Sıcak Fırsatlar - Sayfa 5 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Sıcak Fırsatlar


işlenmiş etten uzak duralim
İki çataldan birisini boyuna uzun uzun kalınca 4 e dilimliicen; tavada kısık ateşte kızarırken etrafına sebzeleri döşiycen.
O sebzelerin suyuynan sucuğun baharatlı yağı birbirine kavuşup lezzet ve aroma patlaması yaptığında sucukların üzerine 2-3 tane yumurta kırıp kapağını kapatcan 4-5 dakka ...
indirmeden ince ince kaşar dilimlerini şööle bi yatırcan üstüne yumurtalı sucukların... 2-3 dakka soona altını kapatıp hem tavanın sıcağı boşa gitmesin, hemde yumuşasın diye bide lavaş(lar) sereceksin üzerine kaşarlı yumurtalı sucukların.
O arada ateş gibi bi duble çay koycan yanına.... Ööööff ki ÖÖfff....
Sen uzak dur... sakın yanaşma... Ketçap mayonezden tadı kaçmış cıvıklara devam etmeye devam et sen..
 
İki çataldan birisini boyuna uzun uzun kalınca 4 e dilimliicen; tavada kısık ateşte kızarırken etrafına sebzeleri döşiycen.
O sebzelerin suyuynan sucuğun baharatlı yağı birbirine kavuşup lezzet ve aroma patlaması yaptığında sucukların üzerine 2-3 tane yumurta kırıp kapağını kapatcan 4-5 dakka ...
indirmeden ince ince kaşar dilimlerini şööle bi yatırcan üstüne yumurtalı sucukların... 2-3 dakka soona altını kapatıp hem tavanın sıcağı boşa gitmesin, hemde yumuşasın diye bide lavaş(lar) sereceksin üzerine kaşarlı yumurtalı sucukların.
O arada ateş gibi bi duble çay koycan yanına.... Ööööff ki ÖÖfff....
Sen uzak dur... sakın yanaşma... Ketçap mayonezden tadı kaçmış cıvıklara devam etmeye devam et sen..
rtas guzel fantazi ama muhtemelen eşek eti, tukuruk bezi, domuz eti, sakatat fln da var o tavada
 
Ülker Çikolatalı Gofret 1.00 TL olmuş. Tobacco shopta 1.50 TL.
Başka markaların 5 li çikolatalı gofret paketleri var AYNI GRAMAJLI. Aralarında merdivenaltı olmayan güvenilir markalardan ülkerden daha kaliteli olanları var.
5 li paket aynı gramajda ülkerde 4.5 civarı iken, 3-3.5 arasında satılanları görüyorum arasıra.
Aslında biraz zahmete katlanabilsek çok daha basit yolda daha güveninlir olarak elde etme yolları var.
500-750 gramlık paket gofretlerden alıp, kaliteli bir erimiş çikolataya bandırarak, ve tabii ki buzdolabında muhafaza ederek,
daha kaliteli ve güvenilir vaziyette üstelik de kaliteye göre 1/3-1/4 maliyette sahip olmak mümkün..
Ama zahmetine ve bulaşığına katlanamıyoruz işte... Avrupalılar özellikle de italyan ve fransızlar bu tip işleri zevkle yapıyolar..
Bilindik büyük bir AVM zincirinin kendi ismiyle ürettiği çikolatalı gofret 0.40 kuruş adedi.
Ülker güncel fiyat, dediğin gibi tane 1, ve 5 li paket 4.5...
 
sucugu baya severim de aslında eşek eti fln yiyoruzdur muhtemelen.
Sucukda marka önemli.. Hem kalite hemde güvenilirlik açısından. Aytaç mera yıyılımı çiftlik ürünü olduğu için zaten CUmhuriyet isminin arkasında kalıyo. Oysa cumhuriyet bence artık eski cumhuriyet değil, markanın gücüyle tutunuyo sanki. Öyle bir marka yapmış ki sucukta afyon üretimi damgası cumhuriyet sayesinde yerleşmişve nerdeyse kayseriyi bile gölgede bırakacak..
Ama bu markalaşma fiyat şişkinliği nedeniyle yeterince ciro yapamıyor bence. Bu markaya arasıra indirime girseler piyasanın tozunu atarlar, bir çok firmanın ocağına incir ağacı dikerler kesin..

Ama bugünlerde erşan diye bir marka çıkmış, aç k..pek gibi tüm et ürünlerine saldırıyor. Her yerde fiyat kırmaya çalışan elemanları var nerdeyse... Özellikle paket dönerde her yerde standı var sayılır, Büyük mağazalarda 2 tane ayrı stand kurduğunu bile gördüm..
Ciddi ciddi nam salmaya ve rekabete girmeye çalışıyo.....
 
Nametten bahsediyoruz, sokak marketlerinin üstüne '' 8 liraya afyon tazesi '' diye yazdıklarıdan değil....
valla markası ne olursa olsun şuan üretimin özünde maliyetleri düşürmek var et de çok pahalı hatta lüks birşey haline geldiği için sakatat işlenmiş ette (salam, sosis, sucukvs) kullanılıyor. bakanlığın yayınladıgı liste vardı orada bimdeki bir sucuktan başka sucuklara kadar adını duymadıgım sakatatların kullanıldıgını öğrendik.
fabrikadaki işçi bile kullanılan etin ne oldugunu anlamaz o yuzden çok rahat olmamak lazım.
2.si zaten sucuğa dananın yenilebilir etini de koysalar o da dananın yetiştirilme biçiminden dolayı sağlıksız. antrikot, tavuk gögsü vb dana ya da tavuk eti bile sağlıksızken işlenmiş etin zararsız olmama ihtimali yok
 
valla markası ne olursa olsun şuan üretimin özünde maliyetleri düşürmek var et de çok pahalı hatta lüks birşey haline geldiği için sakatat işlenmiş ette (salam, sosis, sucukvs) kullanılıyor. bakanlığın yayınladıgı liste vardı orada bimdeki bir sucuktan başka sucuklara kadar adını duymadıgım sakatatların kullanıldıgını öğrendik.
fabrikadaki işçi bile kullanılan etin ne oldugunu anlamaz o yuzden çok rahat olmamak lazım.
2.si zaten sucuğa dananın yenilebilir etini de koysalar o da dananın yetiştirilme biçiminden dolayı sağlıksız. antrikot, tavuk gögsü vb dana ya da tavuk eti bile sağlıksızken işlenmiş etin zararsız olmama ihtimali yok
bim mevzusu......:unsure::unsure::unsure:

başka avmlerdeki nametler temiz; ama sadece bimdeki nametler tükürük köftesi takviyeli...

tmm anladım...:ka:
 
bunu kesin sen yazdın hæ @Tamer Tuna
senin tarife benziyor

%100 dana eti yazan modelini alıyoruz bi 6 aydır. (bim) hayatımda yediğim en leziz sucuk desem çok mu abartmış olurum? bim'den 12'li lavaşlardan al; içinden bir tane çıkar; kızdırdığın tavada lavaşı pişir; bir yandan da sucukları kızart; koy arasına; ''ohannesburg!'' nidalarıyla yemezsen gel suratıma tükür. bu kadar da iddialıyım arkadaşım. sık aralıklarla yemeyin ama. günde 5 sucuk dürümden fazlası kilo yapabiliyor.

dağhan sucuk
 
yav ne alaka bim ve migros arasında fark yok benim için.
söylediğim namet fln değil dağhan diye bir marka.

Ekli dosyayı görüntüle 31685
sen ne özürlüsün anlamadım.... Dağhan ı bulup getiren sensin. ben öle bişi dedim mi ...
Dağhandan b.k çıktı diye başka marka benzer ürünleri mi dışlıcan. nası bi hayat dengesi anlayışın var.
Leş bi fırın üretimi ekmekten jilet çıktı diye sağlam üretim ekmek de yemiyom desene hadi..:love:
 
sen ne özürlüsün anlamadım.... Dağhan ı bulup getiren sensin. ben öle bişi dedim mi ...
Dağhandan b.k çıktı diye başka marka benzer ürünleri mi dışlıcan. nası bi hayat dengesi anlayışın var.
Leş bi fırın üretimi ekmekten jilet çıktı diye sağlam üretim ekmek de yemiyom desene hadi..:love:
lafın tamamı eşege soylenirmiş bundan sonra sana lafın tamamını soylemem lazım.

1-Üretim modeli kâr(daha çok para kazanmak) üzerine kurulu.
2-marka sermayeyi büyütürse karını da büyütür
3-alım gücü düştü.
4-hayvan üretimi azaldı.
5-fiyatlar reel olarak artıyor.
6-hal böyleyken ürününü daha çok satmak isteyen(daha çok kar etmek isteyen) firma ne yapar? ürününü ucuzlatmak için kafa patlatır
7-senin aklına bile gelmeyecek hammaddeyi mamülüne sokabilir. senin ruhun duymaz. bu örneğimizde et pahalı olduğu için sakatatı aklımıza getirmeliyiz. Bakanlık zaten bu konuda koca koca listeler yayınladı.
8- sakatat (ucuz hammadde) kullanıldığında mamül hacmen genişler maliyet düşer
örnek- 2 yıl önce burda olsaydın dağhan sucuğu lavaşa sardığını anlatacaktın. dağhan sucukları ucuzdu çünkü içinde tükürük bezi vardı. sen de lavaşla yemiştin hoşuna gitmişti. buraya yazmıştın. başkası migrostan pınar almış somunla yemişti. o da migrosa ve markaya güvenmişti. ama 2sinde de tükürük bezi vardı.

SONUÇ 1: yarın namette de cumhuriyette de tükürük bezi olabilir. bu yıllar sonra oraya çıkabilir. bu üretim yapısında bu oldukça olasıdır, son birkaç yılda bile binlerce örneği vardır. adı namet de olsa coşkun da olsa dağhan da olsa bayhan da olsa işlenmiş et bugün oldukça sakıncalı bir iş. çünkü tüketici işlenen hammaddeyi göremiyor. gören de anlayamıyor. denetimler yetersiz. ortam elverişli.
SONUÇ 2: Diyelim ki hiç sakatat kullanılmıyor. Sağlıklı mı? yine değil. çünkü et üretiminin kendisi bugün sağlıklı koşullarda yapılmıyor.
 
lafın tamamı eşege soylenirmiş bundan sonra sana lafın tamamını soylemem lazım.


SONUÇ 1: yarın namette de cumhuriyette de tükürük bezi olabilir. bu yıllar sonra oraya çıkabilir. bu üretim yapısında bu oldukça olasıdır, son birkaç yılda bile binlerce örneği vardır. adı namet de olsa coşkun da olsa dağhan da olsa bayhan da olsa işlenmiş et bugün oldukça sakıncalı bir iş. çünkü tüketici işlenen hammaddeyi göremiyor. gören de anlayamıyor. denetimler yetersiz. ortam elverişli.
SONUÇ 2: Diyelim ki hiç sakatat kullanılmıyor. Sağlıklı mı? yine değil. çünkü et üretiminin kendisi bugün sağlıklı koşullarda yapılmıyor.

VArsayımalara kaldıysan, yarın ay dünyaya çarpıp hayatı yok edebilir...:ROFLMAO::eek:

YAW nası bi dünyanız, nası bi nirvananız var ki kimse oraya ulaşamıyo yaw...
 
Afyon sucuğuna destanlar yazılmış; en meşhur markalarını denedim ve hayal kırıklığına uğradım. Bir Kayserili olarak hiç mi hiç beğenmedim...

Bizim ev yapımı sucuklarımızdan bir kere yeseniz, bunlara sucuk bile demezsiniz, çok net söylüyorum. O bizim ev yapımı olanlarına en yakın sucuğu Beğendik marketlerinde bulabirsiniz ama Beğendik de battı batıyor, Kayseri dışında mağazası kalmamıştır belki. Sonraki seçenek, Şahin sucuklarıdır, A101 dahil pek çok yerde bulabilirsiniz, denemenizi öneririm...
 
Sucuk değil de arada bir sosis krizim tutuyor koca bir paket alıp camış gibi salçalı yağda yapıp yiyorum. Sosliyi de çok severim ama ne yazık ki Türkiyede hotdog kültürü yok, doğal olarak adam gibi yapan yerde yok, eskiden bilkentte vardı fena değildi abd dekilere en yakını oydy. Bütün bunları niye yazma gereği duydum bilmiyorum, yalnız içiyorum laf olsun diye herhal.
 
sen ne özürlüsün anlamadım.... Dağhan ı bulup getiren sensin. ben öle bişi dedim mi ...
Dağhandan b.k çıktı diye başka marka benzer ürünleri mi dışlıcan. nası bi hayat dengesi anlayışın var.
Leş bi fırın üretimi ekmekten jilet çıktı diye sağlam üretim ekmek de yemiyom desene hadi..:love:
1028022451_2_resize.jpg

İyi ki bi laf ettik yani.. Sesi anında bursadan geldi yaw;D
 
Afyon sucuğuna destanlar yazılmış; en meşhur markalarını denedim ve hayal kırıklığına uğradım. Bir Kayserili olarak hiç mi hiç beğenmedim...

Bizim ev yapımı sucuklarımızdan bir kere yeseniz, bunlara sucuk bile demezsiniz, çok net söylüyorum. O bizim ev yapımı olanlarına en yakın sucuğu Beğendik marketlerinde bulabirsiniz ama Beğendik de battı batıyor, Kayseri dışında mağazası kalmamıştır belki. Sonraki seçenek, Şahin sucuklarıdır, A101 dahil pek çok yerde bulabilirsiniz, denemenizi öneririm...
Eğer ham ürünü rezil etmeden yapmasını bilyosan, sucuk da salamda sosis de de en güzeli ev yapımı olanlar, ona şüphe yok...
Aletler de, tütsüleme donanımı da da hazır olmalı.. Peeeh....
 
Eğer ham ürünü rezil etmeden yapmasını bilyosan, sucuk da salamda sosis de de en güzeli ev yapımı olanlar, ona şüphe yok...
Aletler de, tütsüleme donanımı da da hazır olmalı.. Peeeh....
Bilgi kadar malzeme de önemlidir; biber-kimyon-çemen-sarmısak vs...Etin niteliği en önemli mevzu zaten; doğal merada otlanan hayvanın etiyle, sadece küspe verilen hayvanın eti aynı lezzeti veremez elbette...
 
Afyon sucuğuna destanlar yazılmış; en meşhur markalarını denedim ve hayal kırıklığına uğradım. Bir Kayserili olarak hiç mi hiç beğenmedim...

Bizim ev yapımı sucuklarımızdan bir kere yeseniz, bunlara sucuk bile demezsiniz, çok net söylüyorum. O bizim ev yapımı olanlarına en yakın sucuğu Beğendik marketlerinde bulabirsiniz ama Beğendik de battı batıyor, Kayseri dışında mağazası kalmamıştır belki. Sonraki seçenek, Şahin sucuklarıdır, A101 dahil pek çok yerde bulabilirsiniz, denemenizi öneririm...
Gayserili olarak hemşerilerin de o kadar masum değil bilmiş ol...
Cumhuriyet markası nasıl namını EXTRA paraya çevirmeye çalışıyosa, aynen gayserililerde bu hatayı yapıyolar ısrarla. Ve meydan tıfıllara kalıyo ciroları paraları onlar götürüyo hamuduylan..
Hadi şimmdi yazacağıma itiraz et de ne kadar gerçekçi, olduğunu anlayalım...

TÜRKİYENİN EN PAHALI PASTIRMA SUCUĞU KAYSERİDEN ÇIKAR, ve bu nedenle kendi pahalılaştırdıkları ürünlerine extradan kıymet yüklerler.....

Hadi bakalım, buna itiraz edebilecek misin ?...
Biz krallara layık mal yaparız teranesi ile sayılı kraldan başka alıcıları da nadirdir..

Kaba etin kilosunu çiftlikten 30-50 TL arasına malederler ama, tuzla çemeni erciyesin rüzgarında gayseride sürüldü diye 100 liradan aşağı kıymet biçmezler...
 
Üst Alt