çekiciyle bir adamın kafatasını parçalarken görürüz. Euron adamlarına balistalarla Drogon’un hakkından gelmelerini söyler. Balistalardan üç tane vardır. İlk başta başarısız olurlar ama sonra Drogon sağ kanadından iki kez vurulur ve yere inmek zorunda kalır. Lannister ordusu, Stark ordusu ve Dothraklar vahşice savaşır ve şehir kapılarından geçmeyi başarırlar. Jon Drogon ile Ejderha Çukuru’na kaçmaya çalışır çünkü Drogon’un zarar gördüğünü ve artık doğru düzgün uçamadığını farkeder. Arya Drogon’un Ejderha Çukuru’na uçtuğunu görür.
Bu sırada Tazı, Jaime, Bronn ve Jorah’a katılır. Gendry ve Yara Euron’un kendini sakladığı Kızıl Kale’ye gitmeye çalışırlar. Aslında Euron adamlarına Ejderha Çukuru’na gidip canavarla Jon Snow’u yok etmelerini emretmektedir. Bronn ve Jaime Euron’un Altın Mürettebat ile Ejderha Çukuru’na gittiğini fark eder ve onlarla birlikte gider. Jaime, Jon’un tehlikede olduğunu fark eder. Tyrion’un yanı sıra Ejderha Çukuru’nun altında çılgınateş olduğunu bilen tek kişi odur. Eğer Drogon orda ateş üflemeye başlarsa çılgınateş bütün Ejderha Çukuru’nu ve içindeki herkes ve her şeyi kendisiyle beraber yok edecektir.
Arya ve Nymeria Ejderha Çukuru’na girer ve Jon’un Drogon’un yaralıyla ilgilendiğini görür. Jon Drogon’un kanatlarından mızrakları kaldırmaya çalışmaktadır. Jon Arya’yı görünce çok şaşırır ve acilen Kral Toprakları’nı terketmesini söyler. Arya ilk başta Jon’u bırakmak istemez, onlarla birlikte savaşmak istediğini söyler. Arya Drogon’u okşar, gençken Targaryen savaşçılarına bakıp her zaman bir ejderha sürmeyi hayal ettiğini söyler. Jon gülümser ama şiddetle Arya’nın Ejderha Çukuru’ndan çıkmasını çünkü ciddi derecede tehlikede olduklarını söyler. Arya Jon’u dinleyip ayrılmadan önce ikili birbirine sarılır. Arya, açıkça Jon’dan ayrılmaktan rahatsızdır.
Yara ve Gendry Kızıl Kale’nin içine girer ama neticede Euron Ejderha Çukuru’na kaçmıştır, Yara bundan hiç hoşlanmaz çünkü amcasının işini bizzat bitirmek istemektedir.
Euron ve Altın Mürettebat Ejderha Çukuru’nu istila etmeye başlar. Euron Jon Snow ile mücadele etmeye başlar. Jaime yanında Tazı ve Jorah ve onu oradan çıkarmak isteyen bazı Lannister askerleriyle aceleyle Ejderha Çukuru’na girer. Bronn hayatını riske etmek istemez ve olduğu yerde kalır. Euron neredeyse Jon Snow’un hakkından gelmeyi başarır ama Jaime aniden Euron’u arkadan kılıç saplayarak öldürür. Jaime, Jorah ve Tazı geriye kalan paralı askerlerle Jon’un Ejderha Çukuru’ndan çıktığından emin olmak için savaşırken Jon’u Ejderha Çukuru’ndan çıkarmaya çalışır.
Altın Mürettebat’ın adamları Drogon’a mızrak atmaya devam etmektedir ve ölmek üzere olduğu bellidir. Bir noktada, Drogon farkında olmadan ateş üfler, Ejderha Çukuru titrer. Jaime, Drogon’un Ejderha Çukuru’nun altındaki çılgınateşi tetiklediğini farkeder ve Jon’a ölümüne koşmasını emreder. Ağır yaralanmış Euro ölmeden önce güler, onlara boku yediklerini söyler. Jon’dan evvel, Tazı, Jaime ve Jorah kaçmaya çalışır ama çok geçtir ve çılgınateş bütün Ejderha Çukuru’nu yakıp kül eder. Hiç kimse hayatta kalamaz. Yara ve Gendry çılgınateş patlamasına belli bir mesafeden şahit olur ve korkuyla izlerler. İnsanlar daha fazla çılgınateş alev almadan Kral Toprakları’ndan kaçmaya çalışır.
Sonraki sahne Ejderha Kayası’nda geçer. Tyrion birkaç Targaryen gemisinin Ejderha Kayası’na döndüğünü görür. Yara ve Gendry , Tyrion, Davos, Samwell ve Missandei’yi çılgınateş patlaması hakkında bilgilendirir ve Jon’un, kardeşinin ve Jorah’ın muhtemelen hayatta kalamadığını söyler. Tyrion haberleri duyduğunda üzülür, aynı şekilde Samwell ve Davos da Jon’un ölümünü duyunca. Samwell ve Davos, şimdi ne yapacakları hakkında ufak bir konuşma yaparlar. Samwell, Davos’a şimdi ne yapacağını sorar. Davos, Sam’e muhtemelen karısının yanına döneceğini, çünkü uzun zamandır onu yalnız bıraktığını söyler. Samwell gülümser ve Davos’a kendisinin de aynı şeyi yapmayı planladığını söyler.
Daha sonra Arya ve Nymeria’yı bir gemiye binmek üzereyken görüyoruz, Arya kaptana Batıdiyarla işinin bittiğini söylüyor. Kaptan ufak bir kız ve bir kurdun Batıdiyar’da artık barış olduğuna göre Doğudiyar’da ne yapacağını sorar. Arya ‘Valar Morghulis’ diyerek cevap verir. 3 yıllık zaman atlamasından önce, Arya’nın gemisinin doğuya gittiğini görüyoruz.
Sonraki sahnede Sam, Küçük Sam’e okumayı öğretir. Leydi Gilly Tarly, artık Menzil Leydisi olmuştur. Sam’in annesi, Talla ve Gilly Samwell ve Küçük Sam’e bakar ve ikisi de bu ikiliye olan sevgilerini dile getirirler. Sam onların yanına gelir ve ne hakkında konuştuklarını sorarlar, ama Sam’in annesi kadın muhabbeti olduğunu söyler. Sam ve Gilly’nin son bir sahnesi vardır. Gilly’nin Sam’e iyi haberleri vardır. Onun çocuğuna hamiledir. Sam, Gilly ile kendi çocuklarını yapacakları için çok mutludur. Aynı zamanda Gilly’e her zaman Küçük Sam’i kendi Sam’i gibi seveceğini ve bir gün Menzil’in ona miras kalacağını söyler.
Sonraki sahne, bizi Leydi Sansa ve Lord Gendry’nin beraber olduğu Kışyarı’na götürür. Sansa Gendry ile beraber, Edmure ve Roslin’in oğullarının birbiriyle talim yapmalarını izler. Edmure hala Nehirova Lordu ünvanını elinde bulundurmaktadır. Sansa, Edmure’un oğullarından birinin Arya’nın kılıcı İğne’yi taşıdığını görür ve nasıl bulduklarını sorar. Edmure, oğlu Willem’in avlanırken ormanda bulduğunu söyler. Kız kardeşinin hayatta olup olmadığını sorar, Sansa ise muhtemelen hayatta olduğunu söyler. Arya her zaman hayatta kalmanın bir yolunu bulmuştu.
Sansa ve Gendry Kışyarı’nın mahzenlerini ziyaret eder. Jon’un heykeli de mahzenlerde durmaktadır. Gendry, Sansa’ya onun gerçekten buraya ait olup olmadığını sorar. Sansa Jon’un gerçekten ait olduğu tek yerin burası olduğunu söyler, babası ve kardeşlerinin yanı. Gendry aslında onun isminin ‘Jon’ olmadığı konusunda şaka yapar. Sansa onun kendisi için her zaman ‘Jon Snow’ kalacağını söyler. Sansa hala Kışyarı ve Vadi Leydisi olarak yapacak çok işinin olduğunu söyler. Gendry’ye artık sahipsiz olduğuna göre Fırtına Burnu’na ne yapacağını sorar. Gendry Kral Vekili tarafından gerçek bir Baratheon yapıldıktan sonra ilgileneceğini söyler.
Daha sonra Kral Vekili ve Kraliçe Lyanna Targaryen’ın Kraliçe Eli Tyrion Lannister’ı görüyoruz. Tyrion, uyumadan önce Missandei’nin Lyanna’ya Rhaenys ve Visenya Targaryen’ın hikayelerini anlatan bir kitabı okuyuşunu izliyor. Lyanna annesinin ejderha sürüp sürmediğini soruyor ve Missandei mükemmel bir savaşçı olduğunu söylüyor. Sonraki sahnede, Tyrion ve Missandei yatakta beraber bir şekilde görünüyorlar ve Lyanna’nın ne kadar uysal olduğu hakkında konuşuyorlar. Tyrion ayrıca onun kara kara düşünmekte de iyi olduğunu söylüyor. Missandei gülüyor ve Tyrion’a ebeveynleri Jon ve Daenerys olan çocuktan daha azının beklenmeyeceğini söylüyor.
Tyrion, Missandei’ye Lyanna’yı eğitmekle mükemmel bir iş çıkardığını söylüyor ve ikili seks yapmaya başlıyor (Vay anam vay! Neler dönmüş Serhat ya!). Tyrion’un son sahnesinde onu Lyanna ile birlikte Batıdiyar’ın devasa haritası üzerinde görüyoruz. Tyrion bir gün Yedi Krallık’ı yöneteceğini söylüyor. Kuzey’in ve Vadi’nin şu anda hayatta kalan tek Stark çocuğu Leydi Sansa Stark tarafından yönetildiğini ve onun da Fırtına Toprakları Lordu, Lord Gendry Baratheon ile evli olduğunu söylüyor. Nehir Toprakları Edmure Tully tarafından yönetiliyor. Tyrion’ın bizzat kendisi Casterly Kayası’nın yönetiminden sorumlu ama kale şu anda hala sahipsiz. Menzil, Randyll Tarly’nin oğlu Lord Samwell Tarly tarafından yönetiliyor.
Öbür taraftan Demir Adalar ise şu anda Yara Greyjoy tarafından yönetiliyor. Lyanna Dorne’u soruyor, Tyrion’da Dorne’un şu anda Oberyn’in kızlarından biri tarafından yönetildiğini söylüyor. O kız her zaman bir kaleye ve güzel genç bir leydiye sahip olmak isteyen biriyle (Bronn) evlendi. Tyrion ve Lyanna Demir Taht’a doğru yürüyor. Tyrion Lyanna’ya Taht Oyunları’nın bir çocuk oyunu olmadığını, bedel gerektiren bir şey olduğunu söylüyor. Tabii ki, Tyrion Taht Oyunları’nı asla yalnız oynamak zorunda kalmayacağını, bunun için her zaman onun yanında olacağını söylüyor. Son görüntüde Lyanna ve Tyrion Demir Taht’a bakıyor.
Çok çok uzak kuzeyde, Daimi Kış Toprakları’nda veda ediyoruz. Bir Ak Gezen atını sürüyor ve Bran Stark’ın cesedini bir sunağa getiriyor. Gece Kralı, Bran’i ikinci bölümde hançerlemişti hatırlayın. Ejderhacamıyla kalbinden bıçaklanmıştı. Belli bir ayin düzenliyor ve Bran gözlerini açıyor. Gün gibi maviler. Ak Gezen Bran’in başına bir taç takıyor ve sunak yavaşta bir buza dönüşüyor. Kış geliyor..
bu senaryo müthismis yav

bunu cekseymis ya dingiller, adamlar ne güzel yazmislar, finali de müthis
 
Üst Alt