Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Önerileri - Sayfa 8 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
bu konunun artık paranoya seviyesine ulaştığını düşünüyorum. abur cubur dediğimiz şeyler zaten sağlıklı olmayan gıda türleridir. Yıllardır bu böyle zaten ama sırf üretim maliyetini düşürmek için sağlığa zararı olmayan gıda katkı maddeleri yerine sağlık için zararlı alternatifleri kullanılmaya başlandı. Yememekten daha önemlisi denetimin sıkılaştırılması lazım.

Tamam atıştırmalıklar yemedin yedirmedin. Peki sofrana dışarıdan gelen ürünler çok mu sağlıklı?
Peynir?
Zeytin?
Yumurta?
Tavuk?
Et?
Salam,sosis, sucuk?
domates?
salatalık?
hatta pirinç,bulgur, fasulye?
hatta hatta şişelenmiş içme suyu?

bunlar çok mu sağlıklı?

Denetim yok yahu. Ucuz et diye bir şey geldi ne yedeğinizi bilmiyorsunuz. Ne şartlarda üretildiği belli değil. Sofranıza nasıl geldiğini bilmediğiniz bakliyat, et, süt, sebze-meyve bu gıda katkı maddelerinden çok daha tehlikeli.

Eğer evinize giren her ürün köyden, üreticiden gelmiyorsa yasaklamaktan, sakınmaktan çok daha önemlisi denetimsizliğe isyan etmek.
 
bu konunun artık paranoya seviyesine ulaştığını düşünüyorum. abur cubur dediğimiz şeyler zaten sağlıklı olmayan gıda türleridir. Yıllardır bu böyle zaten ama sırf üretim maliyetini düşürmek için sağlığa zararı olmayan gıda katkı maddeleri yerine sağlık için zararlı alternatifleri kullanılmaya başlandı. Yememekten daha önemlisi denetimin sıkılaştırılması lazım.

Tamam atıştırmalıklar yemedin yedirmedin. Peki sofrana dışarıdan gelen ürünler çok mu sağlıklı?
Peynir?
Zeytin?
Yumurta?
Tavuk?
Et?
Salam,sosis, sucuk?
domates?
salatalık?
hatta pirinç,bulgur, fasulye?
hatta hatta şişelenmiş içme suyu?

bunlar çok mu sağlıklı?

Denetim yok yahu. Ucuz et diye bir şey geldi ne yedeğinizi bilmiyorsunuz. Ne şartlarda üretildiği belli değil. Sofranıza nasıl geldiğini bilmediğiniz bakliyat, et, süt, sebze-meyve bu gıda katkı maddelerinden çok daha tehlikeli.

Eğer evinize giren her ürün köyden, üreticiden gelmiyorsa yasaklamaktan, sakınmaktan çok daha önemlisi denetimsizliğe isyan etmek.
Tamam da konuşulanlar söylediklerinle pek alakalı değilki.

Vücuda giren her şeye dikkat etmek lazım lakin zarar verdiği kesin olan şeylerden uzak durmak lazım. Bence paranoya yediğimiz zeytinde bile sıkıntı aramaya başlayınca başlar :)
 
bu konunun artık paranoya seviyesine ulaştığını düşünüyorum. abur cubur dediğimiz şeyler zaten sağlıklı olmayan gıda türleridir. Yıllardır bu böyle zaten ama sırf üretim maliyetini düşürmek için sağlığa zararı olmayan gıda katkı maddeleri yerine sağlık için zararlı alternatifleri kullanılmaya başlandı. Yememekten daha önemlisi denetimin sıkılaştırılması lazım.

Tamam atıştırmalıklar yemedin yedirmedin. Peki sofrana dışarıdan gelen ürünler çok mu sağlıklı?
Peynir?
Zeytin?
Yumurta?
Tavuk?
Et?
Salam,sosis, sucuk?
domates?
salatalık?
hatta pirinç,bulgur, fasulye?
hatta hatta şişelenmiş içme suyu?

bunlar çok mu sağlıklı?

Denetim yok yahu. Ucuz et diye bir şey geldi ne yedeğinizi bilmiyorsunuz. Ne şartlarda üretildiği belli değil. Sofranıza nasıl geldiğini bilmediğiniz bakliyat, et, süt, sebze-meyve bu gıda katkı maddelerinden çok daha tehlikeli.

Eğer evinize giren her ürün köyden, üreticiden gelmiyorsa yasaklamaktan, sakınmaktan çok daha önemlisi denetimsizliğe isyan etmek.
Tamam da konuşulanlar söylediklerinle pek alakalı değilki.

Vücuda giren her şeye dikkat etmek lazım lakin zarar verdiği kesin olan şeylerden uzak durmak lazım. Bence paranoya yediğimiz zeytinde bile sıkıntı aramaya başlayınca başlar :)

Değil aslında şu her gün haberlerde, haber sitelerinde, her yerde şunu yemeyin sıkıntı var, bunu yemeyin kanser yapar haberleri var. Nişasta bazlı şeker muhabbetinden sonra insanlar iyice manyağa bağladı. Nişasta bazlı şeker vücut için faydalı bir şey değil hatta tüketilmesi uzun vadede zarara yol açabilecek şeyler.

Bu tür atıştırmalıklar tehlikeli ama üzerinde yazıyor en azından ne yediğini biliyorsun ya üzerinde yazmayan gıdalar ya da yazmayan kısımları? Madalyonun öteki yüzü daha korkunç sağlıklı diye bildiğimiz ürünlerin kaçına garanti verebiliriz veya düzgün koşullarda üretildiğini söyleyebiliriz? Paranoya noktasına ulaşmak burada başlıyor zaten.

Evine giren her ürün sıkıntılı olabilir. Ben güvenmiyorum hangi marka olursa olsun üretene de, denetleyene de. Güven sağlanması gerekir. Vatandaşın öncelikle bunu talep etmesi gerekir. Sen yediğinin nasıl üretildiğini içinde ne olduğunu %99’unun içinde ne olduğunu bil. Sonrası eğitimlerle falan hallolur, insanlar bilinçlendirilir neyi yemesi yememesi gerektiği konusunda.
 
bu konunun artık paranoya seviyesine ulaştığını düşünüyorum. abur cubur dediğimiz şeyler zaten sağlıklı olmayan gıda türleridir. Yıllardır bu böyle zaten ama sırf üretim maliyetini düşürmek için sağlığa zararı olmayan gıda katkı maddeleri yerine sağlık için zararlı alternatifleri kullanılmaya başlandı. Yememekten daha önemlisi denetimin sıkılaştırılması lazım.

Tamam atıştırmalıklar yemedin yedirmedin. Peki sofrana dışarıdan gelen ürünler çok mu sağlıklı?
Peynir?
Zeytin?
Yumurta?
Tavuk?
Et?
Salam,sosis, sucuk?
domates?
salatalık?
hatta pirinç,bulgur, fasulye?
hatta hatta şişelenmiş içme suyu?

bunlar çok mu sağlıklı?

Denetim yok yahu. Ucuz et diye bir şey geldi ne yedeğinizi bilmiyorsunuz. Ne şartlarda üretildiği belli değil. Sofranıza nasıl geldiğini bilmediğiniz bakliyat, et, süt, sebze-meyve bu gıda katkı maddelerinden çok daha tehlikeli.

Eğer evinize giren her ürün köyden, üreticiden gelmiyorsa yasaklamaktan, sakınmaktan çok daha önemlisi denetimsizliğe isyan etmek.
Tamam da konuşulanlar söylediklerinle pek alakalı değilki.

Vücuda giren her şeye dikkat etmek lazım lakin zarar verdiği kesin olan şeylerden uzak durmak lazım. Bence paranoya yediğimiz zeytinde bile sıkıntı aramaya başlayınca başlar :)

Değil aslında şu her gün haberlerde, haber sitelerinde, her yerde şunu yemeyin sıkıntı var, bunu yemeyin kanser yapar haberleri var. Nişasta bazlı şeker muhabbetinden sonra insanlar iyice manyağa bağladı. Nişasta bazlı şeker vücut için faydalı bir şey değil hatta tüketilmesi uzun vadede zarara yol açabilecek şeyler.

Bu tür atıştırmalıklar tehlikeli ama üzerinde yazıyor en azından ne yediğini biliyorsun ya üzerinde yazmayan gıdalar ya da yazmayan kısımları? Madalyonun öteki yüzü daha korkunç sağlıklı diye bildiğimiz ürünlerin kaçına garanti verebiliriz veya düzgün koşullarda üretildiğini söyleyebiliriz? Paranoya noktasına ulaşmak burada başlıyor zaten.

Evine giren her ürün sıkıntılı olabilir. Ben güvenmiyorum hangi marka olursa olsun üretene de, denetleyene de. Güven sağlanması gerekir. Vatandaşın öncelikle bunu talep etmesi gerekir. Sen yediğinin nasıl üretildiğini içinde ne olduğunu %99’unun içinde ne olduğunu bil. Sonrası eğitimlerle falan hallolur, insanlar bilinçlendirilir neyi yemesi yememesi gerektiği konusunda.
Bizim bir arkadaş Türkiye'nin gelişememesindeki temel problemleri beslenme olarak görüyordu, sosyoloji tarzı bir alanda okuyor tam hatırlamıyorum da.

Kısmen haklı, her şey ucuza gelsin diye bence de kimbilir neler konuluyordur napalım biz de el mecbur yiyoruz.
 
E aile kasabi ve koy ve kasabalardan urun getiren yerleri secmiyor da supermarketlerden et aliyorsunuz kilo kilo

Kasaplardan alip riski azaltsaniza madem , organik pazarlarda gezen tavuk , bunlarin yumurta ve sutleri var

Bunlar guvenilir yahut koylerdeki yerel ureticilerden de edinebilirsiniz

Neden migros , a101 vb kovaliyorsunuz ?

Soruyorum bazen , daha ucuz diyorlar , yahu saglik icin deger mi parayi bu kadar onemsemeye ? Anlamak mumkun degil

Indirim var diye et alacagin yer degistirilir mi ?
 
Hava harika gidip biraz Fındıkzade, Çukurbostan parkında basket potalarına atış yapayım, hem de güneş alayım.

Sokak sporu candır.
 
Tamamen bırakıp, vücudunuzu alıştırdıysanız helal olsun. Ekmeği tam kesemiyorum. Bazı günler kahvaltı dahil yemediğim oluyor ama akşama doğru başıma ağrılar giriyor. Bana kalırsa protein ve yararlı olduğundan değil, uyuşturucu etkisi yarattığından o ağrıyı çekiyorum. Sonra hafiften yine yiyorum şişiyorum, pişman oluyorum, bir kaç gün sonra yine kesiyorum yine ağrılar... Kısır döngü içerisindeyim.

Zaten uzun süre yapılacak bir diyet değil vücutta kaldırmaz bir süre sonra şimdilik bir sıkıntı yok ideal kiloya düştüğüm an normal sağlıklı beslenme formuna geçeceğim. :) Ben de ekmek değilde tatlı sorunu oluyor onuda protein bar ya da türevleriyle idare etmeye çalışıyorum.
Kendi evimdeyken sıkıntı olmuyorda bana misafirliğe gittiğimizde koyuyorlar önüme börek kek tatlı falan ozaman sıkıntı oluyor biraz zor tutuyorum kendimi :)
Bende şu sıralar aynı şekil besleniyorum sadece aralarda 10 ar badem yiyorum sabahda yulaf yiyorum
 
Şeker, ekmek ve de boyalı daha doğrusu katkı maddeli yiyecekleri bıraktığınız vakit sağlıkla ilgili pek çok sorunun önüne geçebilirsiniz. Her kış çok ağır şekilde 2-3 defa grip olan ben, yeme-içme bahsine dikkat ettiğimden beri çok hafif atlatıyorum. Üstelik bunun dışında hiç hastalanmadım. Sabahları daha rahat uyanıyorum. Gece vakitlice uyuyabiliyorum. (akşam 19'dan sonra da bir şey yemiyorum)

Bu konuda en zorlandığım mevzu ramazan pideleri oldu. Yememek için sağlam mücadele ettim.
 
Üst Alt