rüya kontrolü - Sayfa 2 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Ynt: Rüya Kontrolü



Arkadaşlar başlıktan da anlayabileceğiniz üzere uyuduğum halde rüya gördüğümün bilincinde oluyorum ve rüyalarımı istediğim gibi yönlendirebiliiyorum, istediğim vakitte kalkabiliyorum. Onun haricinde önümüzdeki günden ufak bir kesit görebiliyorum. Kesit dediğim 2 saniyelik bir görüntü falan ama bu görüntüler de pek önemli olmuyor yani. Mesela kendimi bir dükkana girerken görüyorum. Sonra rüyayı pek takmıyorum ancak rüyamda gördüğüm dükkana girince şaşırıveriyorum bir anda. Rüya kontrolünü epey yaşayanlar var. Bu forumdan anlattığım gibi olayları yaşayanlar var mı peki? Ayrıca rüya kontrolü olayının tehlikeli olabileceğini duymuştum.



Edit: Gelecek günden bir kare görme olayının dejavu falan olmadığını düşünüyorum, çok net rüyada gördüğümü hatırlıyorum yani.





Kesinlikle yanlış anlaşılmasın, bunu aşağılamak veya küçümsemek manasında sormuyorum.

Dostum Iq derecen nedir merak ettim?





GT-I9070 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Cevap: Rüya Kontrolü



Çoğu zaman bende de oluyor. Rüya olduğunu fark edip, kendi çapımda eğleniyorum...:asd:



Gayet zevkli oluyor.:D



Ama bir sonraki günden kesit görme işi garip. O da bazen olabilir ama her gün oluyorsa ilginçmiş.
 
Cevap: Rüya Kontrolü



Yaşarken gördüğün birşeyi,daha önce görmüşsün gibi bir izlenim bende de olur ve genelde uykusuz ve yorgun olduğum süreç içerisinde daha da çok olur.Mesela bir dönem hakikaten kendimden şüphe etmiştim, belki de 10'dan daha fazla yaşadım bu durumu. Beyin o an yaşadığı şeyi algılayamazsa, bu da kişide bu olayı daha önce de gördüğü izlenimi yaratabilir. Uykusuzluk,yorgunluk ve dikkatsizlik etken bu duruma. Bizzat ben yaşadığımdan kendimden de biliyorum. Algının beyinde saniyelik, hatta saniselik geç oluşmasının bir sonucu büyük ihtimal.



Bir de şöyle bir durum varmış,alınıtı yapıyorum :



"Ayrıca, beynin sağ lobu ile sol lobunun mili saniyeden daha küçük bir zaman farkı ile çalışmasından da kaynaklanabilir. Bir taraf diğer taraftan önce algıladığı için, geç algılayan taraf bu olayın daha önce yaşanmış olduğu yanılsamasına kapılır. Bu durum siniraksonlarındaki küçük bir sapmadan kaynaklanır. Yoğun miktarda alkol alımının ertesi sabahı (akşamdan kalma iken) gerçekleşme ihtimali yüksektir".



Yani çeşitli nedenleri mevcut olabilir. Fakat senin durum da acayip. Yani hayatını çok etkiliyorsa ilgili doktora gitmekte fayda var.Eğlenceli oluyor ama bazen,sıkıntı yok. Hatta "vay anasını medyum mu oluyorum lan" gibi bir düşünce de oluyor :-))
 
Cevap: Rüya Kontrolü



Ben rüya olduğunu bazen farkedebiliyorum ama kendimi kontrol edemiyorum. Mesela bir şeyden kaçıyorsam rüya olduğunu biliyorum ama sanki gerçekmiş gibi korkuyorum, kaçıyorum.
 
Cevap: Rüya Kontrolü



rüyanda gördüğün dükkana girince neyine şaşırıyorsun ki? o dükkanı görünce girmezsen rüyan gerçekleşmemiş olur. sorun sende.
 
Cevap: Rüya Kontrolü



profesyonel bir şekilde yaptığım olay.



ayrıca bu olaya lucid rüyada denilir.istediğiniz zaman yapabilirsiniz.hatta bu konuda egzersizler bile var.



Zararları;



-Uyku düzeniniz Bozulur.

-Dünyadan kendinizi soyutlarsınız.

-Eğer Mutsuzsanız Gerçek dünya yerine sanal dünya daha cazip gelir.

-Beyniniz sürekli meşgul olduğu için Çok fazla yorulursunuz.

-İşlerinizdeki veriminiz düşer.

-Oradaki yaşantınızı dünyaya yansıtma hissi sizi agresif ve saldırgan yapar.

-Eğer rüyada olaylar istediğiniz gibi gitmezse psikolojik sorunlara neden olabilir.

-Aşırı uyumak isteği oluşturur.

-Şişmanlığa yol açar sadece gerçek dünyayı yemek yemek ve tuvalet için kullanırsınız.

-Günde 1-2 saat uyanık kalabilirsiniz.

-Ciddi hastalıklara veya ölüme yol açabilir.

(Metabolizmanız bozulup hasta olabilirsiniz, bağışıklık sisteminiz zayıflayabilir veya gerçek deneyimler çok sık olursa nefessiz kalarak veya rüyadaki düşme sonucu heyecanla kalbiniz durabilir bunlar ölüme yol açabilir. Şimdiye kadar rüya görürken kalp krizi geçiren kişi sayısı oldukça fazla lucid yüzünden ölen kişi sayısı 600 kişi. Psikolojik tedavi görenlerin sayısı lucid gören kayıtlı insan sayısının %26 sı)



Yararları;

quote:



-Tüm fantazilerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

-İstediğniz herşeyin sahibi olabilirsiniz.

-Kendi Dünyanızın tanrısı olabilirsiniz.

-Eğer Uzmanlaşırsanız rüyalarınız sizin kontrolünüzde birer dizi film gibi olur hergün bir önceki günün devamı olur ve artık iki kişi olabilirsiniz hayatta.

-İleriki evresi Astral Seyehattir.Lucid rüya yoluyla astral seyahat yapabilirsiniz.



Nasıl başlayacağız bu işe? :confused:
 
Cevap: Rüya Kontrolü



Bu konu Metafizik ve Astral seyahatlerle yakından ilgili. Astral seyahat basit bir tabirle ruhun bedenden ayrılarak serbestçe gezinebilmesi olarak tanımlanabilir.

Bir çok kişinin bilinçsiz olarak bunu yapabildiği söylenmektedir. Bunu bilnçli olarak yapmak isteyenlere önerilen yöntemlerden birisi de rüyanın içinde uyanmak ve rüyanın kontrolünü eline almaktır.



Tabii yaşananların gerçek bir seyahat mi yoksa kontrollü bir rüyadan ibaret mi olduğu konusu sürekli tartışılmaktadır.
 
Cevap: Rüya Kontrolü



rüyanda gördüğün dükkana girince neyine şaşırıyorsun ki? o dükkanı görünce girmezsen rüyan gerçekleşmemiş olur. sorun sende.

Ben rüyamda gördüm diye o dükkana gidip girmiyorum renktaş. Mesela hiç tanımadığım bir adamı görüyordum ertesi gün bir bakmışım otobüsün içinde görüyorum. Elimde olan birşey değil yani. Bu arada her gece oluyor lucid işi.
 
Cevap: Rüya Kontrolü



Ayrıca gece yatmadan önce aklımca şu rüyayı göreceğim diyorum ve görüyorum. İrdelenmeli. :asd: İstediğim rüyayı rahatlıkla görebiliyorum kısacası. Uyanıyorum yatıyorum yine full time rüya. Benim uykum rüyalarla geçiyor zaten, sabah kalktığımda da garip bir şekilde yorgun uyanıyorum. Çünkü lucid yüzünden uykumu alamıyorum.
 
Cevap: Rüya Kontrolü



rüyalarım daha çok fantaziler içeriyo.içinde tinto brass kadınlarının olduğu rüyalarda keşke rüyada olduğumun farkında olsam da tadını çıkarabilsem doya doya :D
 
Cevap: Rüya Kontrolü



Aynisini yemin ederim bende yasiyorum kontrol edebiliyorum ruyalarimi ve bu super oliyo bazen... O an aklima ne getirsem oliyo...



Etrafimda diyelim sinifdan kiz arkadaslar var ruyada oldugumun bilincindeyken onlara gidip tecavuz felan edebiliyorum abartisiz :D



Super bisey ya. Her zaman olmuyo tabi



Bu bende de var.Rüyada olduğumu bildiğimde sokağa çıkıp hatun avına çıkıyorum :D :D Sapıkmıyız neyiz :D :D





Bazen mesela ruyadan cok korkarsam birisinden felan kaciyorsam o ruyadan cikmayi ve uyanmayi becerebiliyorum felan... kendimi bi koseye atip 2-3 saniye ruyanin icinde gozumu kapatip kasinca kendimi cikabiliyorum mesela garip garip seyler ama iyi oliyo yaw.



ilk başlar da rüyadan çıkmanın yolunu bulamamıştım ve kötü birşey gördüğümde çok tırsıyordum ama dediğin gibi gözlerini kapatıp kendini kastıgında saliseler içinde uyanıyorsun.
 
Cevap: Rüya Kontrolü



Ben rüyamda gördüm diye o dükkana gidip girmiyorum renktaş. Mesela hiç tanımadığım bir adamı görüyordum ertesi gün bir bakmışım otobüsün içinde görüyorum. Elimde olan birşey değil yani. Bu arada her gece oluyor lucid işi.



Ben birşey duymuştum; rüyalarda gördüğümüz bütün insanlar daha önce mutlaka gördüğümüz kişilerdir. Diye ama doğrumu bilmiyorum.:)
 
Cevap: Rüya Kontrolü



Ben birşey duymuştum; rüyalarda gördüğümüz bütün insanlar daha önce mutlaka gördüğümüz kişilerdir. Diye ama doğrumu bilmiyorum.:)



twitterda ilginç bilgiler diye bi hesap var orda şöyle denmişti



"insan beyni yeni yüzler yaratamaz o yüzden rüyasında gördükleri kişiler daha önce normal hayatta görüpte unuttukları yüzler" miş:)
 
Cevap: Rüya Kontrolü



Forumun psychic'leri diye başlık açın bari anasını satayım bu ne.



Genelde rüya bile görmüyorum ben, uyanınca da baya şaşkın oluyorum böyle bırak hani rüyada olduğunu anlamayı falan.



Peki bunun belirli sebepleri var mı ki bilimsel olarak ? Yani şu özelliğe sahip insanlarda oluyor ama bunlarda olmuyor falan.
 
Üst Alt