Avrupada mısın burda mı...
AVrupadaysan vahlar geçmişler olsun.
Buradaysan, kasapdan bir dana bacağı al, alırken ikiye böldür ve toynağını parçalattır.
Evde Sıkı kapaklı 3 Litrelik bir çelik tencerede üzerine 750ml civarı sıcaka su koyarak orta ateşe koy sen işlerine bakarken 2-3 saat veya etler kemiklerini bırakana kadar kaynasın.
Olduğunuda biraz pul biber, biraz kimyon ve tuz atarak karıştırıp indir. 10 Dakka kadar sıcaklığı geçene kadar beklerken sen hemen bi tabağa biraz alıp götürmeye başla.
Yazın 1-1.5 ayda bir, kışın ayda 2-3 defa falan yaparsan sindirim sistemin tıkır tıkır olur.. ve kışın çok önemli bir sıkıntı olmazsa hastalık görmezsin
diyetisyen misin bilmiyorum ama benim diyetisyenim bunu özellikle önerdi. Birinizin bir yanlışı var. Lifli gıdalar sindirimi kolaylaştırmaz mı? Ben öyle biliyordum ama.